Simdi bu parcayi su devirdayime takdemisler ya sana...
Simdi bu su ile sogutan bir parcami onu bi kararlastiralim . Eger oyle ise benim kanaatimce gereksi bir parcadir yani kandirmacadan baska birsey degil . Bunun icin bazi nedenlervar . Biri su ve yag tamamen farkli maddelerdir ve gerek yogunluklarindan dolayi isi tepkime sureleri farklidir kolayca anlatmam gerekse . Neyse su devirdayime takildiginda ordan gecen su zaten sicak olacaktir ve yagin sogutulmasinda nekadar fark yaratacaktir ...burdaki soruda bu . 1-2 kere dolanmasiyla farkedilir bi sogutma saglamaz o parca .
Etkili bir sogutma istiyorsan yagin ayri bir hat uzerinden yag radyatorune dogru gidip orda biraz sogup sonra gene motora gitmesi gerekir yoksa hic bi ise yaramayacaktir mesela o senin takmayi dusundugun parca gibi .
Bende bir sistem uzerinde calisiyorum ve bu konuda baya bi arastirma yapmistim ve denemelerde yaptim .
Normal kullanimda gereksinimi nekadar dogru olur o ayri bi mesele ama gereksiz oldugu ortada . Genelde bu tur sistemlere sahip olan araclar yuksek guclu ve bu gucten meydana gelen isiyi sogutabilmek amacli takilmis sistemlerdir .
Selamlar.
bende bu sıstemı aracıma dusunen bırıyım cunku hafta sonları 210 km yol gıdıyorum kontak kapatmadan ve yag asırı ısınıyor
şöle bisi diyeyim sıze nette arastırdıgım kadarıyla bu sıstem 2 sekılde oluyor
ılk sıstemde yagı suyla sogutma aracın onene takılan yag ıntercoolerın ıcınden yag dolastıgı gıbı ayrı kanallardada su dolastırılarak sogutma saglanıyormus bu benım aklma yatmadı acıkcası benım aracta 90 lık termostat var sımdı o yagı 90 derecedemı olacak hep ??
ıkıncı sıstemde ayrı basıt bır yag pompasıyla karterdekı yagı yag ıntercoolerından dolastırarak yagın soguması saglanıyormus bu cok daha m mantıklı geldı bana.
ama kafama takılan bazı noktalar var tabı bu yag sogutucu kısın sogundada calıscagı ıcın soguk yagı ne kadar daha sogutabılecegı ??
ben sole bırsey daja dussundum bu bızım araclarda turbo oldugu ıcın yag flıtresınden yag borusu ust tarafa dogru cıkıp turbo mılını yaglıyor bu bu kadar basınc uygulacagından dolayı ayrı bı yag pompası takmadan yag flıtresıyle aynı sevıyedede olabılır yag ıntercoolarını takıp baglantılarını flıtrenın ordan alarakta yapılabılır mı kı ?