Gönderen Konu: 10 bin bakımdan sonra benzinde kesilme sorunu :(  (Okunma sayısı 8651 defa)

Çevrimdışı bunalan

• Profili Görüntüle
10 bin bakımdan sonra benzinde kesilme sorunu :(
« : 20 Kasım 2011, 19:48:46 »
Arkadaşlar merhaba,
Dün 10 bin olan bakımını yaptık. yağ ve su değişti, yağ filtresi, hava filtresi takıldı, termostat değiştirildi (bozuktu) klima borusu patlaktı kaynak yapıldı gaz basıldı herşey güzeldi ya da dün sorun vardı ben farketmedim.

Yalnız belirteyim aşağıdaki sorun sadece benzinde iken oluyor LPG de hiçbir sorun yok tıkır tıkır çalışıyor rolantide bile kımıldama olmuyor.
Bu sabah farkettim benzinde çalışırken zorlandı sonra çalışınca rolantide stop etti. Şaşırdım LPG yi kapattım benzinde denedim rolantide dengesizlik oluyor hatta stop ediyor. Gaza basıyorum 3000 devire çıkıyor basılıyken birden kesilip 2000'e düşüyor yolda giderken inanılmaz tekleme oluyor. Birara sanki gaza basmıyormuşum gibi oluyor yakıt kesilip birdaha veriyormuş gibi. biraz gidince rolantide lpg ye göre düşük çalışıyor gaza basıyorum fırlıyor sonra birden kesiliyor gibi oluyor. Oysa dünkü bakımdan önce böyle birşey yoktu. Boğaz kelebeğinden ateşlemeden filan olsa LPG de en ufak bir oynama yok. Yalznız sabah binince farkettim sanki akü sökülmüş gibi saatler sıfırlanmış ara kilometre sıfırlanmıştı. Acaba bununla bir alakası olabilir mi saşırdım. Tek aklıma gelen benzin pompasıydı depoyu yarıya kadar doldurdum yine aynı sizce nedendir? Olağan mıdır bakımdan sonra olması birkaç gün içinde düzelir mi acaba? :(
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2011, 20:01:11 Gönderen: bunalan »

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
Ynt: 10 bin bakımdan sonra benzinde kesilme sorunu :(
« Yanıtla #1 : 20 Kasım 2011, 22:57:14 »
benzin filitresi değiştimi? eğer değiştirildiyse, uygun olmayan bir filitre takılmış olabilir..
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı bunalan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 21 Kasım 2011, 09:07:29 »
benzin filitresi değiştimi? eğer değiştirildiyse, uygun olmayan bir filitre takılmış olabilir..
LPG var diye benzin filtresini değiştirmemiştik.

Çevrimdışı tech_00

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 21 Kasım 2011, 11:00:00 »
Sorun benzin pompandada olabılır bende gecen ay değiştirdim pompayı

Çevrimdışı cengizd68

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 1.9 TDI bora
« Yanıtla #4 : 21 Kasım 2011, 11:22:47 »
öncelikle geçmiş olsun. Benim aracım 97 polo classic aynı sorun bendede var bi ara ustaya götürdüm bu sorundan dolayı usta benzin filtresini değiştirdi bi kaç gün düzeldi ama daha sonra yine tekrarladı en çok depoda benzin azaldığında yapıyor sanki benzin bitmiş gibi yığılıp ardından fırlıyor tekrar yığılıp tekrar fırlıyor bazen çok sert oluyor ondan dolayı yürümeden motoru ısıtıp lpg ye geçtikten sonra yürüyorum, bence bu sorun benzin filtresinden kaynaklanıyor çünkü filtre değiştirkten sonra baya bi rahatlamıştı aracım büyük bi ihtimal depo kirli olduğu için filtreyi tekrar tıkadı diye düşünüyorum aklıma başka birşey gelmiyor motordan kaynaklanan bi sorun olsa lpg de de aynısını yapması lazım. Sende filtreyi bi değiştir bakalım zaten fazla bişey değil 10-15 tl civarında eğer düzelirse sende cevap yaz ben de ona göre depoyu temizleteyim

Çevrimdışı reallaz61

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 21 Kasım 2011, 12:24:23 »
Enjektörlerinizide kontrl ettirmenizi tavsiye ederim, ben gecen gun Carbon Clear yaptırdım en azından gaz yemesindeki tepki bariz belli olmaya başladı. Ayrıca istisnai olarak olarak buji ve kablolarını kontrol ediniz, diyeceksinizki ne alaka ama bakım esnasındaki kontrolden sonra yerine tam oturmamış, sıralaması farklı takılmış olabilir. Tabi dediğim gibi bu istisnai bi durum.

