Gönderen Konu: neden bu kadar fazla yakar....  (Okunma sayısı 14948 defa)

Çevrimdışı ilker611

• Profili Görüntüle
neden bu kadar fazla yakar....
« : 09 Aralık 2011, 00:43:58 »
merhabalar 2 aylık Volkswagen bora comfortline 1.6 kullanıcıyısım arabam otomatik vites ve lpg li lpg em atiker sıralı 2009 ta takılmış
çankırıda ikamet etmekteyim
arabam 2001 model 160000 de arabayı ilk aldığımda boğaz kelebeği, amatisör, klima contası gibi  vb bakıma sokarak 5oo ytl verdim

ilk olarak özellikle kış soğuklarının başlaması ile -2 ile -5 gibi araba özellikle sabahları çalışmamaya marş basmıyor 4-5 denememden sonra ancak o da belli bir süre tekliyerek çalışıyor ama son 2 gündür sıcaklık akşamalrı 3-4 derece olduğudan sıkıntı yok şaka gibi :)))))))

diğer bir sorunda fazla yakması daha doğrusu aşırı yakması lpg de km de yaklaşık 40 krş yakıyor, şehir içi tabi, kalkarken harcadığı benzinide katarsak 50krş buluyor bu da ayrı bir komedi

sayın volkswagen bora kullanıcı olup tecrübeli arakadaşlar şimdi ben ne yapmalıyım özellikle bu yakıt işi lpgsinin beynimi sıkıntılı veya filtrsi ömi özellikle
peki çalışmama olayı sıçaklık müşirimi sıkıntılı yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

Çevrimdışı aRm

• Profili Görüntüle
Ynt: neden bu kadar fazla yakar....
« Yanıtla #1 : 09 Aralık 2011, 12:16:14 »
Merhabalar ben de 2000 model Bora Trendline düz vites kullanıcısıyım, BRC LPG kiti var benim aracın üstünde.
Geçtiğimiz haziran ayı gibi aldığımda ilk depoda 32 kuruş yaktırmıştım. O zaman araçta bir anormallik olduğunu anlamıştım.  :)
Aracın yağ, yağ filtresi, hava filtresi, benzin filtresi, polen filtresi, bujiler, LPG filtresi, patlamış olan hava filtresi hortumu, triger seti gibi herşeyini değiştirdim.  :D
Güzel de bir LPG ayarı yaptırdım.
Şu an aynı koşullarda 23 kuruş yakıyorum.
Şimdi de debriyaj kitimi yenileyip, ön amortisörlerimi Boge Turbo model gazlılarla değiştirip aracıma keyifle binmeyi düşünüyorum.
Sizin sorunlarınıza gelince, soğuk havada zor marşın sebepleri, benzin filtresi, akü, bujiler, benzin pompası olabilir.
Yakıtın sebebi de hava filtresi, bujiler, LPG filtresi, LPG ayarı olabilir.
Bir de aklınızda bulunsun aracınızın şanzuman yağını kesinlikle yeniletin. Masraflı bir işlem değil ama aracın performansını, vites değişimindeki hızı önemli ölçüde iyileştirecek ve sizi ilerde çıkacak, milyarlarla telafuz edilen masraflardan kurtaracaktır.  :tamamdir

Çevrimdışı ilker611

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 09 Aralık 2011, 22:13:25 »
cevabınız ve paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim....

Çevrimdışı drguvan

• Clio III 1.2 16v
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 10 Aralık 2011, 14:38:15 »
Arıza lambası yanıyorsa aracın ecu'su kafayı yer sensörden aldığı saçma bilgilerle kendince ayar yapar ve araç çok yakar.
Lpg de kaçak varsa yakıt düzensizdir.
Boğaz kelebeği kirli ise olabilir.
Aldığınız gaz önemli shell ile 280 km giden araç pogaz ile 350 km gidiyor.
1.6 8valve otomatik araç şehirdışı 120 km ortalama hız ile 210 kuruş şehir içi 270 ortalama 230 kuruş yakıyor.
Çok önemli bir nokta daha: Gazı mutlaka soğuk havada alın.Bu genelde yazın problem olur.Ben yazları saat 21'den sonra alıyorum.Çok farkediyor.Yazın 100 liraya dolan depo kışları 82 lirayla doluyor üstüne üstlük lpg fiyatları artıyor.

Çevrimdışı ilker611

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 21 Aralık 2011, 22:40:13 »
merhaba 3 gün önce kpg filtresini değiştirdim ve 30 ytl ye 80 km yaptım kaba hesapla 0.375 ytl yakmış oldum ayrıca kakışlarda yakılan benzini hesaba katarsan km de 50 krş buluyor sanırım bu borada bir sıkıntı var atiker sıralı sistem en kötüsü deniyor ama 2.000 ytl masraf yapacağama

başka bir araba alırım daha iyi 5-6 ay sabredip değiştreceğim bu kadar fazla yakan bir aracı saklamam artık 5 ayıda biraz toparalanıncaya kadar gececek zaman olacak......

