bu başlık altında yazan herkes (tamamen objektif olarak bir kez daha okudum yazılanları) konuya elinden geldiğince objektif yaklaşmaya gayret etmiş. marka fanatizmi değil yapılan. sadece fransız ekolü ile alman ekolünü kıyaslamışız.
bakın örneklerle desteklemek istiyorum. bugün 2011-2012 model araçlara bakın. c segmentindeki alman araçlarının donanımlarına bir bakın. astrasından golfüne jettasından focusuna hemen hemen tüm araçlar d segmenti donanımlarına bakış atmış. b segmentleri de neredeysec segmentine terfi etmişler. bu saydığım modelerin hemen hepsinin konsolleri uçak kokpiti gibi. onlarca düğme, uyarı lambası, gösterge ekran vs. ama her şey elinin altında.
fransız ekolünden ise c segmentinden dilediğiniz modelin konsolüne ve donanımına bakın. bırakın c yi. d segmentinden ben size bir örnek vereyim. 407'nin dış görünümüne aşık olan ben, sürüş zevki, iç tasarım estetiği, yol tutuş ve konfor anlamında 407 yi c sınıfı hiç bir alman otomobilinin yanına koyamam.
zaman zaman söylediğim bir söz vardır. fransızların, otomobil geliştirme konusunda komşuları almanlardan öğrenmesi gerekençok şey var. 205i golfe rakip olarak çıkarttı peugeot. bugün halefleri 207 nerede? golf mk6 nerede?