Gönderen Konu: çıkma şanzuman  (Okunma sayısı 4940 defa)

Çevrimdışı siyahinci

• Profili Görüntüle
çıkma şanzuman
« : 06 Ekim 2011, 22:49:53 »
merhaba arkadaşlar benim araç ısınınca aradabir vitesler takılıyor zor geçiyor. sonra kendiliğinden düzeliyor. yetkili servise gittim sadece şanzumanın sökülüp dağımasına 600 tl istediler ayrca değişecek parça olursa onun fiyatıda eklenecek. ne yapcağım şaşırdım kaldım. çıkma şanzumanmı alsam nasıl olur? internetten biraz araştırdım ankarada bulunuyormuş. sizler ne önerirsiniz tamir mi ettireyim çıkma mı alayım. çıkma alsam güvenilir olurmu.

Çevrimdışı bidilik

• Profili Görüntüle
Ynt: çıkma şanzuman
« Yanıtla #1 : 08 Ekim 2011, 06:58:09 »
manuel mi araban. benim arabam otomatikti 3000 liraya yaptırdım

Çevrimdışı siyahinci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 08 Ekim 2011, 23:25:48 »
arabam manuel bugün yetkili servise gittim şanzuman fiyatını sordum 9.500 tl dediler. merak ettim motorunuda sordum 16 binlirada boranın motoruymuş.bu fiyatlar ne ya Allah kimseyi servise mecbur etmesin.3 lt orjinal şanzuman yağı aldım litresi 26 lira birer litrelik kutularda ital mal. inş. problem düzelir 3 litre inş. yeter

Çevrimdışı alpergndz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 09 Ekim 2011, 14:58:04 »
benimde aracım manuel.kimisi diyor şanzuman yağı ömürlük kimi diyor değişebilir kimi diyor değiştikten sonra ses yapar.kafam karışık.sonuçta bu yağ kullanıla kullanıla özelliğini kaybedecek....

Çevrimdışı siyahinci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 09 Ekim 2011, 21:07:03 »
alper bey deneyimlerim sonucu öğrendiğim şudur. piyasadaki yağların hiçbirisi orjinal fabrikanın koyduğu yağ değildir ama sorsan hepsi orjinal yağ koydum için rahat olsun der. yetkili serviste volkswagenin kendi araçları için ürettiği şanzuman yağı var eğer değiştirceksen yetkili servisten al 1 er litrelik satılıyo fiyatıda 24 tl 3 litre gerekiyo. yağ almaya giderken ruhsatıda götürmelisin çünki bcb motor ve akl motorun bile şanzuman yağları farklı. kısacası adamlar her farklı motor bora için bile ayrı ayrı yağ üretmişler sanayideki ustalar bora deyince ayrım yapmadan aynı yağı koyuyorlar.

Çevrimdışı alpergndz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 11 Ekim 2011, 22:44:39 »
yetkili servis kesin yağ satar mı sayın siyahinci?

ilginiz için teşekkürler

Çevrimdışı siyahinci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 13 Ekim 2011, 15:22:02 »
evt satıyor ruhsatını götür arabanın orjinal şanzuman yağını veriyor litresi 24 tl 3 litre veriyorlar ben 2 kez aldım. ayrıca servis şanzman yağı değiştirme ve vites ayarını 106 liraya yapıyo dışarıda 10 lira versen değiştiriyorlar. değiştirmenin tavsiye ederim araba kendine geliyo sabahları cırtlama ortadan kalkıyo vitesler kuş gibi hafifliyo.