Gönderen Konu: İçim dışıma çıktı Silkelene Silkelene  (Okunma sayısı 4933 defa)

Çevrimdışı speedystop

• 6N Uzmanı
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N Sportline
İçim dışıma çıktı Silkelene Silkelene
« : 11 Aralık 2011, 09:23:03 »
Arkadaşlar 99 polo 1.6 Ac aracım özellikle 1900 devirde acayip silkeliyor ama ayağım gazdayken değilde motor kompressöre binince yani viteste yokuş aşşağı gaza basmadan gidince çok kötü silkeleme yapıyor. Gaza yada frene dokununca kesiliyor. Diğer devirlerde ise araba kendini çok hafif çekip bırakıyor hissedebiliyorum. Bu sorunu kime gösterdiysem anlamadı. Sadece yetkili servis kaldıki oda bizim kocaelinde yakın yerde yok. Bu problemi çözebilecek usta gibi usta arıyorum eğer buradan veya başka bir yerden bu problemi çözememe çözdürmeme yardımcı olabilecek bir arkadaş çıkarsa hakkı fazlası ile verilecek olup vesile olanıda ihya edeceğim. Saygılarımla...
Mesele ölmek değil, mesele yaşayamamak.

Çevrimdışı west_55

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Ford Focus C-Max TDCİ
Ynt: İçim dışıma çıktı Silkelene Silkelene
« Yanıtla #1 : 11 Aralık 2011, 11:53:25 »
Hocam araç sürekli silkelenme yapsa çeşitli bi yerde sorun olabilirdi. Ama özellikle bir devir söyleyince aklıma ilk gelen parça distribütör oluyor. Netice de devirle paralel olarak iş görüyor.

Çevrimdışı speedystop

• 6N Uzmanı
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 11 Aralık 2011, 15:14:05 »
Hocam araç sürekli silkelenme yapsa çeşitli bi yerde sorun olabilirdi. Ama özellikle bir devir söyleyince aklıma ilk gelen parça distribütör oluyor. Netice de devirle paralel olarak iş görüyor.

Hocam bu gün disbritör kapağını söktüm tevzi makarasımı ne kapağı çıkarınca karşıam çıktı mili salladım ama hiç boşluk yoktu nerdeyse şimdi benim disbritör sağlammı?

Çevrimdışı alyekrm

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 11 Aralık 2011, 16:46:57 »
Hocam bu gün disbritör kapağını söktüm tevzi makarasımı ne kapağı çıkarınca karşıam çıktı mili salladım ama hiç boşluk yoktu nerdeyse şimdi benim disbritör sağlammı?
distribütör sağlam fakat yan sanayi olduğı için yapıyor bunu tahminimce orjinal olup olmadığını kontrol ettir
« Son Düzenleme: 11 Aralık 2011, 16:47:18 Gönderen: alyekrm »

Çevrimdışı speedystop

• 6N Uzmanı
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 11 Aralık 2011, 20:27:49 »
distribütör sağlam fakat yan sanayi olduğı için yapıyor bunu tahminimce orjinal olup olmadığını kontrol ettir

Hocam üzerinde volkswagen yazıyor bosch yazıyor orjinal herhalde yanlız tam olarak sökmeden mili kontrol ettim bu doğru bir hareketmi yok sa komple söküp öylemi kontrol ediliyor?

Çevrimdışı alyekrm

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 11 Aralık 2011, 23:37:31 »
Hocam üzerinde volkswagen yazıyor bosch yazıyor orjinal herhalde yanlız tam olarak sökmeden mili kontrol ettim bu doğru bir hareketmi yok sa komple söküp öylemi kontrol ediliyor?
ne yazdığını boşver bilen biri kontrol etsin yan sanayi parça yapar onu ve onlardada vw arması oluyor

