Gönderen Konu: 2005 model lastik  (Okunma sayısı 3825 defa)

Çevrimdışı alplion

• Profili Görüntüle
2005 model lastik
« : 19 Kasım 2011, 21:48:18 »
2005 model kışlık michelin alpin marka vakumlu lastiklerimi kullanmamın bi sakıncası olur mu?
yol tutuş ve frenleme mesafesi bakımından,
 lastikler sıfıra yakın zararı olur dersenizde araçımın üzerinde normal continentaller var arka tekerlere taksam faydalı olur mu?
bi de michelinler 195X60 ama  continentaller 195 x65 aracıma lastik yanagının farkı zarar verir mi?
Yüzde Israr Etme Doksan da Olur, İnsan Dediğinde Noksan da Olur, Sakın Büyüklenme Elde Neler Var, Bir Ben Varım Deme, Yoksan da Olur...

Çevrimdışı aykuttuncer

• Profili Görüntüle
Ynt: 2005 model lastik
« Yanıtla #1 : 19 Kasım 2011, 21:59:54 »
lastigin yılı onemlı evet ama sıfıra yakın dıyorsunuz gunes gormedn yerle temas etmeden sakladıysanız lastıkce catlaklıklar yoksa kullanabılırsınız arkaya takmanızı anlamadım frenleme acısından mı dsundunz arac onden cekıslı kı sadece one taksanız arka savurur takıyrsanız 4 teker bence mantklı olan

Çevrimdışı alplion

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 19 Kasım 2011, 22:08:27 »
lastikte hiç çatlak yokda yakın tarihte bi arkadaşım ön lastiğinin patlaması dolayısı ile boya dükkanına araba ile girdi bu durumu gördükten sonra lastik olayında biraz çekinir oldum:) normalde lastik ömrü 4 yıl oldugunu kullanılmasa dahi 4 yıldan sonra atılması gerektiğini duymuştum da lastiklerimim de sıfıra yakın baya bi arada derede kaldım? öne takıp da kontroldençıkacagına arkaya takarak fren mesefasıne faydası olu mu ki diye düşünmütüm ama
Yüzde Israr Etme Doksan da Olur, İnsan Dediğinde Noksan da Olur, Sakın Büyüklenme Elde Neler Var, Bir Ben Varım Deme, Yoksan da Olur...

Çevrimdışı metalteo

• ilker
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 19 Kasım 2011, 22:09:04 »
benim yaz lastikleride 2005 yanaklar çatlamış ama dişliler en az 4mm var aldığımdan beri onla geziorum bende  :D

Çevrimdışı aykuttuncer

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 19 Kasım 2011, 22:15:41 »
o 4 yılı uyduran lastıkcıler atılcak dıye bı kaidemı var ya tamam 4 yılda devamlı kullanılan bı lastık maf olr ama yaz kıs devamlı lastıgını degıstıren cıkardıgı lastıgı gunes gormedn yerle temas etmedn dık sekılde saklarsan lastıgı hor kullanmassan omru uzun olr o raf omrudur raf omru gecmıs lastıklerı bıle satıorlar cogu lastıkcıler duzgunse lastıklerın balon yapma sorunu yoksa gerısı allahın ısı

Çevrimdışı alplion

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 19 Kasım 2011, 22:31:18 »
en iyisi taktırmak vakumlu lastikle golf, karda jeep tadı veriyor:)

Çevrimdışı aykuttuncer

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 19 Kasım 2011, 22:32:51 »
en iyisi taktırmak vakumlu lastikle golf, karda jeep tadı veriyor:)
o kadarda değil :) ustede port bagaj falan taktır:D oo cok feci olr o zmn 4 motıon alcaksın :) o keyfı yasamak ıstıosan

Çevrimdışı Atay

• Volkswagen Türkiye - 2
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: T3 Luki / Jetta Mk2 / Passat 32b / Jeep Cj8
« Yanıtla #7 : 19 Kasım 2011, 22:49:49 »
Ön lastiği gümletip direksiyondan doğru hakimiyet kurmaması biraz arkadaşın dikkatsizliğiymiş. Ben arka lastiği gümlettim bayi yetkilileri arka lastiğin daha tehlikeli olduğunu söylüyorlar. Nedeni ise hakimiyet şansının olmamasıymış. Arabayı 10,5 metre sağa sola salladığını söylediler ki öyle.
Food's life! Learn it.