Çevrimdışı ilGhiNC

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2009 Golf6 1.6 Trendline - Grafit Mavi --- 2015 Seat Leon 1.2 TSI Style Emocion Kırmızı Sunroof
« Yanıtla #5 : 22 Aralık 2011, 00:05:46 »
Bence yazık etmeyin aracınıza.Bizde de Atiker var ve gayet memnunuz.Tüketimi normal.Bence bir LPG ayarına sokun aracı.Ayrıca hava hortumları ve hava filtresi gibi şeyleri de bir kontrol ettirin.
CRAFTER TDI 163 ps

Çevrimdışı ilker611

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 24 Aralık 2011, 23:53:15 »
akşam arabanın içinde yoğun bir gaz kokusu olduk sabah gazcıya gösterdiğimizde kaputu açtığımızda lpg borusundan gaz fışkırıyor du kepcesi kopan lpg borusu aşağı sarktı ve pervane kesmiş boruyu boruyu değiştirdik belki fazla yakması bundan da olablir

ayrıca sabah çalışmaması veya rölantisi hatalı oluşu ile baktırdığımda hararet müşiri hata verdi değiştirince 50 ytl ye orjinali ile sorun kalmadı çalışmasında hatta sürüşünde ışıklarda duruşta bu kadar mı değişir arabanın çalışması ve randımanı bu parça sıcaklığa bağlı olarak yakıt dağılımını ayarlıyor benzer sorunları olanlar baksınlar bu parçaya

bora devam bakalım bu parcaları değişmek boradan alacağım randımanı nasıl etkileyecek bakacağız burdan da paylaşaçağım benzer sorunalrı olanlar yararlansınlar ama özellikle diorum şu hararet müşirine dikkat bu soğuk havalarda arabanın randımanını epey etkiliyor özellikle arabasında soğukalr artınca sıkıntı yaşayanalr bişr baksındalr bu parçaya 50 ytl orjinali .....

Çevrimdışı CoX_BoY

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 25 Aralık 2011, 00:40:19 »
bende 1.6 16v düz vites pasific kullanıcısıyım atiker sıralı sistem var ve gayetmemnunumcunku bakımlarını üzenli yaptırıyorum haman dikkt bakımlarını zamanında yaptırmayı unutmayın tüpte sehir içi 25 kr civarı yakıyorum ben ve cok keyifli bir arac
ön amortisörlerimi Boge Turbo model gazlılarla değiştirip aracıma keyifle binmeyi düşünüyorum.
bu amortisörleri nerden bula bilirim bende düşünüyorum ve kullanımı ve verdiği konfor nasıl ?

Çevrimdışı aRm

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 26 Aralık 2011, 08:42:33 »
Boge'leri otostart.com'dan aldım, araç üniversite nedeniyle benimle şehirdışında. Boge'ler ise memlekette. :)
Bu dönemi kapatıp memlekete gittiğimde yani ~1 ay sonra izlenimlerimi size aktarırım...

Çevrimdışı ilker611

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 29 Aralık 2011, 21:35:21 »
Cevapınız için tşk ederim Cox_Box benim araç 2001 bora comfortline otomatik vites 2001 model ayrıca kar lastikleri takılı

daha yeni lpg filtresini değiştim lpg hortumu kesildi değiştirdim yağda sorun yok benzin hava filtresi yeni değişilmiş

hararet müşiri arızalnmıştı değiştim çok ani kalkış vs yapmıyorum ama çankırı koşullarında -2 ile 0 derece arasında sıcaklık koşullarında dün 20 ytl lik gaz

doldurdum ve 50 km de uyarı vermeye başladı yani yaklaşık 40 krş yaktı araba siz özellikle ne bakımı yapıyırsunuz ve benim özellikle yakıtta neye dikkat etmem

lazım cevabınız için teşekkür ederim

Çevrimdışı aRm

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 30 Aralık 2011, 17:24:39 »
Benim aracımın ön balataları eski sahibinin götürdüğü kendini usta zanneden kişiler tarafından ters takılmıştı, sürtme yapınca merkez de kurcalanıp iyice kötü bir durum oluşturulmuştu.
Araba boşa attığınızda hafifçe frene basar gibi duruyordu, kalkışlarda zorlanıyordu. Bu da yakıta büyük ölçüde etki ediyordu.
Siz de aracınızda bu durumu test edin, bir de hava filtresini motora bağlayan hortum yırtıktı bende. Bu da yakıtı çok kötü etkiliyordu. Bunu da kontol edin derim.
LPG'de 40 kuruş şehir içinde V8 amerikan araçlarının LPG'de tükettiği değerler hemen hemen...  :)