Kardeş güzel olmuş olmasınada manifolddan gelen hortumu nereye bağladın?
Karter havalandırma borusunu bir hortumla aracın sol önüne ve aşağıya doğru uzattım. Eğer açıkta kalırsa aracın içerisine inanılmaz bir yağ kokusu giriyor havalandırmalardan. Camlar içeriden yağlanıyor vs. kışın yağışlarda çile oluyor. Orjinal filtredeki gibi boğaz kelebeğine verirsem de işte o zaman kısa sürede oluşan kronik boğaz kelebeği kirlenmesi oluyor. Karterden gelen yağ buharı çamur gibi yapıyor, hem manifoldu hem de boğaz kelebeğini.
Performans ve sıcak hava konusuna gelince de açıkçası ben en iyi soğuk hava alacak şekilde de yaptım kiti, en yüksek sesi verecek şekilde de. 100 hp lik arabada soğuk hava girişiyle 1 hp kazanırsam da bir şey değiştirmiyor, sıcak hava çekmesiyle kaybettiğim belki 2 hp de. Çünkü hiç birimiz ciddi anlamda yarışmıyoruz, saniyeler önemli değil o kadar çok. Öyle istiyorsanız ben zamanında koltukları herşeyi söküp denemiştim farkediyor öyle deneyin
Şu an en iyi ses ve orjinalden daha iyi soğuk hava sağlayacak birşeyler yapmaya çalışıyorum. Bu arada ses insanı performanstan (ciddi perf. artışları haricinde) daha çok tatmin ediyor