Gönderen Konu: acil yardım beyler !.. su alma sorunu  (Okunma sayısı 5440 defa)

Çevrimdışı taraftar

• Profili Görüntüle
acil yardım beyler !.. su alma sorunu
« : 18 Ekim 2011, 19:41:40 »
Aracım 2004 pasific... Sunroof var ..
2 gündür aracım tabandan su alıyor .. sürücü ve arkasındak yolcu bölümün taban halısı su içinde .. Ankarada bu işi çözebilecek usta önerebilir misiniz ? Acaba sunroof su tahliyeleri tıkalı olabilir mi ? Sorun yaşayan veya yaptıran arkadaşlardan yardım bekliyorum acilen arkadaşlar ...

Teşekkür ederim ..

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
Ynt: acil yardım beyler !.. su alma sorunu
« Yanıtla #1 : 18 Ekim 2011, 20:39:25 »
tahliyalerin tıkanmış dostum arkadaşın Passatta olmuştu yaprak börtü böcek dolmuştu içi şişler teller sokup açacaklar.

Çevrimdışı taraftar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 18 Ekim 2011, 20:55:03 »
tahliyalerin tıkanmış dostum arkadaşın Passatta olmuştu yaprak börtü böcek dolmuştu içi şişler teller sokup açacaklar.

sunroof tahliyesi dimi ? tşkler..

Çevrimdışı DenQ

• Volkswagen Türkiye - 2
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 18 Ekim 2011, 21:02:35 »
aynı sorun bendede vardı. Aracınız lpgliyse, düğmesini koymak için bi yerden delik açıyorlar ama kapatmayı unutuyorlar. orayı silikonladım, sorunum çözüldü.

Çevrimdışı taraftar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 18 Ekim 2011, 21:40:55 »
aynı sorun bendede vardı. Aracınız lpgliyse, düğmesini koymak için bi yerden delik açıyorlar ama kapatmayı unutuyorlar. orayı silikonladım, sorunum çözüldü.

evet lpg li fakat 10 aydır lpg li ,, şubattan beri damla olmadı kaç yağmur yağdı .. aracı bugün hareket ettirdiğimde sanki altında su tankı var gibi su sesi geldi .. sanırım tahliyeler doldu ve aracın alt kısmında sular birikti o da sızdırma yapıyor .. inşaallah sorun kısa zamanda hallolur yarın sanayiye gidicem .. sunroof tahliyesiyse tavan döşemesi felan sökmeleri gerekiyor mu ? bilinçli olarak gidelim sanayiye arabamın orasını burasını sökmeleri canımı sıkıyorda ...  >:(

Çevrimdışı cicos

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 18 Ekim 2011, 21:57:28 »
hiç bir döşemeyi söktürmene gerek yok bunun için işi bilen bi ustaya götür vede benim dediklerim ustana tarif et tahliyeler burda imiş falan yönlendir. sorun buyuk gibi geliyor ama sorun harbi çok basitmiş.

Çevrimdışı barthez

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 19 Ekim 2011, 09:01:35 »
sunrofu sonuna kadar aç tahliyelerin ordan tahliye deliklerine komprosörle basınçlı hava tut devamında tahliye deliklerine sıcak su
dök tekrar hava tut birde ön polen filtresinin yani kaputun altında çamurlukların olduğu yerdeki tahliyeyi kontrol
et bu işlemi yılda bir yaparsan problem çıkarmaz :)
golf 4 1,8 Highline

Çevrimdışı taraftar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 19 Ekim 2011, 13:17:56 »
bugün sanayiye gittim, sorunu hallettik ; sunroof ön tahliye plastikleri tozun suyla birleşiminden dolayı çamur olmuş ve hortum yerinden çıkmış,,, oda sürücü tarafından taban halısı altına akmış yer bulup .. plastikler güzelce temizlendi .. arkadaşların dediği gibi sunroff u olanlar her kışa girerken tahliye kanalını sunroof tan su tutup aşağıdan ince bir tel ile temizlerse sorun sanırım hiç yaşamaz ... bana ustanın kardeşi plastik boru kırıldı felan dedi sunroof açılacak dedi vs.. ama usta deneyelim dedi ve temizlendikten sonra tekrar denedik ve temiz suyun aktığı görüldü .. aklınızda olsun kışa girerken bu tahliyeler temizlenmeli ... şimdi tek iş tabanı kurutmak oldu ... nemli hala  :tamamdir
ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler ...

Çevrimdışı alpergndz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 25 Ekim 2011, 17:57:45 »
benimde sunroofun tahliyelerinin ucundaki siyah plastiğe  bağlı borusu çıkmışmış.onlarda suyu içeriye vermiş.zor zahmet bulduk.ayrıa kapılardaki körüklerin içinden de su alıyormuş.körüklerin dışını silikonlamıştım.tahliyenin damlaları körüğün üzerine düşüyor ve içeri sızdırıyormuş.

tek sıkıntım sunrofun tıkırdaması.stablize ve çukurlarda tıkırtı yapıyor.kime söktüreceğim bilmiyorum.yozgatta kimse anlamaz bu sunrofftan.