Gönderen Konu: Açık hava filtresi ve hava akışmetresi arasındaki ilişki ???  (Okunma sayısı 13912 defa)

Çevrimdışı Sesizlik

• Profili Görüntüle
Merhaba Arkadaşlar ,

Özellikle açık hava filtresi kullanan arkadaşlardan bilgi vermelerini rica ederekten forumdaki herkese sesleniyorum.
Daha öncesinde açık hava filtresi olan araç kullanan biri olarak  kulağıma gelen özel sorulardan birini sizinle paylaşmak istedim.

Soru şu : Açık hava filtresi aracın hava akışmetresini bozar mı?

Öncedende araştırmıştım.Bu bi şehir efsanesi gibi kulaktan kulağa gezer zaten.Açık hava filtresi akışmetreyi bozar diye.

Lakin vw grubu özellikle bizim kasa araçlar için açık hava filtresi kullanıpta akış metre ile başı derte olan birini duymadım.Sorumda bu
açık hava filtresi kullanıpta akışmetre ile sorun yaşayan var mı?

Daha önce hava akış metresini temizleten oldu mu?Özel materyaller gerekli bu temizlik için bunda hem fikirim.Bu ürünlerin tedariğini nerelerden sağladınız.?
Marka ve temzilik için yapılan uygulamalı resimli anlatımlar var mı?

Bilgilendirme için şimdiden herkese teşekkür ederim.Yorumlarınızı bekliyorum.

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
Hava akışmetresi çok hassas bir parça. Normal filitre varken 20.000 km'de temizlik istiyor. Spor flitrede durum biraz daha sık temizlik ister gibime geliyor. Temizliği için philips yağsız contac sprey ile yapılırsa iyi oluyor.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı Sesizlik

• Profili Görüntüle
Hava akışmetresi çok hassas bir parça. Normal filitre varken 20.000 km'de temizlik istiyor. Spor flitrede durum biraz daha sık temizlik ister gibime geliyor. Temizliği için philips yağsız contac sprey ile yapılırsa iyi oluyor.

Yukarıdaki sprey malzeme konusunda hem fikirim.Bi arkadaşım ilede aynı şekilde temizlemiştik.

Asıl soru golf 4 ile açık hava filtresi sonrası akışmetre ile başı dertte olan var mı?Ben pek duymadım.Ama efsane gerçek mi? :-\ Yoksa şans işi  ??? mi?

Açık hava filtresi kullanan arkadaşlar  yorum lütfen.

Çevrimdışı Sesizlik

• Profili Görüntüle
Arkadaşlar ,

Yorum yok mu? Sorun yaşayan var mı ?  :(

Valla Hasan kardeş konuyu dikkate aldığın için teşşekür ederim.Daha fazla yorum lütfen.

Çevrimdışı erdem325

• Profili Görüntüle
kaliteli bir filtre kullanip filtreyide duzenli temizlerseniz ve ayrica hava akismetrenizin temizliginide sklastirirsaniz sorun yasamazsiniz emin olun..

filtreyi kit haline getirin ama verim icin, direkt soguk hava emdirecek bir yere konumlandirin, filtreyi takip kaput icinde birakirsaniz yani sicak hava emdirirseniz eskisindende kotu olur..

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
Bizim bir arkaşa hava akış metreye mal oldu.
GErek yok kanımca.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı Sesizlik

• Profili Görüntüle
kaliteli bir filtre kullanip filtreyide duzenli temizlerseniz ve ayrica hava akismetrenizin temizliginide sklastirirsaniz sorun yasamazsiniz emin olun..

filtreyi kit haline getirin ama verim icin, direkt soguk hava emdirecek bir yere konumlandirin, filtreyi takip kaput icinde birakirsaniz yani sicak hava emdirirseniz eskisindende kotu olur..

Sıcak havanın motor performansından neleri götürdüğünü çok iyi biliyorum. :tamamdir

Özellikle kit tercih edecem.Hatta suan seat leon sport tourer olan arkadaşım golf 4 ün kitini kullanıyor.Birebir sitem ve akünün yerleri bile aynı.Açık hava filtresini akünün arka tarafından borular ile birlikte sol farın altında aem veya k&n kafa ile bitirmeyi düşünüyorum.Sıcak havadan kaçıyorum açıkcası.Ulaşması ve temizleme konusunda bahsetmiş olduğum yer sıkıntılı ama motordan uzak ve hava bakımından en iyi yer.Bence . Artık temizlik için lastik ve davlunbazı  söküp durucaz.  ;)

Yer konusunda önerin varsa o başka tabi değerlendirmek isterim.  ???

