Gönderen Konu: Egzozdan Su Atıyor  (Okunma sayısı 17294 defa)

Çevrimdışı TuNCh

• Profili Görüntüle
Egzozdan Su Atıyor
« : 04 Ekim 2011, 09:31:30 »
Arkadaşlar Merhaba.

Dün 2003 model Golf4 Pacific 1.6, 16V, tüplü aracımı egzozla ilgili bir problem için egzozcuya götürdüm, aracı lift ile kalırdılar, bu sırada diğer bir tamirci ustanın sorunu anlaması için ara ara gaz veriyordu.Araca gaz verildikçe egzozdan 3er 4er damla suların damladığını gördüm.Hararette herhangi bir artış yada suda eksilme söz konusu değil.Bu su nereden geliyor, daha önce başına bu şekilde bir olay gelen varmı, çözümü nedir, ne kadardır.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Golf IV Pacific [2003]

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
Ynt: Egzozdan Su Atıyor
« Yanıtla #1 : 04 Ekim 2011, 09:38:53 »
Motorun süper sağlıklı çalışıyor dert etme hiçbir şeyi yok  :saygılar

Çevrimdışı gcilingir

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 04 Ekim 2011, 10:12:37 »
motorun  iyisi ağlarmis ;)

Çevrimdışı deli_kan57

• golf müpdelası :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 04 Ekim 2011, 10:13:06 »
Motorun süper sağlıklı çalışıyor dert etme hiçbir şeyi yok  :saygılar
arkadaşa katılıyorum. aracında hiçbir problem yok, keyfine bak..   ;)

Çevrimdışı ogonultas

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 04 Ekim 2011, 13:57:55 »
Motorun süper sağlıklı çalışıyor dert etme hiçbir şeyi yok  :saygılar
+1 :tamamdir

Çevrimdışı ÜRENCİK

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 04 Ekim 2011, 16:37:30 »
Sıcak egsoz buharı soguk egsoza degdıgı ıcın oluyor araba ısındıktan sonra daha dogrusu egsozda ısındıktan sınra onu yapmaz..mbır sıkıntu yok yanı
VOLKSWAGEN'e tercih edilebilecek tek otomobil yine bir VOLKSWAGEN'dir.

Çevrimdışı 26golf26

• I AM LEGEND....
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 03 Kasım 2011, 21:48:27 »
aynı sorun bende de var dyecektim ama bu sorun değil iyi bişeymiş ya  :tamamdir
bizi izlemeye devam edin...

Çevrimdışı umut_mk4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 05 Kasım 2011, 09:51:03 »
benim araç bıraz fazla atıyor motor sogukken yag su eksiltmesıde yok. Fazla atması normal mı?
2015 1.4 125ps highline

Çevrimdışı cicos

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 10 Kasım 2011, 19:36:52 »
bende duydum motorun iyisi aglarmış da. benim araça tabi (motor sıçakken) gazı kökledik motor anlayam diye motor( işedi) resmen baya su geliyor yani arkada usta varmış onu ıslatmış. bu hayramı alamet kötüyemi acep

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 10 Kasım 2011, 19:44:33 »
bende duydum motorun iyisi aglarmış da. benim araça tabi (motor sıçakken) gazı kökledik motor anlayam diye motor( işedi) resmen baya su geliyor yani arkada usta varmış onu ıslatmış. bu hayramı alamet kötüyemi acep

çok fazla gelmesi sıkıntı da, ıslanan usta neyi var neyi yok söylemedi mi?

Çevrimdışı cicos

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 10 Kasım 2011, 20:23:15 »
duman atıyor falan dediler. başka ustaya götürdüm adam ne ufleme var ne tekleme var. ne siyah duman ne gri duman var dediler. sıkıntı yok bunda dediler. atan duman rengide beyaz dı. beyaz atmıcakda ne ataçakmış dedi usta

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 10 Kasım 2011, 20:33:44 »
duman atıyor falan dediler. başka ustaya götürdüm adam ne ufleme var ne tekleme var. ne siyah duman ne gri duman var dediler. sıkıntı yok bunda dediler. atan duman rengide beyaz dı. beyaz atmıcakda ne ataçakmış dedi usta

çok fazla atmaması gerekir, şuan aracı görmeden yorum yapmak da doğru değil, hele buna bir de usta bakmışsa.Yani sinek ilaçalama arabası gibi olmaması lazım.

siz yine de bazı kontrolleri yapın, yağ kapağını açın, kapağın altında tahinimsi bir oluşum var mı ona bakın.

yağ çubuğunu çekin ve yağın yoğunluğuna-akışkanlığına bakın, kısacası yağa su karışıyor mu ona bakın.

Çevrimdışı cicos

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 14 Kasım 2011, 19:14:29 »
yagı daha 20 gun önce degiştirdim. cubukda 1 gram yag degmesi yokdu. dediler yag yakmış sanırım. sonra alttan yag kapagını açıp akıttılar 2 lt civarı yag çıkdı. sonra bunlarmotoru korumak için 2 lt hafızaya alır falan dediler. yagın akışkanlıgıda iyimiş. baktılar. 20 gundur sürekli kontrol ediyorum en ufak yag değişimi yok şu ana kadar. bu arada castoro magnetik attırdım 4 lt 95 verdi elaman. 1 hafta sonra 70 tl buldum başka bi yerden gittim dedim bu nedir fiyat farkı kuran çarpsın 83 benim alışım var dedi. bence arkadaşlar bi fiyat araştırması yapmakda herzaman fayda var diye düşünüyorum. sürekli müşteri olnsa bile fiyat araşatırması iyi olabiliyor.

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #13 : 14 Kasım 2011, 21:00:16 »
yağ fiyatları gerçekten farklı farklı olabiliyor, dikkat etmek lazım..castrol magnatec hep alışveriş yaptığım yerde 60 TL iken başka yerde 85 e bile olabiliyor çok fark var yani.  Aracınızda yağ eksilmesinin tek nedeni yağ yakması olmayabilir külbütör kapak contasıda sertleşmiş oradan sızdırıyor olabilir. Normalde 5000 km'de yağ çok az azalır.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline