Gönderen Konu: Çok fena yağ atıyor...  (Okunma sayısı 28737 defa)

Çevrimdışı ilker_rr

• Profili Görüntüle
Çok fena yağ atıyor...
« : 25 Ekim 2011, 12:58:15 »
91 TD golf 2 hiç yapmadığı şeyi yapıyor , egzoz dan ve motordan yağ atıyor , arabanın arkası bagaj kısmı nokta nokta şeklinde her yeri yağ oluyor , motoru da yağ içinde kaldı , bilmiyorum nereden geliyor o yağ , fotoğrafını çektim belki yararı olur diye , sizce ne olmuş olabilir , ne oluyor :( yağ enjektörden gelebilirmi ? sanki oradan geliyor gibi...

http://c1110.hizliresim.com/q/t/4lh3.jpg

http://c1110.hizliresim.com/q/t/4lht.jpg

bir ara 20-50 yağ koydurmuştu akıllının biri , ben akıllıda çok kısa süre kullandım 20-50 yağ varken arabayı sıkıştırmadan , acaba diyorum o yağ arayarlarını falanmı bozdu , zararmı verdi birşeylere , bu arada arabanın çekişi normal gibi bir sorun yok gibi çekişte , daha doğrusu yok .
« Son Düzenleme: 25 Ekim 2011, 13:05:26 Gönderen: ilker_rr »

Çevrimdışı 90khan

• Ne mutlu Türk'üm diyene!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Çok fena yağ atıyor...
« Yanıtla #1 : 25 Ekim 2011, 13:20:12 »
benimkinin benzeri ama daha az miktarda halini yaşıyorsun benim motor bundan beter hale gelmişti bence motoru bir yıkat sonra çalıştır kontrol et kaçağın yerini benim blokla silindir kapağı arasından geliyordu oraya bir dikkat et istersen

Çevrimdışı redmonster

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 25 Ekim 2011, 17:47:41 »
aracın yağ çubuğunun dibinden atıyor olabilir tam oturmuyorsa genelde öyle oluyor tam oturtup bi bez parçası gibi bişey bağla tam birleşim yerine birde öyle dene.. orayada sıcak su dök sonrada bu balata temizleme spreylerinden al 5 lira bişey oraya sık tertemiz olur.
Ne Kadar Duman O Kadar Randuman ..

Çevrimdışı golf86

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 27 Ekim 2011, 20:30:50 »
Merhaba öncelıkle geçmış olsun yag kullanımla alakalı bı sıkıntı dgl bnm araçtada yag atma olmuştu ama senınkının ıkı katı bnm sıkıntım ust sılındır kapagıyla blok arasından atıyordu ust kapagı sıyah olan yerı açtım ve saplamaları sıktım sıkıntı kalmadı ama aklımı karıştıran senın araçta eksozdan neden yag atıyor contayamı bışey oldu suyuna yag yagına su karışıryor mu bı kontrol ett yag çubugunu çek krema gıbı olmuşmu bı bak sonra motorunu maztla iyice yıka kendınde yaparsın 2-3 litrew al tayzıklı olsa ıı olur ama bulamassan dök mazotu bezle veya ustupuyle iice basıra bastıra sıll sonra arkadaşın dedıgı gıbı çalıştır ve hafıf hafıf gazla bak bakalım nerden atıyor yagı

Çevrimdışı mehmet yıldız

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 27 Ekim 2011, 23:08:38 »
geçmiş olsun ilker kardeş.ilk önce diğer arkadaşlarında da dediği gibi motoru yıkat ve sonra yerinde çalıştırıp bir bak,nerden yağ atıyor diye.ayrıca egzozdan gelen yağın motordakiyle alakası yok.o ayrı bir sorun sana sıkıntı var demiştim ama beni dinlemedin.yüzde 90 turbon öldü.arayıp telefondan abini dinlemiyorsun ki.

Çevrimdışı ilker_rr

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 29 Ekim 2011, 19:40:46 »
Motordaki yağ atma durumunu bir kaç gündür gözetliyorum , sanki yağ çubuğundan geliyor gibi. Yağ değiştikten sonra atmıştı , tam 4 lt yağ konuldu , acaba diyorum bizim araçlar 3.750 gr alıyorda , 250 sini dışarımı attı gibi bir şey geldi aklıma ..

Çevrimdışı ilker_rr

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 29 Ekim 2011, 19:41:52 »
Egzoz dan gelen  yağ da neyin nesi hiç bilmiyorum ama bir tanıdık pompacı var , onlara bir danışacağım nedir durum.

Çevrimdışı mehmet yıldız

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 29 Ekim 2011, 20:30:04 »
sen bir danış yinede ama egzozdan gelen yağ turbo içeri yağ kaçağı yaptığında olur genelde

Çevrimdışı mehmet yıldız

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 29 Ekim 2011, 20:31:20 »
bunu tırbo devreye girdiğinde egzozdan duman atar ordan anlayabilirsin

Çevrimdışı taha_jetta80

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 30 Ekim 2011, 15:57:35 »
turbon yağ basıyor olabilir.. ki yüksek ihtimal.. yağ atmanın enjektörlerle uzaktan yakından alakası olmaz.

Çevrimdışı taha_jetta80

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 30 Ekim 2011, 15:59:21 »
turbonun yağ basıp basmadığını öğrenmek için de turbodan emme manifolduna giren boruyu bir sök içine bi bak bakalım yağ var mı yok mu ne durumda

Çevrimdışı mehmet yıldız

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 30 Ekim 2011, 21:53:36 »
aynen yasinin dediğini yaparsan en kısa yoldan turbodanmı değilmi anlarsın

Çevrimdışı ilker_rr

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 30 Ekim 2011, 22:26:45 »
turbonun yağ basıp basmadığını öğrenmek için de turbodan emme manifolduna giren boruyu bir sök içine bi bak bakalım yağ var mı yok mu ne durumda

Turbodan emme manifolduna gidern yer neresi yahu :) eğer tam olarak nereyi sökeceğimi bilirsem söker bakarım , ama aklımda hiç bir firkir yok , nasıl yapacağız :) fotoğraf ekleme şansımız varmı , çünkü biliyorum şimdi gitsem tamirciye dağıtacak yok yere , en azından Nizamında dediği gibi kendim bir teşhisi koyayım sonra bakacağım icabına , o boru hangisi acaba onu düşünüyorum şimdi , benim tanıdık dediğim pompacıda afyonda yeri daha doğrusu akşehirde , ben bursadayım , bayram tatilinde gidecek gibiyim oraya ama yine de uğramayabilirim çünkü o tam akşehirde kalıyor iş yeri , neyse ben o boruyu bulmak istiyorum , bu bahsedilen boruda yağ varsa egzozdan atmasının nedeni bumudur yani , ve motordaki yağ galiba o çubuktan sanki.

Çevrimdışı mehmet yıldız

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 30 Ekim 2011, 22:33:02 »
ilker gündüz kaputu aç eline de bir düz veya yıldız tornavida al ara beni çok kolay bulacaksın tarif edicem sana ustaya gerek yok kendin 5 dakida sökersin  ben her saat müsayitim ararsan yardımcı olurum