Çevrimdışı bunalan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 21 Kasım 2011, 13:30:09 »
Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. İlk önce dediğiniz gibi akşam filtreye baktıracağım. Çünkü çalışırken de zorlanıyor, çalıştırıp hemen gaza basıyorum ki LPG ye geçsin yosa rolantide stop edebiliyor.
Bakım derken hayatımda ilk defa bakım yaptırdım. Suyu değiştirdik, yağı değiştirdik, yağ filtresini değiştirdik, klima sorunu vardı onu hallettik, termostat arızalıydı onu değiştirdik, hava, polen filtresi yeniydi ellemedik o kadar. Yani ne bujilere ne kablolarına ne boğaz kelebeğine filan bakılmadı. Bunları ben mi söylemeliydim onlar mı söylemeliydi anlamadım. :( Sonuçta gittiğim yer volkswagen özel servis.

Çevrimdışı impossible448

• imkansız diye bir şey yok
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 21 Kasım 2011, 18:03:32 »
Arkadaşlar merhaba,
Dün 10 bin olan bakımını yaptık. yağ ve su değişti, yağ filtresi, hava filtresi takıldı, termostat değiştirildi (bozuktu) klima borusu patlaktı kaynak yapıldı gaz basıldı herşey güzeldi ya da dün sorun vardı ben farketmedim.

Yalnız belirteyim aşağıdaki sorun sadece benzinde iken oluyor LPG de hiçbir sorun yok tıkır tıkır çalışıyor rolantide bile kımıldama olmuyor.
Bu sabah farkettim benzinde çalışırken zorlandı sonra çalışınca rolantide stop etti. Şaşırdım LPG yi kapattım benzinde denedim rolantide dengesizlik oluyor hatta stop ediyor. Gaza basıyorum 3000 devire çıkıyor basılıyken birden kesilip 2000'e düşüyor yolda giderken inanılmaz tekleme oluyor. Birara sanki gaza basmıyormuşum gibi oluyor yakıt kesilip birdaha veriyormuş gibi. biraz gidince rolantide lpg ye göre düşük çalışıyor gaza basıyorum fırlıyor sonra birden kesiliyor gibi oluyor. Oysa dünkü bakımdan önce böyle birşey yoktu. Boğaz kelebeğinden ateşlemeden filan olsa LPG de en ufak bir oynama yok. Yalznız sabah binince farkettim sanki akü sökülmüş gibi saatler sıfırlanmış ara kilometre sıfırlanmıştı. Acaba bununla bir alakası olabilir mi saşırdım. Tek aklıma gelen benzin pompasıydı depoyu yarıya kadar doldurdum yine aynı sizce nedendir? Olağan mıdır bakımdan sonra olması birkaç gün içinde düzelir mi acaba? :(
aarkadaşım bakımdan sonra olduysa muhtelemen kelebek boğazını temizleeyip adaptasyon yapmadığı yada yapamadığı için olmuş olabilir çünki benzinle lpg arasında yanma farkı olduğu için benzindedaha fazla gösteriyodur arızayı lpg de farkına varamaıyabilirsin
kendimi adaptasyonu kaçmış boğaz kelebeği gibi hissediyorum :S

