Gönderen Konu: Vw golf 4 Direksiyon sorunu ...  (Okunma sayısı 31393 defa)

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
Ynt: Vw golf 4 Direksiyon sorunu ...
« Yanıtla #14 : 14 Ocak 2012, 11:03:46 »
Malesef kardeşim arkadaşın borasındada benzer sorun var oda fazla kullanmıyo çok araştırdık ama fiyatlarda seçeneklerde aynı karar senin.Ama direksiyon kutursu dağılınca hem boşluk oluyor hemde çevirirken dum dum diye vuruntu sesi geliyor bence baska birinede baktır.

Çevrimdışı Avenue1907

• това не e кола ; това е голф ! ...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 14 Ocak 2012, 13:08:43 »
Eyvallah usta , hidrolik yağı koyduğum zaman sorun kalmıyor düzeliyor direk ama 1 gün sora yağ boşalıyor gene , direksiyonu hafif çevirince bile cızırtı sesleri geliyor direksiyon ağırlaşıyor , o yüzden çektim kenara aracı bekliyorum bakalım 1-2 arkadaşa söyledim Türkiye den parça baksınlar diye biraz daha ucuza bulabilirsem ordan yollattırcam parçayı . Yinede sağolasın arkadaşım . 
това не e кола ; това е голф ! ...

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #16 : 14 Ocak 2012, 21:12:18 »
Ayrıca şunu söyleyim senin arıza belirtileri benim fikrim kutudan değil direksiyon pompasından.bir ay önce direksiyon müşürünü değiştirdim ve dandilik usta takamadı 2 saat sonra yag sıza sıza direksiyonda sertleşme ve vibrasyon başladı pakr halinde direksiyonu cevirince arabanın sesinden daha çok çıkmaya başladı açtım hidrolik yağı sıfırı tüketmiş ekledim öyle hallettik sabahıda düzelttiler yaptıkları hatayı.

-Hidrolik hortumlarında kaçak olabilir.

-Müşür ve pompa girişindeki bilezikler sızdırıyor olabilir.

-Pompan işlevini yitirmiş yağı gerekli basınçla aktaramıyor olabilir.

Bunlar çok daha ucuza çözülebilecek sebeplar direk değişrtirmeden önce bi dene olmazsa yapacak bişey yok kutu gidikse boşluk vs yapabiliyor o sebeple aracı sert ve hızlı kullanmamanı tavsiye ederim.Yardımcı olabildiysek ne mutlu.

Çevrimdışı Avenue1907

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 15 Ocak 2012, 18:27:48 »
Eyvallah usta evin önüne çektim aracı 1-2 haftaya kuzen gelicek yanıma onla bakıcam artık , şu anlık yatıyor araç yapcak birşey yok , boş zaman bulduğum sürece başka bir ustayada götürcem baktırcam o ne dicek .

Çevrimdışı Avenue1907

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 21 Mart 2012, 11:17:46 »
Arkadaşlar yine ben  :t

Anlattığım gibi araçda hidrolik kutusu arızalanmıştı , yurt dışındayım burda fiyatlar baya pahalı o yüzden yaptırmadım , kısmetse 20 gün sonra memleketime gelecem , 3 litre yağ almıştım 1 ay yetti bana her gün dışarı çıkıp geziyordum , yol düzgünse çukura girmeden düz yolda 50-100 km gidiyor araç yağ kaçırıp ses yapmadan , ama çukurlu yolda vede virajlı yollarda araç 20-30 km anca gidiyor sonra başlıyor ses gelmeye , şuan için bulunduğum yer sınıra nerden baksan 300 km birşey , full dağlık yerlerden geçecem sınıra kadar bakalım , 3 litre yağ alacam gitmeden önce yavaş yavaş gidecem artık , sınırı geçsem sorun yok Türkiye'deki yollar otoban falan iyi sorun çıkcağını sanmıyorum , Türkiye'de tamir ettircem çok makul bir fiyata hidrolik kutusunu hepsini anlaştım gibi birşey ama 1 aydır arabayı isteyerek kullanamamak çok kötü birşey , 3 + 3 6 litre yağ alayım ben en iyisi evime götürsün yetcek beni :)

Çevrimdışı Avenue1907

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 21 Mart 2012, 11:20:59 »
O kadar normal geliyor ki artık yolda giderken ses gelince kenara çekip yağı koymak yola devam etmek :) her günde yaptığım şeyler gibi geliyor artık , etrafımdakiler tip tip bakıyor ama yapcak birşey yok malesef ...

