Gönderen Konu: Vw golf 4 Şarj dinamosu ...  (Okunma sayısı 21528 defa)

Çevrimdışı Avenue1907

• това не e кола ; това е голф ! ...
    • Profili Görüntüle
Ynt: Vw golf 4 Şarj dinamosu ...
« Yanıtla #28 : 15 Mart 2011, 09:46:44 »
Bursa'da mısın şuan tamire aracını nereye götürüyosun ustan kim K.sanayiye mi götürüyorsun aracını MK4'le ilgili çıkma parça lazım olursa yardımcı olabilirim  :)

Bursadayım arkadaşım , garajda yakın akrabamın çalıştığı yer var oraya götürüyorum normalde akraba kazığı olur ama bu öyle değil :) dinamoyu söktürdüm şuan tanıdık elektrikçiye götürdüm beşyolda % 90 yapcam dedi . Akrabaya emanet ettim arabayı benim hastalarım var onlarla ilgilenmem lazım akşama tam sonucu alacam size söylerim arkadaşlar . Eğer ki parça falan lazım olursa ilk burdan duyurcam arkadaşlar yardımcı olursunuz umarım .
това не e кола ; това е голф ! ...

Çevrimdışı Avenue1907

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 15 Mart 2011, 15:03:24 »
Ustayı aradım parçayı tamir ettirmişler şimdi almaya gidiyormuş birazdan beni arıcak malum fiyatı söylicek ve gidip arabama alıyorum . İnşallah fazla masraf çıkarmamıştır  :bekleriz:

Çevrimdışı Avenue1907

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #30 : 15 Mart 2011, 19:00:08 »
Evet arkadaşlar sağ sağlim aldım arabamı ; 150 milyon luk bir masraf çıktı , yeni parça aldım dinamo için 70 milyon o 60 milyon elektrikçi aldı etti 130 , 20 milyonda akraba aldı işçilik indirme bindirme toplam 150 ye geldi . + air bag ışığı yanıodu onu yaptırdım :) yağ çok eksilmişti yağ eklettim baya :) şu an için arabamda tek sorun abs ışığı oda sadece gözüme çarptığı için yoksa abs m çok iyi çalışıo onuda öğrendim sağ arka taraftaki sensör bozukmuş 85 - 100 milyon civarı birşey dedi onuda artık bir dahaki sefere .

Yarın yola çıkıyorum arabamın süresi bitti köyde garaja bırakcam biraz hadi hayırlısı bakalım .

Tüm arkadaşlara tekrardan teşekkürler .

Çevrimdışı maverick

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 15 Mart 2011, 20:56:02 »
hadi geçmiş olsun
güle güle kazasız belasız bin
sen ve herkes
SÜRAT FELAKETTİR

HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

Çevrimdışı Avenue1907

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #32 : 16 Mart 2011, 02:22:46 »
Tüm temennimiz herkesin kazasız belasız kullanması dileğiyle .

Arabamı 6 ay - 1 sene sonra üni'nin bitmesi ve buraya getirememem dolağısıyla satmak zorundayım çok zor bir karar ama başka çarem yok .

Çevrimdışı Avenue1907

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #33 : 16 Mayıs 2011, 19:28:16 »
Arkadaşlar uzun zamandır yoktum pek yazamadım ama elimden geldiğince takip ettim sizi 17 mayıs da arabamı bırakmıştım garaja söylemiştim zaten artık geri alma vakti geldi :) ayın 6 sı gibi geri alıyorum arabamı garajdan çıkarma vakti geldi güzel bir ayar isticek mutlaka bakalım nasıl olacak yakında görüşmek dileğiyle hoşcakalın arkadaşlar .

Çevrimdışı Avenue1907

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : 23 Ekim 2011, 23:54:26 »
Konuyu hortlakmak gibi bir düşünce içinde değilim arkadaşlar , sadece son zamanlardaki sıkıntımı dile getirmek istedim , boşuna konu açarak fazlalık yapmayım dedim , gelelim konumuza ;