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #8 : 21 Kasım 2011, 18:53:48 »
aarkadaşım bakımdan sonra olduysa muhtelemen kelebek boğazını temizleeyip adaptasyon yapmadığı yada yapamadığı için olmuş olabilir çünki benzinle lpg arasında yanma farkı olduğu için benzindedaha fazla gösteriyodur arızayı lpg de farkına varamaıyabilirsin

boğaz kelebeğine herhangi bir işlem yapılmadı diyor..
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı bunalan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 21 Kasım 2011, 21:20:49 »
Gittim arkadaşlar usta ile baktık benzin filtresini değiştirdik ama aynı hala. Bujileri bugün kontrol ettik durumu iyi değiştirmeye gerek yok dedi.
Usta da büyük ihtimal pompadan olabilir dedi ama daha önce istersen bir karbüratörcüye götür onlar bir baksın dedi sensörleri ayarları var belki onlardandır olmazsa pompaya bakalım dedi. Bende artık bakalım ne zaman giderim bilmiyorum. Tanıdığım karbüratörcü yok anlayan bir usta bulduğumda gideceğim. Şimdilik benzinle hemen çalıştırıp LPG'ye geçerek idare edeceğim.

Tek nokta olduğu için kelebek temizliğini biz yapamıyoruz mu yapmıyoruz mu öyle birşey dedi usta. Haklı olabilir ben kendim temizleyeyim diye baktığımda kelebeğin üzerinde aşağıdaki şekilde görüleceği üzere birşey var ancak o sökülüp temizlenebilir o da kolay birşey midir öyle kolay sökülüp takılan birşeymidir bilmiyorum. Hiç tek nokta boğaz kelebeğini temizleten oldu mu acaba nasıl temizliyorlar.

Çevrimdışı simlikirmizi

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 21 Kasım 2011, 23:32:09 »
slm arkadasım bendede 95 polo var aynı sorun bendede var bunu sebebı aracı sureklı lpg de kullanmak. motor sureklı lpg de calıstıgı zaman buna alısıyor sonra benzıne aldıgında bı sure adptasyon yasıyor.bende cok ugratım ve cozum bulamdım. tek caresı var oda aracını haftada en az ıkı kezz benzınde bırkac dakıka calıstırıp stop etmek arac benzını unutmasın zamanla kendılıgınden normale donuyor bılıyorum sacma gelıyor ama bu modeller bole  :t
dene faydasını goruceksın sonucuda yazarsan sevınırım.

Çevrimdışı bunalan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 21 Kasım 2011, 23:47:55 »
Hımm haklı olabilirsiniz ama belki o dediğin durum ufak dalgalanmalarda olabilir mi? Çünkü bendeki bariz birden neredeyse kesilme derecesine geliyor 3. viteste giderken sanki biri arabayı tutuyor ya da itiyor birden kesilip geri geldiğini hissediyorum ayağım pedala basılıyken ama LPG de en ufak bir sorun yok. Bundan 2 hafta önce tam tersiydi yazınLPG yi kıstığım için LPG can çekişiyordu yolda stop ediyordu o yüzden o aralar arada benzinle gittim hiçbir sorun yoktu sonra LPG gazını biraz açtık şimdi de benzinde böyle olduğunu farkettim. Depo şuan yarım acaba fullesem biraz etkisi olur mu tamam benzinde gitmiyorum ama araba ilk çalışmasında ileride sorun olur mu acaba  o düşündürüyor. :S

Çevrimdışı simlikirmizi

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 22 Kasım 2011, 00:40:23 »
kardesım anlattıgın sorunu bırebır yasadım ve arcımı duzenlı olarak benzınde calıstırmazsam yasıyorum gectım yolda gıderken devır kesmeyı arabanın gerı cekılmesını gaz yememesını falan roolentıdetken bıle gazı kokle 5 bın devre cıksın araba ayagın sabıtken pedalde bıle  kendılıgınde devır duser 1500 2000 lere. sen dedıgımı dene bı sure bende merak edıyorum sımdı sonucunu benım arac la aynımı dıe hayırlı geceler.

Çevrimdışı bunalan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 22 Kasım 2011, 01:00:31 »
Aynen öyle oldu az önce servis yazısını silmek için gittiğimde denedim ayağım gazda devir 5000 lerde sonra bir kesildi 2000'e sonrada stop etti. Yarın sabah 6 km işe benzinle gidip deneyeyim durumu. Depo da yarım bunu biraz daha doldurayım belki etkisi olabilir. (Nelerden umut arar olduk :) ).