Gönderen Konu: Kalorifer ! Kalorifer radyatörü değişimi !  (Okunma sayısı 58479 defa)

Çevrimdışı hyilmaz

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 88 300D
Ynt: Kalorifer ! Kalorifer radyatörü değişimi !
« Yanıtla #98 : 06 Şubat 2012, 10:25:25 »
Yeni petek alıp değiştirdim, ayrıca klepelerin deliklerinide çift taraflı bant ile kapladım(hem önden hem arkadan)  işçilik benden  toplam maliyet 100 TL.Sıcaklık süper  ++

Çevrimdışı servet_volt

• Profili Görüntüle
Ynt: Kalorifer ! Kalorifer Radyatörü Değişimi !
« Yanıtla #99 : 07 Şubat 2012, 12:30:33 »
Yeni petek alıp değiştirdim, ayrıca klepelerin deliklerinide çift taraflı bant ile kapladım(hem önden hem arkadan)  işçilik benden  toplam maliyet 100 TL.Sıcaklık süper  ++

en ıyısını yapmıssın gule gule kullan foto yok mu pekı ?
Beş para etmeyen insanların, milyonluk tavırlarına hastayım.

Çevrimdışı hyilmaz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #100 : 07 Şubat 2012, 14:02:04 »
Aslında aklıma geldi ama yanımda makine olmadığından çekemedim.Hava da buz gibi malum.Eve çıkıp  makineyi almaya üşendim.
Ama bu konuda yardıma ihtiyacı olan kim varsa yardıma ve tarife hazırım arkadaşlar,  tek tek neyi nereden sökeceğinizi tarif edebilirim.

Çevrimdışı kemanchi

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #101 : 07 Şubat 2012, 23:50:10 »
ben daha önceki arabamdada petek tıkalı idi tuz ruhu kireç çözücü döktüm biraz bekledikten sonra tazikli su işlem tamamdır pisliğin hepsi  çıktı tortu şeklinde çıkıyor hemde hiç bir sakıncası yok içiniz rahat olsun ben yaptım ve de ön cam buhusuz  ;D
metin

Çevrimdışı servet_volt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #102 : 08 Şubat 2012, 00:02:50 »
ben daha önceki arabamdada petek tıkalı idi tuz ruhu kireç çözücü döktüm biraz bekledikten sonra tazikli su işlem tamamdır pisliğin hepsi  çıktı tortu şeklinde çıkıyor hemde hiç bir sakıncası yok içiniz rahat olsun ben yaptım ve de ön cam buhusuz  ;D

on cam buhusuz dedın ya hanı benımde kalorıfer sıcak ufluyo fakat sert uflemıyo ne onerırsın ? o yuzden arabanın camlaarındakı buhuyu cözemiyorum..
Beş para etmeyen insanların, milyonluk tavırlarına hastayım.

Çevrimdışı orhanozay

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #103 : 07 Mart 2012, 15:11:43 »
bana anlatabilrimisin [email protected] mail msn

Çevrimdışı golfgerisiyalan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #104 : 27 Mart 2012, 11:26:47 »
konsolun ortasındaki kalorifer petekleri, çıkartıp kül tablası koymuşlar onu nasıl eski yerine koyabilirim? Birde hyilmaz arkadaşım biraz kabataslakta olsa tarif edebilir misin? Şimdiden teşekkürler vereceğiniz cevaplara arkadaşlar.
Erdinç

Çevrimdışı Jerewure

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: vw-Golf2, Audi-A3
« Yanıtla #105 : 03 Nisan 2012, 14:28:07 »
Kültablası rahat çıkıyorsa çıkart. Orada iki hava çıkışı olacak. Kalörifer ızgaraların varsa yerleştir. Zaten ızgaraları çevirince tık diyip atıyor. Yukarda iki vida yuvası var oradan vidalayıp. Bastırarak ızgaraları oturtabilirsin. Bende fazla anlamam ama konsolu sökmüştüm bir kere kalörifer sorunu yüzünden. :)

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #106 : 03 Nisan 2012, 15:20:47 »
Izgaralar yok birde hava çıkışları da yok aşağaya mı çevirmişler nedir ızgara altta vitesin karşısında torpidonun alt bitiş yerinde:(
Erdinç

Çevrimdışı Jerewure

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #107 : 03 Nisan 2012, 19:41:22 »
golf1 ile golf2 farklı ama normalde bahsettiğin yere hava çıkışı var zaten ama sonradan yapılmamı yoksa başka bişeymi anlamadımki. Normalde benim arabada o senin bahsettiğin yere çıkan iki hava çıkışı var.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #108 : 03 Nisan 2012, 22:18:00 »
Eyvallah ilgin için,yavaş yavaş tanıyoruz arabalarımızı anlatamamış da olabilirim,fotoğraflayabilirsem daha net anlaşılır...
Erdinç

Çevrimdışı Jerewure

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #109 : 03 Nisan 2012, 22:38:21 »
Ben epey parçaladım kalöriferi resimlerden daha net olur sanırım. Aslında ızgaralara kültablası konulmasıda tuhaf geldi bana. Elimden gelirse yardımcı olmaya çalışırım çünkü bende bi çok konuda burdaki arkdaşlardan yardım aldım sağolsunlar.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #110 : 03 Nisan 2012, 23:15:49 »
Eyvallah.
Erdinç

Çevrimdışı hyilmaz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #111 : 12 Nisan 2012, 12:19:39 »
konsolun ortasındaki kalorifer petekleri, çıkartıp kül tablası koymuşlar onu nasıl eski yerine koyabilirim? Birde hyilmaz arkadaşım biraz kabataslakta olsa tarif edebilir misin? Şimdiden teşekkürler vereceğiniz cevaplara arkadaşlar.

Selam,
Vites konsolunu söktüğünüzde görmüş olduğunuz büyük parça kalorifer peteğini içinde saklayan parçadır.Onu yerinden çıkarmak için motor kısmında bulunan 2 adet  vidayı sökmeniz gerekiyor.Daha sonra parçaları hafifçe esneterek onu yerinden çıkarıyorsunuz.(Elbette önce ızgaralar ve hava geçiş boruları sökülüyor.) Peteğe gelen ve giden 2 kortumuda sökmüş olmalısınız.Takıldığınız yeri tarif ederseniz anlatmaya çalışırım.