Gönderen Konu: Şanzıman üzerindeki delik(?)  (Okunma sayısı 5329 defa)

Çevrimdışı never

• Profili Görüntüle
Şanzıman üzerindeki delik(?)
« : 05 Kasım 2011, 22:50:41 »
Arkadaşlar 1.6 dizel düz vites aracımda şanzıman üzerindeki delik şeklinde bir boşluk var bu kısmın ne olduğunu bilen arkadaşlar var mı? Var olan bi özellik için de acaba benim aracımda iptal mi edilmiş (devir saati vs.. gibi) diye düşündüm bi an. Fotoğrafları ekledim.. Bir de bu şanzımanların yağına nasıl bakıyoruz? yağ çubuğu falan var mıdır, ben aradım biraz, göremedim çubuk falan. Yorumlarınızı bekliyorum..

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
Ynt: Şanzıman üzerindeki delik(?)
« Yanıtla #1 : 05 Kasım 2011, 23:27:41 »
Bendede var aynısından bende hep merak etmiştim ama şanzıman yağı koymak için olabilir  :p
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 05 Kasım 2011, 23:38:54 »
sente ayarı ve yağ için :)
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

« Yanıtla #3 : 05 Kasım 2011, 23:42:17 »
 Benim mk1 de orada tıpa var tıpanin üzerinde de bir soket var kablo bağlanıyor. Benim bildiğim açıp senteyi avansı ayarlamak için o delik. Altında volant ve debriyaj balatası vardır o yüzden sakin yağ koymayın oraya.
Sanzıman yağı için arka tarafta bir tıpa olması lazım o cıkarılır içeri parmak sokarak yağ kontrol edilir değişim gerekirse de yağ bir hortum vasıtasıyla çekilip yine hortumla taşana kadar eklenir.

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 05 Kasım 2011, 23:50:59 »
Benim mk1 de orada tıpa var tıpanin üzerinde de bir soket var kablo bağlanıyor. Benim bildiğim açıp senteyi avansı ayarlamak için o delik. Altında volant ve debriyaj balatası vardır o yüzden sakin yağ koymayın oraya.
Sanzıman yağı için arka tarafta bir tıpa olması lazım o cıkarılır içeri parmak sokarak yağ kontrol edilir değişim gerekirse de yağ bir hortum vasıtasıyla çekilip yine hortumla taşana kadar eklenir.

enteresan yağ yerini orası biliyordum ii oldu ögrendiğim :D
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı never

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 05 Kasım 2011, 23:58:30 »
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ışıkla falan bakmaya çalıştım içine doğru, pek bişe görünmüyo, motoru yıkıyacaktım onu farkettim dedim bu ne acaba, anlayamayınca nolur nolmaz diye tıkayıp öyle yıkamıştım, içten içe de merak ediyordum yani, teşekkürler tekrar, bi de bu şanzımanın kodu, seri nosu adı sanı yazıyomudur bi yerlerinde, ben böyle motor şanzıman kodlarından arayıp özelliklerini falan bulma olaylarına ilgiliyim de biraz, ..

« Yanıtla #6 : 06 Kasım 2011, 00:33:47 »
Motoru senteye alıp o delikten bakınca tam tepede bir işaret görülür.
Sanzıman kodu da yazıyordu kenarında köşesinde biryerlerinde ama şimdi hatırlayamadım.

Çevrimdışı taha_jetta80

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 07 Kasım 2011, 21:57:50 »
Motoru senteye alıp o delikten bakınca tam tepede bir işaret görülür.
Sanzıman kodu da yazıyordu kenarında köşesinde biryerlerinde ama şimdi hatırlayamadım.
orada volant dişlisinin üzerinde bi üçgen şeklinde kertik olur. oradan motorun sentesini ayaralrsınız. başka bi olay yok aman yağ falan koymaya kalkmayın :D durduğunuz yerde 5 vites atarsınız artık arabayı kaldırmak için  :)  bu arada sizden önce şanzımanı açan biri volantı senteye göre takmadıysa siz o delikten istediğiniz kadar ayar yapın arabanın sentesi de tutmaz  ;)

Çevrimdışı ismiil

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 17 Kasım 2011, 11:29:01 »
aracın kilometre saati çalışıyor mu? eğer çalışmıyorsa yanlış hatırlamıyorsam kilometre teli takılıyordu (benim 80 model mk1 vardı onun kilometre teli oraya takılıyordu)