T4 ile T5 ne alaka ? aynı pompa enjektör grubumu kullanılıyor ? dip gaz yaptığınızda demişsinde yakıt haritasında %100 load değerlerini eğer çok yüksek yazmazsan basıncına göre AFR dengelersen duman zaten olmaz dostum. T5 174 lük stock araç duman atıyor olsa avrupada satışına izin verirlermi sence?
Ben T4 ile T5'i karşılaştırdım. Aracın duman atmasının satışı ile bir alakası yok. EgzoZ gazı emisyonlarında Co2 ve Nox'u dengelemek için kükürt oranları,vs.. gibi değerlere bakılır. Bugün 100.000'ü devirmiş bir T5'de de gazı oturttunuz mu arkadan siyah duman tükürür ve aslına bakarsanız işin gerçeği bu. Özellikle turbo dizel araçlarda gazı oturttun mu beyin bir anda algılayamaz ve detonasyona düşer.
Yakıt haritasında değişiklikler genellikle bildiğimiz gibi chip tuning yöntemi ile yapılır ve hedef güç ve tork olduğu için böyle bir hesap yapılmaz. Bugün yakıt-avans haritası ile oynadığımızda turbo basıncı artıyor ve ister istemez araç siyah duman atıyor .. T4 151 hp'lik araçların orijinalinde bulut gibi duman atıyor ama en çok satılan araçlar arasında, hatta yok satıyorlar.