Gönderen Konu: otomatik şanzıman  (Okunma sayısı 7839 defa)

Çevrimdışı yeni polocu

• Profili Görüntüle
otomatik şanzıman
« : 17 Aralık 2011, 22:07:32 »
sa arkadaşlar arabam 96 aee otomatik vitess polo şanzuman yağı değişti vites geçişlerinde problem vardı o sorun çözüldü vites geçişleri güzel fakat şimdide şanzuman ses yapmaya başladı 3000 devirlerde bi uğultu var bu konuda fikri olan varmı

Çevrimdışı orca

• Profili Görüntüle
Ynt: otomatik şanzıman
« Yanıtla #1 : 17 Aralık 2011, 23:11:27 »
uğultu arka yada ön teker bilyalarından geliyo olabilir şanzımandan geliyor sanırsın onları kontrol ettir orlarda bişey yoksa  o zaman şanzımana baktırırsın, birde uğultu nasıl bişey horhorhor tarzı bişey mi yoksa cırcırcır cırlama gibi mi ?
RedMercury

Çevrimdışı yeni polocu

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 17 Aralık 2011, 23:28:47 »
araba durduğu yerde gaza yüklenince de geliyo cırlama gibi diyeyim yani tamda öyle değilde işte dah önce i sorun yoktu yağ değişince oldu

Çevrimdışı orca

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 18 Aralık 2011, 01:05:53 »
arkadaşım geçmiş olsun şanzımanda bir sıkıntı var o zaman 4-5 ay önce benimde başıma geldi şanzımanında bir sıkıntı var çok iyi bir şanzımancı bulman lazım çünkü şanzımanın açılması lazım bende çıkan masrafı söyliyim türbin tamiri şanzıman pompa değişimi bir takım balata değişimi ve ekzantrik mili(çıkma) değişti temmuz ayında 2200 TL ye yapıldı gerçi çok güzel olmuştu çok memmnun kaldım,  sana tavsiyem çok iyi bir şanzımancı bul bu arada nerde ikamet ediyorsun birde eğer 2000-2500 gibi rakamlar çıkarırlarsa ben yapmadım pişman oldum ruhastında otomatik vites ibaresi geçmiyorsa hiç uğraşma istersen 600-1000 lira civarı denk getirebilirsen manuel şanzımana dön derim
RedMercury

Çevrimdışı tech_00

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 18 Aralık 2011, 02:17:16 »
İnsallah kucuk bısey cıkar,hemen en kötüsünü düşünmeyelim

Çevrimdışı orca

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 18 Aralık 2011, 18:34:33 »
inşallah büyük bir şey çıkmaz ama bendede P' de veya N' deykende cırlama yapıyordu tekrar söyliyim inşallah büyük birşey çıkmaz
RedMercury

Çevrimdışı orca

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 22 Aralık 2011, 23:28:57 »
selam arkadaşım şanzımanı naaptın merak ettim iyi haberler vardır inşallah
RedMercury

Çevrimdışı yeni polocu

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 26 Aralık 2011, 17:09:17 »
as istnblda sordum 650 lira yag değişimi ve beyin bakımı fiyat verdiler. eğer sorun böyle çözülmezse 3000e kadar masraf çıkar dediler. başka bi yere götürdüm orasıda şanzımandan ses gelmiyo dedi ama araç 5 vitese geçmiyo bu arada 3lt yağ konulmuş yağ oranı az olabilirmi bu konuda bi fikri olan varmı kaç lt yağ konulması lazım

Çevrimdışı orca

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 26 Aralık 2011, 19:33:53 »
TOLGAKAAN kullanıcı adlı bir arkadaş var forumlardan ona ulaşmaya çalış benim başıma geldiğinde geç oldu ama senin daha vaktin var ankarada çok iyi bir şanzımancısı varmış sana yardımcı olabilir şanzıman yağı 5-6 litre alır
RedMercury

Çevrimdışı yeni polocu

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 26 Aralık 2011, 21:42:43 »
arkadaşlar ben 1-2 litre daha yağ eklesem sorun düzelirmi bide yağ seviyesini ölçen bişey varmı nasıl anlaşılır

Çevrimdışı west_55

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Ford Focus C-Max TDCİ
« Yanıtla #10 : 26 Aralık 2011, 22:27:07 »
4 lt diye biliyorum. Umarım yanıltıcı bilgi değildir.

Çevrimdışı orca

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 27 Aralık 2011, 00:14:43 »
yağ konan yerin tapası var onu çıkarıp oraya tel yada benzeri bişey sokarak bakabilirsin ancak sen bence bildiğin bir tamirciye git şanzımana yağ eklettir ondan sonra bir bak dediğim gibi türbinin içide dahil 5-6 litre alır yani 1-2 litre daha ilaveni yaptır
RedMercury

Çevrimdışı yeni polocu

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 27 Aralık 2011, 22:38:36 »
arkadaşlar sorun çok şükür çözülmüş görünüyo bu gün 2 lt daha yağ ekledik araba çok şükür düzeldi yorum yapan fikir veren arkadaşlara teşkkürler

Çevrimdışı orca

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 27 Aralık 2011, 23:46:41 »
dostum geçmiş olsun ama benim içime kurt düştü valla bendede aynı ses vardı acaba yağ ekletseydim benim sorunumda çözlürmüydü diye bana çok sağlam girmişti ama senin adına gerçekten sevindim inşallah gerçekten sorun kalmamıştır kazasız belasız ve arızasız sürüşler
RedMercury