Çevrimdışı impossible448

• imkansız diye bir şey yok
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 12 Aralık 2011, 10:14:22 »
Arkadaşlar 99 polo 1.6 Ac aracım özellikle 1900 devirde acayip silkeliyor ama ayağım gazdayken değilde motor kompressöre binince yani viteste yokuş aşşağı gaza basmadan gidince çok kötü silkeleme yapıyor. Gaza yada frene dokununca kesiliyor. Diğer devirlerde ise araba kendini çok hafif çekip bırakıyor hissedebiliyorum. Bu sorunu kime gösterdiysem anlamadı. Sadece yetkili servis kaldıki oda bizim kocaelinde yakın yerde yok. Bu problemi çözebilecek usta gibi usta arıyorum eğer buradan veya başka bir yerden bu problemi çözememe çözdürmeme yardımcı olabilecek bir arkadaş çıkarsa hakkı fazlası ile verilecek olup vesile olanıda ihya edeceğim. Saygılarımla...
ARKADAŞIM DİSTİRÜBÜTÖRCÜYE GİT AYAR YAPTIR DEKİ BEN BUNLA OYNADIM AYARINI KAÇIRDIM SONRA OLMAYA BAŞLADI DE YOKSA GİTTİĞİNDE İLK KELEBEK BOĞAZIN BOZUK DİCEKLER AKLINDA OLSUN ELİYLE AYARLIYACAK DİSTİRİBÜTÖRÜNÜ SAKIN BOĞAZ KELEBEĞİYLE OYNATMA VAG-COM BAĞLANTISI OLMADAN ADAPTASYON YAPTIRMADAN SAKIN OYNATMA KELEBEKLE .
kendimi adaptasyonu kaçmış boğaz kelebeği gibi hissediyorum :S

Çevrimdışı speedystop

• 6N Uzmanı
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 12 Aralık 2011, 11:57:39 »
ARKADAŞIM DİSTİRÜBÜTÖRCÜYE GİT AYAR YAPTIR DEKİ BEN BUNLA OYNADIM AYARINI KAÇIRDIM SONRA OLMAYA BAŞLADI DE YOKSA GİTTİĞİNDE İLK KELEBEK BOĞAZIN BOZUK DİCEKLER AKLINDA OLSUN ELİYLE AYARLIYACAK DİSTİRİBÜTÖRÜNÜ SAKIN BOĞAZ KELEBEĞİYLE OYNATMA VAG-COM BAĞLANTISI OLMADAN ADAPTASYON YAPTIRMADAN SAKIN OYNATMA KELEBEKLE .

Hımm bak öyle baktırabilirim dediğin gibi disbritör ayarsız olsa rolanti filan dalagalanmazmı abi? Bende dalgalanma filan yok

Çevrimdışı west_55

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Ford Focus C-Max TDCİ
« Yanıtla #8 : 12 Aralık 2011, 12:59:32 »
Resul abi Gebze'de 3-4 tane VW özel servisi var. Telefonla onlara konuyu bi anlatsana. Bi çözümü vardır belki. Çözümü bulan, yapabilirim diyen servis olursa bana da bildir bende gelmeye çalışırım.

Çevrimdışı speedystop

• 6N Uzmanı
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 13 Aralık 2011, 08:47:58 »
Resul abi Gebze'de 3-4 tane VW özel servisi var. Telefonla onlara konuyu bi anlatsana. Bi çözümü vardır belki. Çözümü bulan, yapabilirim diyen servis olursa bana da bildir bende gelmeye çalışırım.

Abi 2 sini aradım biri çözemedi biliyosun bırak uzun kalacak dedi diğeride çözemedi oda müsait bir zamanda getir detaylı bakalım dedi. Ya hiçmi bu problemi yaşamamış bu servisler anlamadım :D Bu gün birkaç servis daha gezeyim bakalım ne oluyo bi çözsem varya aynı sorunu yaşayan sitede başka arkadaşlarda var onlarada yardımcı olacağım

Çevrimdışı mehmetbektaş

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 18 Aralık 2011, 14:42:30 »
arkadaşlar ben çok sorun yaşadım fakat bi usta buldum ümraniyede vw servisi adamlar 10 numara bana beyin arızalı dedi.burdaki servis meğersem gaz teli gerginmiş  adaptasyon yapamamışlar adam gel çözerim dedi ve çözdü.ümraniyede boğaziçi vw servisi hilmi usta .tekirdağdan oraya gittim yoksa bana beyin aldırcaklardı

Çevrimdışı speedystop

• 6N Uzmanı
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 19 Aralık 2011, 08:32:19 »
arkadaşlar ben çok sorun yaşadım fakat bi usta buldum ümraniyede vw servisi adamlar 10 numara bana beyin arızalı dedi.burdaki servis meğersem gaz teli gerginmiş  adaptasyon yapamamışlar adam gel çözerim dedi ve çözdü.ümraniyede boğaziçi vw servisi hilmi usta .tekirdağdan oraya gittim yoksa bana beyin aldırcaklardı

İşin ehli çözüyor abi ama Tekirdağ uzak be

Çevrimdışı mehmetbektaş

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 28 Aralık 2011, 18:54:49 »
dediğim usta tekirdağda deil ist. ümraniyede hilmi usta boğaziçi otonun yanı