öncelikle merhabalar,ben aranıza yeni katıldım.kısa bir zaman önce 2002 model golf IV 1.6 16v primeline aldım.başlıkta da belirttiğim üzre ve daha önce çoğu arkadaşımızın defalarca başına gelen dert bende de var şu an.geçenlerde Antalya'ya yağan yağmur arabayı resmen göle çevirdi.hele sabahları nemden arabanın içi gözükmüyor:( uzun lafın kısası,Antalya da beni bu dertten kurtaracak bir usta biliyor musunuz arkadaşlar?size danışmadan sanayinin yolunu tutmayayım dedim..
not: benzer problemlerin daha önce açılan başlıklarının tamamına yakınını okudum lakin problemi çözmeye muvaffak olamadım:(
Not:sunroof ve lpg yok aracımda.
evet arkadaslar sorun halloldu sonuda:) araba tek biryerden değil 2-3 yerden su alıyormus.arka koltugun oraya giden suyun kaynağı arka stopların lastiği bitmis ordan su alıyor.bide bagajı kapatırken basınç yapıp kapanmasına engel olmasın diye,arka stopların yakınına birer tane dikdörtgen seklinde lastik koymuslar delikli, orlardan sızdırıyormus.o lastiğin köşelerini slikonladık,stopların lastigini hallettik ve en sonuda ne olur ne olmaz diye önceden bahsettiğim yerdeki iki gidere matkapla birer delik actık ki su girerse taşmadan aksın gitsin..sürücü koltuguna giren su arkadan gelmesi dısında;hemen krikonun dayandığı yerın iç kısmındaki cukurlukta bi delik varmıs (büyük ihtimalle daha önceki sahibi tekeri değistirirken krikoyu oraya kaçırmış ve tabanı yırtmış).orayı kapattık ve son olarak tabandaki tıpaları degistirdik vee sorun halloldu
eğer antalyada olupta böyle bir problemle karşılaşacak olan arkadaş olursa -inşallah başınıza gelmez- diye gittiğim yerin adını veriyorum.akdeniz sanayinde Aygün Kaporta.Sağolsun usta 11 den beri uğraştı ve halletti sorunumu.artık bana da arabayı temizlemeciye vermek kaldı
)