Konumuz kısa ve net şekilde izah etmeye çalışayım , aracım tüm bakımları vs vs herşeyi yapılı bunları geçiyorum artık , yurt  dışındayım üni bitirdim başka bir yerde master yapıyorum şuan ama buraları felaket soğuk yerler , şuanlık 0 - 5 derece arasında gidiyoruz ama ilerleyen zamanlarda - 27 lere kadar çıkacakmış eski arkadaşlar söylüyordu , sorunum arabamın sabahları çalışmaması veya çok zor çalışması ; sıcak havalarda sorun olmuyor ama özellikle gündüz üniden geldiğim zaman aracımı bıraktığım zaman sabah tekrar üniye giderken saat 6-7 gibi çok zor çalışması veya hiç çalışmaması , akü den diye şüphelendim 1 sene önce değiştirmiştim kendim baktım renk yem yeşil , suyu yerinde , kendime güvenmeyip birde akücüye götüreyim dedim değerlerini ölçtü biçti herşey perfect akün çok sağlam dedi sorun başka yerde dedi , aklıma şarj dinamosu geldi ama onuda tamir ettirdim yakında , birde aracı sabahları bir kere çalıştırırsam o gün içeresinde hiç sorunum olmuyor diğer çalıştırmalarımda çatır çatır köpek gibi çalışıyor adeta daha anahtarı çevirmeden çalışacak gibi ama ne yazıkki sabahları çok zor çalışıyor baya tekliyor gibi , şuana kadar 1 kez çalışmadı ondada arkadaşdan kablolar ile takviye yaptık , acaba sorun ne olabilir buji ler aklıma geliyor ama tam emin değilim .

Şimdiden teşekkürler .

Çevrimdışı Avenue1907

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #35 : 24 Ekim 2011, 15:18:04 »
Yokmudur acaba yardım edebilecek bir arkadaş ?

Bu sabah yine çalıştırdım aracı ama maşallah teklemeden gaz bile vermeden çalıştı , anlamadım gitti ama bu sabah 4-5 kere ısıttım aracı öyle çalıştırdım enteresan baya .

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 24 Ekim 2011, 15:42:14 »
ilk önce kızdırma rolesini kontrol ettir sonra kızdırmaları kontrol ettir.
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı denislaf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : 24 Ekim 2011, 15:52:42 »
madem öğrencisin okadar masraf yapmana gerek yok ya tamir ettir ya da çıkma al derim  :D bide kur farklarına bakıcak olursak arabanın günü bitmeden tr de halletmen daha iyi =)) malum Bulgar Levası acık değerlendi =))

Çevrimdışı Avenue1907

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 04 Aralık 2011, 21:39:19 »
Bu olayı çözdüm arkadaşlar keşke tüm sorunların en son yaşadığım gibi bujilerden olsa :) Ama şimdi lanet olsun başka sorunum var yeni bir konu açtım ordayım arkadaşlar .

Çevrimdışı adige_60

• mk4 unutulmazımsın.. mk6 yeni heyecanım :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf 6- 1.6-Trendline-Siyah (2009)
« Yanıtla #39 : 05 Aralık 2011, 19:41:34 »
yazın bu golf4lerin kronik şanzıman problemi yüzünden yolda kaldım. daha doğrusu debriyaj bilyası problemi yüzünden. problem şu: debriyaj bilyası kırılımış ve parçalar vites geçişlerinde sorun yaratıyor. bu da 200-300 TL gibi bir mebla ile çözülecekken, ustaların hatası ve dürüst olmayışı yüzünden 800-1000 TL  para çıktı cebimden. çözüm şu: deb. bilyası değişcek (50TL), şanzıman temizlenecek 150-200TL. bukadar. deb bilyası denilen parçada başparmağa girecek yüzük kalınlığında bir bilezik. hepsi o.

kayseride  debriyardan ayagımı kaldırdım  kırmızı ışıkta..araç önce ilerlemedi. arkadan korna felan yedim bol bol. sonra  arkamdaki araçlardan inenler beni  iterek park ettirdiler. vitese taktığımda ' cigi-cigi'  bi ses geldi.  geri vitesten başka  geçmiyordu ama debriyajı  köklediğimde geçti daha durmadım servise kadar. dediğin gibi baş parmaga gececek boyutta  bir bilya. sol  ön tekeri tam  sol yaptıgında VW amblemli bir dairecik var ordan  çıkardı usta. hafif plastik  bir maddeden yapılıyormuş ve  kullancı hatasından kaynaklanıyomuş bozulması.  ayağın debriyaj üzerinde gitme dedi usta ama  ben bir türlü alışamadım :)  ondan kaynaklanıyo demişti..