merhaba..aynı şey adz motor içinde gecerlii bende hall sensör hatası var sensörümü degiştşreyim yoksa avans ayarınamı kontrol edelim sizce ne yapmak gerekir
ben kartaldayım aracı getir bigün bakalım sentelerine arkadaşlar bakın gerçekten cihazla olacak bir sıkıntı değil bendeki şimdi tek tek anlatıyorum bakın bu arazanın kesın olarak sebepleri sunlar. egzantrik sentesinin kacık olması , krank sentesinin kaçık olması , distiribütör avansının kacık olması , distiribütörün içindeki g40 hal sensörunun arızalı olması , motor beynin sıkıntısından dolayı yanması , g40 sensörü tesisatının kopukluk olması. bakın öncelikle cihaza bağladıgımda hata su artı bağladıgım cihaz vw ag nin orjinal vas 6061 arıza tespit cihazı arıza soyle g40 hal sensoru arasıra , g40 hal sensoru arızalı statik , aracın senteleri milimetrik olarak tam ordan yana sıkıntı yok. tesisatta kopukluk olsa cihaz arıza aramaya yönlendirir. veya artıya doğru kopukluk kısa devre arızası verir bu arızalarda yok tek 13 lük distribütör ayar civatasını gevşetiyorum. en iyi göre bildiğim değer 56 .6 sıkıyorum siliyorum arızayı stop edip calıstırıyorum gene aynı yani iki seceneğim kaldı 1- distiribütör 2- motor beyni