Unutmadan konuyu dikkate alıp bilgilendirme yaptığın için ayrıca teşekkür ederim.

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
Belirttiğiniz yer su alması için çok tehlikeli.
Hazır kitler direk ön ızgaraya üstten bağlanıyor.
Daha sağlıklı olacaktır.
İlla yapacağım diyorsanız :)

Ya da illa belirttiğiniz yere koyacaksanız davlumbaz'da lastik tarafında aşağıya bakacak şekilde ızgara koyularak yapılan güzel bir çalışma görmüştüm. Bu şekilde daha korunaklı hale getirilebilir.

Ama hava akış metresi 1 seneye kalmaz bozulur. Bu da motor performansına direk etki eder.

O nedenle performans için ben yine öncelikli olarak kutu içi spor filtre önereceğim.

Çevrimdışı Sesizlik

• Profili Görüntüle
Bizim bir arkaşa hava akış metreye mal oldu.
GErek yok kanımca.

Koray kardeş beni vurup öldürsen daha iyi olurdu.Şimdi yıkıldım.   :-\  Kutu içi hava filtresi var şuan kardeş kardeş gidiyoruz onla.
İnan böyle bi yorumu beklemiyordum.Şehir efsanesi doğru çıktı desene.  :-\
Neyse yedek bi hava akış metresi için şimdiden ceplerime bikaç tane akrep atayım bari.  :D O seside duymak istiyorum.Biraz merak biraz alışkanlık.Araç üzerinde nasıl ses veriyor açıkcası denemeden bilemeyeceğim.Harcamaları biraz minimize ettik mi yedek hava akış metresi ile gezeriz artık.

Ama harbiden yorumu okuyunca söyle bi gidip geldim.  :D

Çevrimdışı ØSîRîS

• Profili Görüntüle
hava akişmetresi çok ucuz bir parça değil yanlız ona dikkatini çekerim :((

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Açık hava filtresi ve hava akışmetresi arasındaki ilişki ???
« Yanıtla #10 : 24 Kasım 2011, 17:15:25 »
@Sesizlik
Muhteşem ses veriyor.  :D :D

Sİmota'nın kitleri vardı. Baktın mı onlara hiç?

Çevrimdışı Sesizlik

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 24 Kasım 2011, 17:24:08 »
Belirttiğiniz yer su alması için çok tehlikeli.
Hazır kitler direk ön ızgaraya üstten bağlanıyor.
Daha sağlıklı olacaktır.
İlla yapacağım diyorsanız :)

Ya da illa belirttiğiniz yere koyacaksanız davlumbaz'da lastik tarafında aşağıya bakacak şekilde ızgara koyularak yapılan güzel bir çalışma görmüştüm. Bu şekilde daha korunaklı hale getirilebilir.

Ama hava akış metresi 1 seneye kalmaz bozulur. Bu da motor performansına direk etki eder.

O nedenle performans için ben yine öncelikli olarak kutu içi spor filtre önereceğim.

Aynen ikinci bahsettiğin konumlama aklımda olandı zaten.Leon da aynı uygulamayı yaptık.Şimdilik bişey olmadı.Çocuk sağlam gazcı bi çocuk.Sordum.3 ay oldu dedi.İntercooler değiştirirken temizliğinide yapmış süreç olarak 1 sene demişsin.Onun denemesini beklesem mi acaba  ???

Çevrimdışı Sesizlik

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 24 Kasım 2011, 17:25:24 »
@Sesizlik
Muhteşem ses veriyor.  :D :D

Sİmota'nın kitleri vardı. Baktın mı onlara hiç?

Hızına yetişemedim.Baktım ama aem uygulaması yatık.Ama gönlüm k&n diyor.Simato sanki çok piyasa malı gibi geldi bana ???

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 24 Kasım 2011, 17:27:18 »
Yalnız bizim arabalar zaten soğuk hava alıyor biliyorsun değil mi?
Sadece biraz dolambaçlı.