Gönderen Konu: Teknik bir soru : Lambda sensörü?  (Okunma sayısı 2463 defa)

Çevrimdışı lostys

• T-Dawg!
    • Profili Görüntüle
Teknik bir soru : Lambda sensörü?
« : 11 Aralık 2011, 12:30:17 »
aracımı az çok biliyosunuz. golf mk2 1.6 PN motor, elektronik karbüratörlü bir uygulama.sorum şu: aracımda Lambda sensörü var, bu sensör ün artısı ve eksisi neler, çıkartılabilir mi, çıkartmak için ne yapmak gerek, çıkartıldığında artısı ve eksisi ne olur, lambda sensörü bozulduğunda ne giib sorunlara yol açar, bozulup bozulmadığını nasıl anlarız? bu arada arabının kat ı duruyor hala.

bilgisi olanlar bilgi verebilrise sevinirim.
« Son Düzenleme: 11 Aralık 2011, 12:31:53 Gönderen: lostys »

Çevrimdışı cavanozz

• Can
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: MK III Sportline, MK I GTI, MK IV Pasific, Passat SW 1.4 TSI Comfortline, Sharan 1.9 TDI Highline
Ynt: Teknik bir soru : Lambda sensörü?
« Yanıtla #1 : 11 Aralık 2011, 13:57:27 »
aracımı az çok biliyosunuz. golf mk2 1.6 PN motor, elektronik karbüratörlü bir uygulama.sorum şu: aracımda Lambda sensörü var, bu sensör ün artısı ve eksisi neler, çıkartılabilir mi, çıkartmak için ne yapmak gerek, çıkartıldığında artısı ve eksisi ne olur, lambda sensörü bozulduğunda ne giib sorunlara yol açar, bozulup bozulmadığını nasıl anlarız? bu arada arabının kat ı duruyor hala.

bilgisi olanlar bilgi verebilrise sevinirim.

benim aracımda da lambda sensörü hatası veriyor.. bildiğim kadarıyla arızalı olduğunda araç zengin karışımla çalışıyor.. sabahları çiğ benzin kokusu çok fazla oluyor..  150 tl gibi bir fiyatı var  :-\
yeni yine yeniden..!! 8)

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 11 Aralık 2011, 21:25:27 »
Egzosdan çıkan gazın içindeki oksijen miktarını ölçer buna göre yakıt hava karışımının optimum düzeyde olmasını sağlar :) Yani bozuksa eğer performans düşer veya yakıt tüketimin artar. Önemli bi parça devre dışı bırakılmaz diye düşünüyorum. Çünkü bu sensörden gelen verilere göre yakıt ve hava miktarı ayarlanıyor.
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması

Çevrimdışı lostys

• T-Dawg!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 12 Aralık 2011, 10:30:20 »
İlginize teşekkür ederim arkadaşlar.

ya aslında araştırma yaptım, forumda da, internet üzerinde de, ama tatmin edici bir bilgiye eriştiğim söylenemez. o yüzden bi sorayım bilen var mı dedim.

Çevrimdışı golfüçyüs

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: -
« Yanıtla #4 : 23 Aralık 2011, 18:49:21 »
peki arkadaşlar bu sensör bozulduğunda nasıl anlayabiliriz. ekranda hata yazısımı çıkar ?