Gönderen Konu: pompa değişicek yardım  (Okunma sayısı 7559 defa)

Çevrimdışı taha_jetta80

• Profili Görüntüle
Ynt: pompa değişicek yardım
« Yanıtla #14 : 09 Kasım 2011, 17:33:25 »
turbo dizel ise aracın birde intercooler takıcaksın tamamdır.  ;)

Çevrimdışı STAK67

• Volkswagen Türkiye - 2
  • Hasan Ali
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf 1 Cabriolet
« Yanıtla #15 : 09 Kasım 2011, 21:45:21 »
turbo dizel ise aracın birde intercooler takıcaksın tamamdır.  ;)

bildiğim kadarıyla intercoolerda vardı

Çevrimdışı musa

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 11 Kasım 2011, 13:30:01 »
bildiğim kadarıyla intercoolerda vardı

ic var evet..

Çevrimdışı keklikci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 17 Kasım 2011, 23:38:11 »
Ciddi anlamda güç artışı için intercooler takıp turbonun basıncını yükseltmen yeterli tabi buna ek olarak mazot pompasınında ona göre ayarlanması lazım. güç artışı için 1.6 motorun mazot pompasıda yeterli olur. ekstradan motorun sessiz çalışmasını istersen;

1.9 motorların mazot pompaları 1.6'lara bağlantı yerleri sebebiyle uyum sağlamaz. 1.9 gtd pompasını alıp olduğu gibi 1.6 gtd'ye takamazsın ancak 1.9 mazot pompasının içi, 1.6 pompasının gövdesine takılarak kullanılabilir. bu işlem oldukça maliyetli ve biraz karmaşıktır.

Şahsi kanaatim: 1.6 turbo motorun orjinal mazot pompası (1.9'a göre ayarlı), enjektörleri (meme numarası DN 0 SD 273 ayarı 155 bar), soğutucu fanlı  intercooler (1.9 JTD fiat doblo olabilir) kullanıp turbonun basıncınıda by pass ayarından 1 bar yaparsan aracın inanılmaz şekilde güçlenir. Tüm bunların yanında güçle beraber hararette artacağı için 72 derecelik termostat ve uzun tip radyatör takman gerekecektir. 

Çevrimdışı servet_volt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 19 Kasım 2011, 12:32:47 »
Ciddi anlamda güç artışı için intercooler takıp turbonun basıncını yükseltmen yeterli tabi buna ek olarak mazot pompasınında ona göre ayarlanması lazım. güç artışı için 1.6 motorun mazot pompasıda yeterli olur. ekstradan motorun sessiz çalışmasını istersen;

1.9 motorların mazot pompaları 1.6'lara bağlantı yerleri sebebiyle uyum sağlamaz. 1.9 gtd pompasını alıp olduğu gibi 1.6 gtd'ye takamazsın ancak 1.9 mazot pompasının içi, 1.6 pompasının gövdesine takılarak kullanılabilir. bu işlem oldukça maliyetli ve biraz karmaşıktır.

Şahsi kanaatim: 1.6 turbo motorun orjinal mazot pompası (1.9'a göre ayarlı), enjektörleri (meme numarası DN 0 SD 273 ayarı 155 bar), soğutucu fanlı  intercooler (1.9 JTD fiat doblo olabilir) kullanıp turbonun basıncınıda by pass ayarından 1 bar yaparsan aracın inanılmaz şekilde güçlenir. Tüm bunların yanında güçle beraber hararette artacağı için 72 derecelik termostat ve uzun tip radyatör takman gerekecektir.  

dostum sanırım benım aracımdada bolle bısı oldu pompacım aracın enjektorlerını farklı takmıs araba oldu roket. turbo ıslık calıyodu gaza bastıgımda 3. viteste patinaj koyuyodu fakat aracımda 90 lık termostat vardı 2 dk arac termostat acsada fayda etmıyodu hararet 100 oluyodu fanı acıyodu araba. ama cok delı gıdıyordu fakat pompadan mı enjektorden mı bılmıyorum enjektor dıye tahmın edıyorum acayıp şakırdıyordu sankı sıbop vuruyormus gıbı..

sana msj attım ordan bırkac bısı soracagım sana dostum.. cvplarsan sevınırım.
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2011, 12:33:13 Gönderen: servet_volt »
Beş para etmeyen insanların, milyonluk tavırlarına hastayım.

Çevrimdışı sessız

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 19 Mayıs 2012, 00:23:54 »
elımde golf 3ten cıkma elektıronık pompa var ılgılenırsen goruşelım 05304179795 adem