Gönderen Konu: Kalorifer ! Kalorifer radyatörü değişimi !  (Okunma sayısı 58517 defa)

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kalorifer ! Kalorifer radyatörü değişimi !
« Yanıtla #84 : 21 Ocak 2012, 20:42:50 »
Evet kaputun altında kalorifer musluğundan bahsediyor  ;)
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı lostys

• T-Dawg!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #85 : 21 Ocak 2012, 20:45:16 »
golf 2 de öyle bi musluk yok. sıcak su sürekli devir daim yapıyor, sıcak / soguk hava giriş çıkış devir daimini ayarlayan kapak var sadece.

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #86 : 21 Ocak 2012, 20:48:13 »
golf 2 de öyle bi musluk yok. sıcak su sürekli devir daim yapıyor, sıcak / soguk hava giriş çıkış devir daimini ayarlayan kapak var sadece.
Mk1'lerde kaputun altında kalorifer musluğu var panelden sıcak-soğuk ayarını yapıyosun soğuğa çektiğin zaman pedeteğe gelen suyu kesiyo  :p
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı lostys

• T-Dawg!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #87 : 21 Ocak 2012, 21:31:06 »
Mk1'lerde kaputun altında kalorifer musluğu var panelden sıcak-soğuk ayarını yapıyosun soğuğa çektiğin zaman pedeteğe gelen suyu kesiyo  :p
mk2 de o yok işte. sıcak soguk ayrımını kapak yapıyor, o kapak da orta konsolun ardında, kalorifer peteginin önünde.

Çevrimdışı erdem325

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #88 : 21 Ocak 2012, 21:34:24 »
mk2 de o yok işte. sıcak soguk ayrımını kapak yapıyor, o kapak da orta konsolun ardında, kalorifer peteginin önünde.

aynen ;)

Çevrimdışı Jerewure

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: vw-Golf2, Audi-A3
« Yanıtla #89 : 21 Ocak 2012, 21:44:23 »
Ben şu anda o işle uğraşıyorum. Ne kalorifer radyatörü ne başka birşey. Mesele kalöriferin içindeki sıcak soğuk değişimi yapan hava akışını sağlayan kelebekler. Fabrika sünger bir kaplama yapmış kelebeklere. zamanla bu eskiyip dökülünce süngerler sac kelebeklerdeki delikler ortaya çıkmış. Dolayısıyla sıcak soğuk hava birbirine karışıp ılık bir hava veriyor ısıtmıyor. Şu an tamamiyle söktüm neyle kaplasam diye düşünüyorum. Konsolu sökmeye çalışıyorum bilen varsa yardımcı olsun.

Çevrimdışı erdem325

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #90 : 21 Ocak 2012, 21:50:06 »
Ben şu anda o işle uğraşıyorum. Ne kalorifer radyatörü ne başka birşey. Mesele kalöriferin içindeki sıcak soğuk değişimi yapan hava akışını sağlayan kelebekler. Fabrika sünger bir kaplama yapmış kelebeklere. zamanla bu eskiyip dökülünce süngerler sac kelebeklerdeki delikler ortaya çıkmış. Dolayısıyla sıcak soğuk hava birbirine karışıp ılık bir hava veriyor ısıtmıyor. Şu an tamamiyle söktüm neyle kaplasam diye düşünüyorum. Konsolu sökmeye çalışıyorum bilen varsa yardımcı olsun.

isin garip tarafi benim petekte saglam ve temiz, kapaklarda saglam ama yinede isinmiyor meret..

Çevrimdışı ilker_rr

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #91 : 22 Ocak 2012, 00:01:03 »

Konsolu neden söküyorsun ? Konsolu sökmeden değiştirdim ben kalerifer radyatörünü...

Çevrimdışı Jerewure

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: vw-Golf2, Audi-A3
« Yanıtla #92 : 22 Ocak 2012, 00:26:28 »
Elime almışken komple bi elden geçiriyim dedim. Bir de geri takarken uğraşmıyım dedim aralardan iş yapmak yerine kolayca takıyım dedim.

Çevrimdışı hyilmaz

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 88 300D
« Yanıtla #93 : 24 Ocak 2012, 13:05:10 »
Kalorifer radyatörünü değiştirmeden önce temizlemeyi denemek istiyorum ama;  neyle temizlesem bilemedim.Kireç çözücü sert gelip sağını solunu patlatır diye düşünüyorum.Aklımda sirke var, eğer sorun giderilmez ise suyla belli oranda kirç çözücü  yada tuzruhu düşünüyorum.Tecrübesi yada bilgisi olan var mı? arkadaşlar.

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #94 : 24 Ocak 2012, 14:16:03 »
Kalorifer radyatörünü değiştirmeden önce temizlemeyi denemek istiyorum ama;  neyle temizlesem bilemedim.Kireç çözücü sert gelip sağını solunu patlatır diye düşünüyorum.Aklımda sirke var, eğer sorun giderilmez ise suyla belli oranda kirç çözücü  yada tuzruhu düşünüyorum.Tecrübesi yada bilgisi olan var mı? arkadaşlar.

peteğe giren iki boru var onları sök motor tarafından orta tayzikte su ver içinden pislik çıkmaya başlar kimyasal deneme
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı hyilmaz

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 88 300D
« Yanıtla #95 : 24 Ocak 2012, 14:40:31 »
Kimyasal daha iyi temizler diye düşündüm ama tabi ki riskleri fazla,
Ancak peteğin bu hale gelmesine zaten ben yol açtım şöyleki;  15-20 gün önce devir daim değişti,  bu esnada komple motor soğutma suyunuda boşaltıp (temiz olmasına rağmen)  eskimiştir diye yeni antifriz koyulmasını istedim.Hazır hortumlar boşta ikende kalorifer petek hortumlarınada hava ve suyla tazyik uygulandı.İşte bundan sonra sorun başladı eskiden sıcak aldığım kaloriferim şimdi sadece ılık hava üflüyor.Sanırım bazı pislikleri harekete geçirip petekleri tıkadık.Olay bundan ibaret.
Şimdi de zannettiğim pislikleri eritip yok etmek.Cevap için teşekkürler.

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #96 : 24 Ocak 2012, 14:57:14 »
tekrar tayzikli su verin içine açılır sonra hava basın içine bir kaç kere deneyin
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı chemisamet

• DAS AUTO
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2000 Bora 1.6 SR
« Yanıtla #97 : 24 Ocak 2012, 17:17:29 »
kardesım bu konuyu bı oku cozum burada..
http://www.vwtr.net/forum/golf-iii/kalorifer-t26038.45.html