Arkadaşlar merkezi kilit arızasının tam sebebi bagaj sag tarafındaki merkezi kilit motoru diye düşünüyordum ama bazen sorunun bu olmadığını anladım, eğer kapıları kilitlediğinizde kulağınızı tırmalayan bir ses geliyor ve kapılarınız kapanmıyorsa bunun için bir çözüm önerebilirim size;
Kısaca anlatmak gerekirse ;
Aracımız 6n ise, ki benimki böyle,
Her kapı kilidinin kapı içinde havayla dolan bir sistem var bu benzin kapağındada aynı sistem yani siz kapıları tamamen acmadan benzin kapığıda acılmaz. Bu hava pombaları merkezi kilit motorundan ( bagajın sol ılkyardım bolumunun ıcınde) aldığı havayı diğer kapıların hepsine pompalıyor, eğer bir kapının bile popmasında hava kaçağı varsa bu benzın kapaığı pompası dahil olsa bile diğer kapılara yeterince hava pompalayamadığı için kapılarınız kapanmıyor yada açmıyor.
Yapılması gereken..
Bagajın ıcındekı merkezi kilit sıstemı kontrol ediniz aynı yerde bulunan benzın kapagı aparatının baglı oldugu pompadan cıkıp cıkmadını kontrol edın. eğer buda değilse bagaj kapaınızın cam kısmandakı palastık kapaıgı cıkarıp ordakı kılıt pompasını kontrol etmenız gerekmektedir .merkez kılıt pompanızda bır sorun yoksa, sunu bılınkı herhangı bır kapının bu benzın kapagıda olabılır acma kapama pompasının yada aparatının yerınden cıktıgını gosterır. bu soyledıklerımın harıcındede sorun gıderılmıyorsa bu sefer ısınız daha zor butun kapıların ıcını acıp hangısınde arıza oldugunu tespıt etmek ıcın kapılarınız sökmeniz gerekmekte, ki inşallah bu şık değildir..
Kısa olsun dedım ama durum o kadarda kısa değil arkadaşlar kolay gelsin..