mrb
arkadaşlar aracın aküsü 1 senelik olmasına ragmen bitmiş. sabah marşa bastım . çalışmadı arabam. geri geri iterek parktan çıkardım . sonra ileri ittim ve hızlandı araca atladım . 2.vitese takıp vurdurdum ve çalıştı
fakat ilk defa ibrenin 260 gösterdiğine, benzin deposunun ibresinin full olduğuna şahit oldum. aracımın yol km si sıfırlandı. sonra 2 km kadar gittim. yine hafif bir yokuşta durdum stop ettirdim. marşa bastığımda çalıştı şükür. hız kadranı geri 260 dan 0 a düştü şükür. ama benzin hala full gösteriyordu
aküyü benden önce kullanan Yiğit akü taktırmış ve garantisini atmış. gittim yiğit aküye. durumu anlattım. 2 km de şarj oluyorsa şarj dinamosunda sorun yoktur aküde sorun vardır ya da araçta kaçak vardır dedi. aracımda ölçüm yaptı kaçağın olmadıgını söyledi. yeni akü verdi. garanti işini de ben hallederim hayırlı olsun dedi. akü değiştirme işlemi sırasında kutup başları söküldüğünden olsa gerek benzin kadranı da şu an olması gereken yerde yani yarım depoyu gösteriyo çok şükür
1-araçta akü sorunu olursa kesinlikle vurdurmayın bence. o ibreyi tahminen 40 km ile giderken 260 da görmek dehşet verici.İnsana pişmanlık geliyo. ter basıyo
2- eğer ibrelerde böle bu durum olursa akünün kutup başlarını sökün az bekleyin normal döncektir.
Allah kaza bela vermesin cümlemize. iyi yolculuklar ..