Gönderen Konu: Otomatik Vites LPG Güncel Değerleriniz kaç?  (Okunma sayısı 4487 defa)

Çevrimdışı acarkan

• Efsaneler Bitmez Sadece Şekil Değiştirir
    • Profili Görüntüle
Otomatik Vites LPG Güncel Değerleriniz kaç?
« : 18 Ekim 2011, 11:31:52 »
99 golf ıv otomatik atiker sıralı sistem şehir içi en son yakıt miktarım tüm bakımları ve filitreler değiştirildi 2,39 TL litresi 31 Litre ile şehir içi 240 Km yaptım. Bu değer bana çok geldi.
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2011, 11:33:21 Gönderen: acarkan »

Çevrimdışı odyseuss

• Profili Görüntüle
Ynt: Otomatik Vites LPG Güncel Değerleriniz kaç?
« Yanıtla #1 : 18 Ekim 2011, 11:54:42 »
Yakıt değerleriniz : 2,39x31 lt =74,09 Lira
                           74.09/240 km=30,8 krş.
Kilometrede 30 krş. otomatik araçlar için bile yüksek bir değer.
LPG yeni takıldığında veya filtre değiştirildiğinde bu şekilde değerlere ulabiliyoruz.
Opet sakarya 2,27 Ben, şehiriçi her zaman 50 liralık alıyorum ve şehiriçi yaklaşık 200 km yol yapıyorum.
50/2,27=22 litre 50 tl/200 km=25 krş.
VW Sakarya Facebook Sayfası

Çevrimdışı acarkan

• Efsaneler Bitmez Sadece Şekil Değiştirir
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 18 Ekim 2011, 11:59:55 »
daha önce 50 tl ye bende 200 km yapıyordum. 20 gündür bu değerlerde yağ, su, filtre, buji değişti yine aynı neden kaynaklanabilir anlamıyorum servis havalar soğudu diyor alakası yok çıldıracağım

Çevrimdışı odyseuss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 18 Ekim 2011, 12:05:05 »
Genelde LPG'li araçların beyni ayda 1 kez cihaza bağlanması gerekiyor.
Genelde araç olduğu yerde ayar yapıldığından, araç trafikte farklı performans gösterdiğinde tüpün ayarları bozuluyor.
VW Sakarya Facebook Sayfası

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #4 : 18 Ekim 2011, 20:19:29 »
Ş.içi standart kullanım 31 litre Gaz ile 270km gidiyorum...Uzun yolda 100-120 arası sakin kullanımla 380 km yaptım geçen hafta.Aracın bakımları tam Lpg markası Brc .

Yakıt değerlerinden memnun değilsen bi ayara git ama düzgün yapılan ayar kolay kolay bozulmuyor ben 1.5 senedir bu arabanın koltuguna oturdugumdan beri gaz ayarına gitmedim biraz şans işi birazda işçilik benim fikrim.

Buji ve buji kabloların eskiyse yakıtı etkiler,lastik havalarının düşük olmasından havaların soğumasına kadar etki edecek bir sürü sebep var.

Çevrimdışı golf2001

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 23 Ekim 2011, 13:49:15 »
konuyu açan ve katılan arkadaşlara teşekkürler.
ayrıca otamatik kullanan tüm golfcü arkadaşlar benzin dizel lpg farketmez yakıt değerlerini paylaşmalarını rica ediyorum.
GOLF4 otomatik vites 2001 confr.prins marka lpg takılı aracımda.
2 hafta önce uzun yol yaptım ankara -çankırı ılgaz (inişli çıkışlı rampalı bir yol)
hız 120 -130 gittim.(acil işim var idi hızlı gitmen gerekti)
araç ım 10.5 LİTRE gaz tüketti (aynı istasyon aynı pompadan fulledim -yani tam bir ölcüm yaptım)
 ama gerçekten şunu çok merak ediyorum !
GOLF4 otomatik araçların şehir içinde 10 -11 LİTRE gaz ve daha az nasıl tüketim yaptırılıyor.
GOLF4 fabrika kitapcığında ş.içi 10. küsür benzin teketmekde (oda fabrika değerleri)
LPG 10benzin * %20 = 12 LİTRE gaz tüketimi (en düşük değer)
arkadaşlar lütfen lpg değeri belirtir iken benzinden lpg geçen süre içerisindeki benzin kullanımını çıkartın ve her lpg istasyonununun gaz basım değeri ( barı ) farklı bunlara dikkat edelim.
evet arkadaşlar yanlış düşünce içinde ola bilirim sizin fikirleriniz nedir bu konuda ?

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #6 : 25 Ekim 2011, 20:37:14 »
genel olarak benim yol bilgisayarım Ş.içi 10.1-10.5 arası gider uzundada 7-7.5 arasıdır.
şanzuman oranları biraz yakıt ekonomisine yönelik yapılsa çok daha az tüketebilirdi uzun yolda fakat 8valfli motor hem fazla gürültü yapıyor hız arttıkça hemde devir çok yukarıda oluyor 140-160 arası kullanımda ş.içi degerlerini bulabiliyor tüketim bu durum düz vites versiyondada aynı.Biraz daha az yaksın isterdim tabi ama kuş kadar lpg li yada dizel üstelik düz vites araçların benim araba kadar yaktıgını görünce içimden afiyet olsun koçuma diyorum.Kuzenimin 1.4 düz vites corsası ve amcanın 1.3 Multijet linea sı Golf Otomatik ile aynı yakıyor.

Hatta bazen alttaki tablo bile mümkün olabiliyor ama sabırla :)

« Son Düzenleme: 25 Ekim 2011, 20:37:46 Gönderen: rene »