Gönderen Konu: Bu ne olabilir?  (Okunma sayısı 9665 defa)

Çevrimdışı bunalan

• Profili Görüntüle
Bu ne olabilir?
« : 13 Kasım 2011, 17:19:59 »
  Arkadaşlar,
Öncelikle başlığa ne yazacağıma karar veremedim değiştirilebilirse öneriye göre değiştirebilirim.

Resimlerde görüldüğü gibi bu son zamanlarda olmaya başladı. Geçen hafta temizledim orayı içerisini bezle, bugün baktığımda yine bu şekildeydi. Macun kıvamında yumuşak birşey. Yeni aldığım hava filtresi kapkara olmuş, etrafa sıçrayan bir parça boğaz kelebeğine kaçsa sanırım daha kötü olabilir.
Bu nedir, niye böyle olur, zararlı mıdır veya bir sorunun kaynağı, belirtisi midir, yağ ekledikten sonra oldu ama onunla bir alakası olabilir mi bilgisi olan var mı bu şey hakkında? :(

« Son Düzenleme: 13 Kasım 2011, 19:46:26 Gönderen: bunalan »

Çevrimdışı alper19

• Volkswagen Türkiye - 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bu ne olabilir?
« Yanıtla #1 : 13 Kasım 2011, 20:35:50 »
sizin araba karbratorlumu ?

Çevrimdışı suskun

• Volkswagen Türkiye
  • Hamit GÜLSOY
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 13 Kasım 2011, 20:45:50 »
alper Ç o fotodaki ne ?
H.G WORKS

Çevrimdışı suskun

• Volkswagen Türkiye
  • Hamit GÜLSOY
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 13 Kasım 2011, 20:46:22 »
şimdi dostum sen yağ mı ekledin araca yoksa yağı yeni mi değişti ?
H.G WORKS

Çevrimdışı bunalan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 13 Kasım 2011, 20:49:08 »
Karbonlu mu derken anlamadım? Yakıtı soruyorsan LPG

şimdi dostum sen yağ mı ekledin araca yoksa yağı yeni mi değişti ?

Yağ değişmedi daha 1000 km var diye seviye düşmüşken yarım litre yağ ekledim bayramın 1. günü.

Çevrimdışı suskun

• Volkswagen Türkiye
  • Hamit GÜLSOY
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 13 Kasım 2011, 20:58:02 »
şimdi şöyle bi durum var tabi panik olma ama bana sanki conta yanık gibi geliyo ama sen yinede bi yetkili bilen bi ustaya göstersen ii edersin .
yani conta yandığı zaman motor blokunda birbirinden ayrı olan yağ ve su kanalları arasında geçiş imkanı doğar yani yağ kanallarına su, su kanallarına yağ geçebilir. bu yüzden yağının rengi böyle olabilir çamur gibi.
H.G WORKS

Çevrimdışı alper19

• Volkswagen Türkiye - 2
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 13 Kasım 2011, 20:59:25 »
alper Ç o fotodaki ne ?
abi ben polo 6n nin karbratorlusunu gormemistim demek ilk cikani oleymis

Çevrimdışı suskun

• Volkswagen Türkiye
  • Hamit GÜLSOY
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 13 Kasım 2011, 21:00:29 »
  :-* :-*
H.G WORKS

Çevrimdışı bunalan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 13 Kasım 2011, 21:06:48 »
şimdi şöyle bi durum var tabi panik olma ama bana sanki conta yanık gibi geliyo ama sen yinede bi yetkili bilen bi ustaya göstersen ii edersin .
yani conta yandığı zaman motor blokunda birbirinden ayrı olan yağ ve su kanalları arasında geçiş imkanı doğar yani yağ kanallarına su, su kanallarına yağ geçebilir. bu yüzden yağının rengi böyle olabilir çamur gibi.
:) Panik yapma kısmını okurken panik yaptım. :) Peki o kısım normalde ne yeri olabilir. Yani ne içindir normalde oradan ne gelip gitmesi gerekiyor. Eskiden hafif nemlilik oluyordu.

95 model tek nokta. İlklerden olabilir. Anlamadan araba alınca böyle oluyor. :)

Çevrimdışı alper19

• Volkswagen Türkiye - 2
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 13 Kasım 2011, 21:26:02 »
:) Panik yapma kısmını okurken panik yaptım. :) Peki o kısım normalde ne yeri olabilir. Yani ne içindir normalde oradan ne gelip gitmesi gerekiyor. Eskiden hafif nemlilik oluyordu.
95 model tek nokta. İlklerden olabilir. Anlamadan araba alınca böyle oluyor. :)
normalde ordan yag buhari gelir karterden olmasi lazim dediginiz gibi hafif nemli olur

Çevrimdışı 06kzn39

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 13 Kasım 2011, 21:32:55 »
çok soğuk havalarda yapar mayonez gibi bir şey ama bulunduğun yer soğuk mu eklediğin yağ markası ne dir arabadaki yağın markası ne dir araba su ekdsiltiyormu hiç dikkat ettin mi hava kaç derece orda

Çevrimdışı bunalan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 13 Kasım 2011, 22:04:59 »
normalde ordan yag buhari gelir karterden olmasi lazim dediginiz gibi hafif nemli olur

Acilinden şimdi gitmem mi gerekiyor.Geçenlerde ilk defa 2 kez 140 lara çıktım 10 km filan gittim ondan olma ihtimali olabilir mi acaba. :( YA da yağ fazla mı geldi acaba.:S

çok soğuk havalarda yapar mayonez gibi bir şey ama bulunduğun yer soğuk mu eklediğin yağ markası ne dir arabadaki yağın markası ne dir araba su ekdsiltiyormu hiç dikkat ettin mi hava kaç derece orda

İstanbuldayım. Hava 16 derece filan nete göre. Castrol 10/40 eskiside aynıymış bir önceki de öyleymiş önceki sahibinin değiştirdiği kağıtta yazıyor. Su eksiltmiyor suyu var arabanın ama normal su koyuyordum azaldıkça. Hiç hararet olmuyor araba yürürken bu aralar 90 a çıkmıyor soğuktan.

Çevrimdışı 06kzn39

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 13 Kasım 2011, 22:21:31 »
bu olayı hava soğukken yapar yağ buharıyla mayonez gibi olur araban su eksiltmiyorsa sorun değil kormana gerek yok arabana da bi antifiriz koy kırmızı antifiriz g 12 srevisten alabilirsin ucuz diye her kırmızı antifirizi koyma g 12 koy kesinlikle arabayı sıkıştırdıysan yapabilir yağı fazla gelmiş olabilir hararete gelince 90 sabit kalması lazım ona bi baktır
eğer musaitsen arabana git yağ kapağını aç ve yağ kapağının altına bak aynısı orda var mı sonra cevap yaz

Çevrimdışı bunalan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 13 Kasım 2011, 22:50:34 »
Şimdi gittim baktım kapak altında böyle bir durum yok. Normal gözüküyor. 90 gelmiyor derken durduğu yerde çalışırken 90 geliyor da hızlanınca düşüyor. neredeyse içeriyi ısıtmayacak kadar düşüyor. :) ibre min. seviyeye iniyor. Bu normal birşeydir sanırım bu değil mi?

Antifirizi ben koymak istiyorum da diğer konudada yazdım nasıl yapacağımı bilmiyorum. hortumları mı çıkartmam lazım yoksa bir tahliye noktası mı var oradan tüm suyu alıp yenisiyle dolduracağım. :s