Gönderen Konu: vw golf 4 tdi çekiş düşüşü  (Okunma sayısı 7649 defa)

Çevrimdışı denislaf

• Profili Görüntüle
vw golf 4 tdi çekiş düşüşü
« : 22 Ekim 2011, 00:23:05 »
merhaba arkadaşlar yaklaşık 1.5 senedir  golf 4 kullanıyorum yaklaşık 1 aydır araçta bi çekiş sorunu var uzun yola çıktığımda araç belli bi mesafe sonra çekişten düşüyor turbo çalışmıyor aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda düzeliyor ama bi süre sonra yine çekişi düşüyor   .  aracın sağ farının altında bi yağlanma olmuş  geçenlerde motoru yıkattım yine aynı kısımda yağlanma oldu tam turbonun olduğu bölge  yurt dışında okuyorum ve  burdaki ustalara pek güvenmiyorum acaba sorun turbo mu ? farklı bi kısımdan olma ihtimali var mı ? =)   

Çevrimdışı ozgel_as

• Profili Görüntüle
Ynt: vw golf 4 tdi çekiş düşüşü
« Yanıtla #1 : 22 Ekim 2011, 04:17:29 »
dostum olay tamamen turbo hortumunun yırtılmasından cok ucuz we kolay tamırı var baktıgında anlıycaksın olayı hemen

Çevrimdışı serhan61

• Yolu bilmekle yolda yürümek farklı şeylerdir...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 22 Ekim 2011, 10:52:25 »
arkadaşım motora kesinlikle su tutturma eğer motorun temizlenmesi gerekiyorsa kendin nemli bir bez vasıtasyla temizle.tazikli su fiş,müşür vb aksamların yuvasından çıkmasına sebep olabilyor.gelelim problemine benim görüşüm turboyla alakalı olan fişlerden biri temasını kaybetmiş olabilir öncelikle bu fişler kontrol edilmeli özelikle hava filtresinin üzerinde bulunan hava akışmetresini kontrol etmenizi öneriyorum..

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
« Yanıtla #3 : 22 Ekim 2011, 12:29:39 »
merhaba arkadaşlar yaklaşık 1.5 senedir  golf 4 kullanıyorum yaklaşık 1 aydır araçta bi çekiş sorunu var uzun yola çıktığımda araç belli bi mesafe sonra çekişten düşüyor turbo çalışmıyor aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda düzeliyor ama bi süre sonra yine çekişi düşüyor   .  aracın sağ farının altında bi yağlanma olmuş  geçenlerde motoru yıkattım yine aynı kısımda yağlanma oldu tam turbonun olduğu bölge  yurt dışında okuyorum ve  burdaki ustalara pek güvenmiyorum acaba sorun turbo mu ? farklı bi kısımdan olma ihtimali var mı ? =)   
http://www.vwtr.net/forum/golf-iv/golf-4-19-tdi-hiz-problemi-yardim-t16279.0.html
03.06.2005

Çevrimdışı denislaf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 22 Ekim 2011, 14:12:21 »
teşekkürler arkadaşlar tanıdık servis araştırması yapıcam şimdi =)

Çevrimdışı ysnkck

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 30 Mayıs 2012, 19:32:22 »
benimde başına gelmişdi tamamem hortumla alakalı bi olay kontrol edersen görürsün

Çevrimdışı mustklc

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 30 Mayıs 2012, 20:37:45 »
hortum 70-80 liraymış, benimki de az çatlamış değiştirecektim vazgeçtim  ;D
Araba binmek içindir..

Çevrimdışı inundatio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 31 Mayıs 2012, 10:40:04 »

Mussel - Mustafa arkadasimin verdigi link i takip et benimde ayni sorunum var.. bu hafta sonu ankara ya gitmeyi düsünüyorum .. çözümü paylaşagım...

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
« Yanıtla #8 : 31 Mayıs 2012, 13:16:29 »
Sağ farın altında intercool var,hortum bağlantılarını kontrol ettir.Bağlantıda sorun yoksa intercool delinmiş olabilir,yağ buharından dolayı intercoolün içine yağ birikir bi miktar,bahsettiğin yağ odur.Aynı şekilde sende turbo kesikliği problemi yaşıyorsun,turbo içerisindeki değişken kanatlar sıkışma yaptığından 120 ila 140 kmde kesme yaşıyorsun,turbonu 200-250 lirası maliyeti var,temizlettir.Ama tamirciye değil,turbocuya temizlettireceksin.Zaten onlar bilirler.1.9 tdi motorların kronik turbo problemidir.Sakın westgate ayarıyla oynatma.
03.06.2005