Gönderen Konu: Sente ayarı hakkında  (Okunma sayısı 16863 defa)

Çevrimdışı eses GTI

• Profili Görüntüle
Sente ayarı hakkında
« : 25 Kasım 2011, 20:26:14 »
Arkadaşlar golf gtı min silindir kapağını yaptırdım şimdi nasıl sentesini ayarlıyacağım, biraz bilgim var ancak eksantrik teki nokta tam olarak nereye gelcek bulduramadım resimli bir anlatım varmı acaba iyi akşamlar.

Çevrimdışı eses GTI

• Profili Görüntüle
Ynt: Sente ayarı hakkında
« Yanıtla #1 : 27 Kasım 2011, 00:40:44 »
ben bir çizim hazırladım yakında yükleyeceğim bakalım fikri olanlar ne yazacak.bu arada 3 tane motorcu tanıdığım var araç sanayiden uzak olduğu için kendim halletmek istiyorum.kapağı taktım sibopları tam açık vaziyette iken motoru anahtar ile çevirince pistonlar siboplara vurmadı.

Çevrimdışı mustafayns

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 27 Kasım 2011, 12:06:06 »
Abi öncellikle kolay gelsin kapagı takmışssın aracın tekerinin birirni krikoya al büyük bir vitese  tak (4,5)şanzımanın üst tarafında bir kapak var o kapagı çıkar orada ince bir çizgi var o çizgiye volantın üzerinde bulunan bir ok işareti var onu getir pistonların yukarı gelmesi için daha sonrada üst kapagın sag üst tarafında meledi kırangının hareket etmesiyle dönen bir çizgi var o çizgiyide kapagın kendisinde olan çizgiye parelel getir veoraya bir anahtar vs bişey sıkıştır sente kaymasın aynı zamanda volantaki ok isaretinede bak yeri kaymış olmasın tirigeri takıp gergi ayarını yap marşa basmadan önce  tekeri elinden bir çevir balaklım siboplarda zorlama çakısma olursa çevirme senteyi birdaha kontrol et kolay gelsin 8)

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 27 Kasım 2011, 13:10:15 »
Lastiğin sadece 1 tanesini değil 2'sini birden al krikoya bizim GTI'larda kilit defransiyel var öteki teker haraket eder demedi deme  :tamamdir
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı eses GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 30 Kasım 2011, 20:33:35 »
mustafayns bilgiler için sağol benim pc arızalandı da ancak geçtim başına, şimdi motor krangını çevirmek için tekeri kaldırmaya gerek yok volan tarafından 19 anahtar ile çeviriyorum vites boşta bu arada, şanzımandaki plastik kocaman somun tipi kapak demi onada gerek yok çünkü volan kasnağı üzerinde bir çentik var bu çentik triger korumalığı üzerindeki ok işareti ile aynı hizaya geldimi 1. ve 4. pistonlar tam tepede dir.meledi krangı nedir bilmiyorum yine de sağol. Golfmk1cabrio gtı ilerde kilit hiç duymadım hareket etmemesi için teki değmeli yere zaten, araç viteste iken ve iki teker havadayken bir tekeri sağa çevir diğeri sola döner. bu arada volan kasnağındaki çentik avans tabancası ile avans ayrında da kullanılır. iyi akşamlar

Çevrimdışı eses GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 30 Kasım 2011, 20:37:40 »
bu resim deki eksantrik kasnağının üzerindeki noktanın yerini bilen varmı? 1.8  golf te artı ile çizdiğim merkezlemede 45 derece açı ile durduğunu gördüm.iyi akşamlar.link  http://s6.postimage.org/541fc5p9t/30112011_002.jpg
« Son Düzenleme: 30 Kasım 2011, 20:43:38 Gönderen: eses GTI »

Çevrimdışı eses GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 21 Aralık 2011, 21:33:21 »
Bu konu hakkında mustafayns arkadaşımız dışında kimsenin bilgisi yokmuş.Ben resimdeki gibi eksantrik kayışını takıp tek marşta çalıştırdım.Kolay yolu şöyle imiş motor 1. piton üst ölü noktaya getirilir,1. piston emme ve egsozt subaplarına basan kamları tam üstte olacak şekilde getirilip kayışı takın,distirbütörüde tevzi makarası 1. bujiye kıvılcım atacak şekilde takım hepsi bukadar.

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #7 : 22 Aralık 2011, 09:58:57 »
Bilgisi olan çokta paylaşmak isteyen yok.. Orası nedendir bilinmez..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı eses GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 22 Aralık 2011, 23:55:49 »
katılıyorum size  bu golf 1 lerin her yerine elim değdi artık öğreniyorum daha da her türlü yorum yapmaya çalışıyorum arkadaşlara bilgilerimi paylaşmak amaçlı.

Çevrimdışı servet_volt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 23 Aralık 2011, 00:03:32 »
dostum bılsem sana anlatırımda pek bılgım yok acıkcası.
Beş para etmeyen insanların, milyonluk tavırlarına hastayım.

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 23 Aralık 2011, 11:14:43 »
Küçük bir dip düşelim. GTI larda avans noktası yüksek devirde ayarlanır. Rolentide yaptığınız ayar yanlış olucaktır. Volan üzerinde 3 çentik vardır bunu tabanca ile kontrol ettiğinizde göreceksiniz. alt devir orta devir üst devir diye hizalama çıkar. Tam senteyi motor 4000 devir ile çalışırken bulucaksınız.
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2011, 11:18:45 Gönderen: Mk1GTI »
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı Han

• Her Şey Golf Mk1 ve Dostluk İçin.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 23 Aralık 2011, 12:39:31 »
Küçük bir dip düşelim. GTI larda avans noktası yüksek devirde ayarlanır. Rolentide yaptığınız ayar yanlış olucaktır. Volan üzerinde 3 çentik vardır bunu tabanca ile kontrol ettiğinizde göreceksiniz. alt devir orta devir üst devir diye hizalama çıkar. Tam senteyi motor 4000 devir ile çalışırken bulucaksınız.
Bu bilgiler Pandoranın kutusundan çıkmışa benziyor :D
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://GolfMk1Ciyiz.Biz Her Şey Golf Mk1 İçin

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 23 Aralık 2011, 13:26:45 »
İşin ehli ustalar durumu farkedecektir zaten.. GTI makinada yüksek devirde avans ayarı yapıldığını birçok usta bilir..

Çevrimdışı Han

• Her Şey Golf Mk1 ve Dostluk İçin.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 23 Aralık 2011, 13:29:16 »
Öyle ustalara denk gelmesi bazen çok zor olabiliyor  :-\ :-X :-[
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://GolfMk1Ciyiz.Biz Her Şey Golf Mk1 İçin