Çevrimdışı Avenue1907

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 21 Mart 2012, 11:24:38 »
Türkiye'de ustaya tekrar baktırcaz bakalım adam akıllı , burdakilere güvenmiyorum , aslında şuan maddi durumum iyi , hani burda yaptırmaya kalksam yaptırabilirim ama güvenmiyorum burdakilere , birde 2.el malları gördükden sonra rezillikden başka birşey değil o kadar para vermek saçmalık geliyor , tek isteğim şuan aracım ile Türkiye'ye gidebilmek , belki ordada aynı fiyata çıkcak ama en azından içim içimi yemicek .

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #21 : 21 Mart 2012, 12:36:08 »
Birol. konuya girmeden önce bir şey demek istiyorum. yazılarını takip ederken ciddi anlamda yoruldum. bir mesajı gönderdikten 1 dakika sonra yeni mesaj göndermek yerine göndermiş olduğun mesajın üstündeki " mesajı değiştir" e tıklayarak üstüne yeni yazacaklarını ilave edebilirsin. başlığın daha derli toplu durur. takibi kolaylaşır.

konuya gelecek olursak: bence tek bir ustanın koyduğu teşhis üzerine tedaviye yönelmeyin. öyle örnekler çıkıyor ki. adam 5-6 usta geziyor. hepsi de aynı teşhisi koyuyor. 1500-2000 lira masrafın var diyorlar. umudu tükenmek üzereyken bir ustaya gidiyor ve adam diyor ki hayır bunun sorunu şu masrafın da atıyorum 30 tl. yapıyor ve sorun çözülüyor. şimdi bu adam ilk gittiği ustaların sözüne uysa, verecek 2000 tl üstüne bir de sorunu çözülmeyecek. aaa sorun o değilmiş hadi bir de buraya bakalım. at bi 500 daha. at bi 300 daha at bi 250 daha.

ustana güveniyor olabilirsin. ustan da iyidir. eleştirmiyorum. sadece farklı sorunlardan kaynaklanabileceğini aklına getirmemiş olabilir. bak Rene (Eren) arkadaşımız aynı belirtiler vardır ve bu şekilde çözüldü diyor. gerekirse bir ustana danış bu durumu da. kontrol ettirin. bakarsın daha ucuza çıkar.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı Avenue1907

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 21 Mart 2012, 16:28:00 »
Birol. konuya girmeden önce bir şey demek istiyorum. yazılarını takip ederken ciddi anlamda yoruldum. bir mesajı gönderdikten 1 dakika sonra yeni mesaj göndermek yerine göndermiş olduğun mesajın üstündeki " mesajı değiştir" e tıklayarak üstüne yeni yazacaklarını ilave edebilirsin. başlığın daha derli toplu durur. takibi kolaylaşır.

konuya gelecek olursak: bence tek bir ustanın koyduğu teşhis üzerine tedaviye yönelmeyin. öyle örnekler çıkıyor ki. adam 5-6 usta geziyor. hepsi de aynı teşhisi koyuyor. 1500-2000 lira masrafın var diyorlar. umudu tükenmek üzereyken bir ustaya gidiyor ve adam diyor ki hayır bunun sorunu şu masrafın da atıyorum 30 tl. yapıyor ve sorun çözülüyor. şimdi bu adam ilk gittiği ustaların sözüne uysa, verecek 2000 tl üstüne bir de sorunu çözülmeyecek. aaa sorun o değilmiş hadi bir de buraya bakalım. at bi 500 daha. at bi 300 daha at bi 250 daha.

ustana güveniyor olabilirsin. ustan da iyidir. eleştirmiyorum. sadece farklı sorunlardan kaynaklanabileceğini aklına getirmemiş olabilir. bak Rene (Eren) arkadaşımız aynı belirtiler vardır ve bu şekilde çözüldü diyor. gerekirse bir ustana danış bu durumu da. kontrol ettirin. bakarsın daha ucuza çıkar.

