Gönderen Konu: 10 bin bakımdan sonra benzinde kesilme sorunu :(  (Okunma sayısı 8659 defa)

Çevrimdışı bunalan

• Profili Görüntüle
Ynt: 10 bin bakımdan sonra benzinde kesilme sorunu :(
« Yanıtla #14 : 07 Aralık 2011, 10:52:46 »
Arkadaşlar Kasım 22'den beri hiçbir şekilde benzinde kullanmadım malum gaza ayağım basılıyken sürekli benzini kesiyor neredeyse stop ediyordu.Etmemesi içinde tulumbadan su çeker gibi sürekli gaz pedalına bas çek bas çek yapa yapa gidebiliyordum. O yüzden sadece çalıştırıp hemen gaza basıp lpg'nin devreye girmesini sağlıyordum o tarihten itibaren. Dun merak ettim benzinde deneyeyim dedim rolantide stop etme yok. Gaza basıyorum gayet güzel eskisi gibi gazı yiyor basılı tuttuğumdada atıyorum 4000 devirde sabit kalıyor. 5 km gittim hiçbir şekilde dalgalanma, gaz kesme yaşamadım. İyi ki diyorum o zaman bir boşluğa denk gelip benzin pompasını filan değiştirmemişim. Bir sürü masrafa girmemişim. Zaman herşeyin ilacı olur inş. :)

Çevrimdışı bunalan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 18 Aralık 2011, 22:19:25 »
Arkadaşlar günlük gibi kullanmaya başladım bu konuyu ama inş çözümü buluruzda başkaları içinde bir faydası olur çok ilginç birşey dikkatimi çekti.

Yukarıdaki sorunun benzerini daha önce yaşadığımda ben aldığım istasyonun(shell) gazından dolayı zannetmiştim. Birdaha almamıştım. Sonra sorun bir şekilde düzeldi hatta burayada yazdım düzeldiğini ta ki bu akşama kadar. Araçta hiçbirşey yok saat gibi çalışırken istasyona girdim gaz aldım arabayı çalıştırdığımda düzgün çalışmadı, benzinde tekrar eski gaz yememe, rolantide çalışmama haline dönmüştü yani rolantide gitti gidecek şekilde, gaza bastığımda devir artıp birden kesilme olayı tekrar cereyan etti. Birden aklıma geldi çünkü daha öncede bu istasyona geldiğimde aynı sorunu yaşamıştım.

Ne kadar doğrudur baştan söyleyeyim bilmiyorum belki tesadüftür en azından üzerinde konuşabiliriz.

Dikkatimi çeken olay şu: O istasyonda LPG doldurulurken bir tane topraklama amaçlı arabaya kablo takıyorlar. Sizce bu kablo aracın bir şekilde bir yerine etkisi oluyor mudur? Arabayı bazen çalıştırırken çalışmama gibi olayı oluyordu ara km, saat filan sıfırlanıyordu. Acaba arabada bir yerde bir sorun varda o takılan kabloda o sorunu mu tetikliyor? Daha önce hiç karşılaştınız mı böyle birşeyle ya da düşündüğüm gibi bir etkisi gerçekten olmuşmudur. Çünkü usta sorunu anlayamadı yoksa benzin pompası der geçerdi ve 6 aydır bu sorunu 2. kez yaptı ve ikiside aynı istasyondan aldığım anda bu sorun cereyan etti. Sizce olabilir mi böyle birşey?
« Son Düzenleme: 18 Aralık 2011, 22:36:57 Gönderen: bunalan »

Çevrimdışı west_55

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Ford Focus C-Max TDCİ
« Yanıtla #16 : 19 Aralık 2011, 23:43:30 »
Topraklamayla alakası olsa, aracı yıkarken veya yağmurlu günde sorunun çözülmesi gerekirdi diye düşünüyorum.

Çevrimdışı bunalan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 20 Aralık 2011, 09:19:53 »
Topraklamayla alakası olsa, aracı yıkarken veya yağmurlu günde sorunun çözülmesi gerekirdi diye düşünüyorum.
Çözülmesi gerekirdi derken o kısmı tam anlamadım. Yalnız dün akşam hala aynı sorun devam ediyordu bu sabah baktığımda sanki sorun çözülmüş gibiydi. Rolantide herhangi bir stop edecek kadar gözle görülür dalgalanma olmadı normal tıkır tıkır çalıştı. Gaz vermeyi deneyemedim vaktim yoktu ama tahminen gaz versemde sorun olmayacak gibiydi çünkü düzgün bir rolantide çalışıyordu. Bu akşam gaz vermeyide denerim inş düzelmiştir. Eğer güzeldiyse birdahaki seferde o topraklamayı taktırmayı düşünmüyorum. LPG vermezlerse başka yerden alırım.Ya da düzeldiyse 3. bir defa daha gidip almayı deneyip üçününde tesadüf olamayacağını mı görsem bilmiyorum.  :)

Çevrimdışı west_55

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Ford Focus C-Max TDCİ
« Yanıtla #18 : 21 Aralık 2011, 21:22:52 »
Topraklama araç üzerinde ki yükü boşaltmak için, şase görevi görür, yağmurlu günlerde suyun iletkenliği araç üzerinde ki pozitif yükü zaten toprağa aktaracaktır. İnş. aracınız düzelir sorunsuz kullanırsınız.

Çevrimdışı bunalan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 28 Aralık 2011, 16:07:40 »
O günden beri hiçbirşey yapmadım şuan düzgün çalışan haline geri geldi. Bugün ustayada anlattım bu durumu şaşırdı. İstersen gazın bitince git birdaha aynı yerden al dene dedi ama sanırım denemeyeceğim. Zaten havalar soğuk bir de tutup çalıştırmada sorun yaşatmayalım. Yalnız bazen(2 haftada bir filan) çalışmaya çalışırken boğulup kalıyor o an ara kilometre, saat filan sıfırlanıyor sonraki denemede sorunsuz çalışıyor. Şimdilik bunu kafaya takmıyorum ama inş bu da önemli bir sorun değildir.