Gönderen Konu: soğukta tekliyo.  (Okunma sayısı 9975 defa)

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
soğukta tekliyo.
« : 11 Kasım 2011, 09:38:22 »
arkadaşlar selamlar. sbh ilk çalıştırıorum sonra takribi bir km falan gidiyorum duraksayınca araç tekliyo ısınınca problem yok ama sbh soğukta heralde kasıyo ara sıra stop ediyo park ederken özellikle direksiyonu tam sağ veya sol yaptıgımda motoru daha çabuk ısıtmak için napmalıyım veya bunun bi çözümü var mı her köşe başında direksiyonu çevirince stop etcek gibi oluyo araba nitekim ediyo da bi çaresi var mı bunun ?
This is the best one until we make a better one.......

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
Ynt: soğukta tekliyo.
« Yanıtla #1 : 11 Kasım 2011, 09:41:59 »
müşürlerden olması lazım lpg li araçta bu sorunlar oluyor sitede okudugum kadarı ile hararet müşüründe sıkıntı olabilir
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 11 Kasım 2011, 09:46:52 »
başka araçlarda olmuo sadece bnde var. tamirciye gitsem neresine bak dicem tamircide anlamadı dn gittim hava akışmetresine sprey sıktı az biraz düzeldi. ama bu sbh yine souktan olsa gerek stop etmeye başladı.

Çevrimdışı [email protected]

• fethiye/ Kaş
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 01 Aralık 2011, 21:14:03 »
slm kardesim. benm araçta o sornlar oluyordu sorun bobinlerde çıktı. bobinlerler çok hassas. yada bujilerde de olabilir aracın teklemesi. suan bi sıkınrı yok. ha bide hareret müşürüne baktır onda da olabilir

07480505a

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 01 Aralık 2011, 21:29:15 »
bujilerden şüpheleniyorum bende daha önce gittiğim tamirci bujileri değiştirdim dedi ama şimdiki tamircim bujileri beğenmedim orj takmamış dedi ondan olabilir mi acaba ?

Çevrimdışı ömeruysal07

• Bora Bordo
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 21 Aralık 2011, 09:09:45 »
Merhaba kardeşim aynı sorun bendede oluyor bazen durup aracı park edeceğin zaman veya kalkış yapacağında ya tam sağa yada tam sola çevirdiğin zaman aracın devri düşüp çok nadirde olsa stop edebiliyor sanki bir şeyler kasıyor anladığım kadarıyla senin sorununda aynı ama ben hiç sormadım ustaya normal mi bu durum anormalmi acaba

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 21 Aralık 2011, 09:28:58 »
valla anormal bence hiçbi arkadaşımda böyle bi olay yaşamıyolar borası olanlarda. direksiyon yağından kaynaklanıyor olabilir ben yenilettim yağı ama yine devam ediyo sorun.

Çevrimdışı ömeruysal07

• Bora Bordo
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 21 Aralık 2011, 09:55:33 »
yok kardeşim yağdan falan olacağını zannetmiyorum ben yazın böyle bir sıkıntı yok ıdı ama kış ayında olmaya başladı bende artı bak kalorifer açık farlar açık direksiyonuda tam kırınca dıkkatımı cektı bende sende durum ne tam bilmiyorum

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 21 Aralık 2011, 10:06:36 »
bnde kalorifer falan kapalı hepsi kapalı teyp bile çalışmazken yapıyo usta boğaz kelebeğinden olur dedi. direksiyonu kırınca deviri yükseltmesi gerekliymiş ama yükseltmediği için böyle yapar dedi. ama bnm kanımca boğaz kelebeği olsa normalde de devir dengesizliği olur son zamanlarda rölanti normal sadece direksiyonu çevirince oluyo çok nadir de olsa oluyor bnde de yaz aylarında problem yok kışın başladı bu sorun.

Çevrimdışı ömeruysal07

• Bora Bordo
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 21 Aralık 2011, 10:12:25 »
ya herkes boğaz kelebegi diyor ya ıyıkı ogrenmişler bu boğaz kelebegını bır sorun oldumu boğaz kelebegındendır diyorlar gecıyorlar yok bı araştırma dusunmek nerdendır nasıldır dıye şoyle yorumları okudugun zaman yuzde 90 aynı neymiş boğaz kelebeği oyle olsa bu durum normal yolda da yapar ve baska yerdede

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 21 Aralık 2011, 10:17:44 »
yok abicim sadece direksiyonu çevirince oluyo. ustalar da demiyo ki sadece direksiyonu çevirince oluyosa başka bi sebebi vardır. ama sana şunu söyleyebilirim bizim araçlarımız şehir içi kullanımına hiç uygun değil. araç ısınınca canavar gibi oluyo ama sogukken mafediyo ortalığı ısındıktan sonra korkma artık.

Çevrimdışı ömeruysal07

• Bora Bordo
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 22 Aralık 2011, 12:03:34 »
Evet kardesım sana bu konuda sonuna kadar katılıyorum carsı içi ara sokak buna benzer yerler özellikle bora ya göre değil süreceksin uzun yola türkiyeyi dolaş dur tık demez ama dur kalk işi bora işi değil bende bu kanıya kesinlikle vardım dün yine başıma geldi benim park ettiğim yerde arkama bir araç yaklaşmış çıkmam çok zordu ileri geri yaptım araba iki defa stop etti ya kafayı yiyecek insan uzun yolda sonuna kadar güveniyorum araca ama şehir içi dur kalk ileri geri yakışmıyor vw boraya

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 22 Aralık 2011, 13:43:02 »
hele ki ben çok sık vites değiştiren biriyim aracı geri vitese takmaya korkuyorum ya kış aylarında zaten arka cam buğu oluyo üstüne yağmurlu hava arkada silecek yok malum sadece yan aynalarla geri gidioz allaha emanet.. bi şikayetim daha var bu vitesler sizlerde de mi bukadar sert takur tukur ya bnm arkadaşın toyota carina'sı var bir vites var araçta 1deyken ensesine vur topuzun 2 ye geçiyo öle bişi ya :) bizde neden böle oluyo ?

Çevrimdışı ömeruysal07

• Bora Bordo
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 22 Aralık 2011, 14:22:52 »
ya kardesim biz senınle tam aynı sorunları paylaşıyoruz benım de vıtesler tam bır işkence 1 vites 2 vites i hiç kullanmak istemıyorum servise gıttıgımde bu vites e ait ne varsa değiştirin alttaki takımı dedim ban bu değişmez dediler biliyorlardamı öyle diyorlar bilmedenmi anlamadım hele soğukken zaten ölüm arkadaşımın model yılı belli değil hacı murat var arkadaşım ya anlatamam kocaman vites kolu var sanki yağ kovasının içinde vites lafın kısası bora kısa mesafe out uzun yol ın aklıma başka bir şey gelmiyor