Öncelikle teşekkür ederim , yapıcı eleştrin yüzünden , bir daha ki sefere daha dikkatli olmalıyım   :tamamdir

Konuya gelicek olursam , haklısın hemen 1-2 ustaya götürüp yaptırcam demiyorum zaten , şu an için asıl amacım aracımı sağ sağlim yağ koya koya memleketime götürmek nerden baksan bi 800 km yol yapacam nisan 13 ünde kısmetse , Türkiye'ye bi gelebilsem sorun olmucak orda illaki ucuz veya pahalı yaptıracam , gerek tanıdık olsun gerek başka ustalardan olsun araştırcam biraz ona göre yolumu çözmeye kalkışacam ; fakat dediğim gibi şuanlık amacım sağ sağlim araçı 800 götürmek usta .

Bi tavsiyen varmıdır götürme konusunda , yukarda dediğim gibi virajlı ve tümsekli,çukurlu yollarda araç 20-30 km anca gidiyor , ama düz yollarda 50-70-100 km gidebiliyor yağı bitirmeden .

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #23 : 22 Mart 2012, 01:30:23 »
hani motor yağı değil ki yağ eksiltiyor yakıyor olabilir diyelim. malum motor yağı eksilten araç için ya yağ yakıyordur ya da bir yerden kaçırıyordur. şüphe götürmeyecek şekilde hidrolik yağı bir yerlerden kaçıyor. öncelikle bu sızıntının yerini tespit etmek lazım. bakarsın 20 liralık bir hortum değişimi ile kurtarılabilir. ezbere konuşmak istemiyorum.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı Avenue1907

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 22 Mart 2012, 08:22:37 »
hani motor yağı değil ki yağ eksiltiyor yakıyor olabilir diyelim. malum motor yağı eksilten araç için ya yağ yakıyordur ya da bir yerden kaçırıyordur. şüphe götürmeyecek şekilde hidrolik yağı bir yerlerden kaçıyor. öncelikle bu sızıntının yerini tespit etmek lazım. bakarsın 20 liralık bir hortum değişimi ile kurtarılabilir. ezbere konuşmak istemiyorum.

Doğru diyorsun usta baktırcam zaten adam gibi , yeter ki Türkiye'ye götürsün bu araç beni :) Ben nerden aktığını gördüm yağın , sevindim sadece  2 tane plastik gibi parçayı değiştircem çözülcek diye , belkide adam kazıklamaya çalıştı beni yabancı olduğum için zaten dilde yok adam akıllı , adam dedi hidrolik kutusu gitmiş ya dedim orda plastiklerden yağ akıyor acaba onları değiştirsek falan dedim hiç üstüne bile olmadı , zaten o yüzdende güvenmedim aldım arabayı çıktım , nisan 13 gibi kısmetse çıkcam yola yanıma 3 litre yağ alıp bakalım .

Çevrimdışı Avenue1907

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 22 Mart 2012, 08:23:59 »

Uploaded with ImageShack.us

1-2 resim çekmiştim aracı kaldırdığımda ama anca bunu bulabildim , diğerlerinide arıcam bakalım .

Çevrimdışı vp703

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 22 Mart 2012, 18:28:29 »
sen bulgaristandamısın ?
http://www.vwtr.net/forum/otomobilim/07-vp-703-t29100.0.html

Dünya kadar malın olacağına fındık kadar Turbon olsun

Çevrimdışı Avenue1907

• Profili Görüntüle