arkadaşlar benim 2000 1.9 TDI (90HP) bora, 1 depo ile 800 km nin altına hiç düşmüyor (şehir içi). ve bildiğim kadarıyla yedek depoyla birlikte 55 lt depoya sahip.
Arkdaşlar bu 1,9 TDI ların deposu kaç lt lik.. Ben araba mazot lambası yanmadan 58 LT mazot aldı Ya istasyonda sorun var yada benim araba çok mu alıyor ne dersinizz.. Sizce nedir
yedek deponun dolması için mandala basılması gerekiyor. çünki benim gittiğim istasyonda depoyu fulle dediğimde, depo dolduktan sonra yedeğide dolduriyimi diye soruyor eleman ve yedeğide dolduruyor.
Benim normal olarak mazot aldigim istasyon farklı abim doldurdu depo yu. Bir de hafta sonu araca 1 lt 10/40 motor yağı ekledim azalma yapımış yaklasık 5000 km olmuştu ,, ben filtreleri ile yeni yağ değişimi yağıcam önümüzdeki aylarda
O zaman Benim çok iyi 5000 KM oldu en son yağ değişeli Nisan gibi filtre lerini sipariş edip 5w/30 yağ değişimi yapmayı düşünüyorum sizce de uygunmudur dşüncem ...Bir de bu sol kapı switch i beni deli edicek yeni yaptırdım yine arıza yaptı yarın yine kilitçiye gideceğimbir de arkdaşlar ön gögüsten inceden ses geliyor stabilize ve bozuk yoolarda sizde de aynısı oluyor mu çözüm önerileriniz nelerdir. Çok rahatsız edici değil ama ben çok hassas bir adamım ..
5w30 tavsiye etmem.aracınız eksiltme yapan bir motora sahip olduğundan yazın 10w40 kışın ise 5w40 öneririm.Benim araçtan henüz tıkırtı falan duymadım göğüsten falan.Bir baktırmanızda fayda var.Muhtemelen çok basit bir şeydir ses yapan.sizin araç 90 lık mı 110 luk mu?
Benim ki 110 lük ,, Öyle aman aman bir ses değil bugün olmadı mesala sanırım araç ısınca genleşen plastik aksamdan kaynaklı ama ben yine de rahatsız oluyorum..ön camı değişmişti arabanın ondan sonra bu şekilde olmaya başladı. .. Benim araç 110 lük AHF motor, Bir de soğuk ta frene basınca gıcırtı sesi geliyor..bu konuda görüşünüz ve öneriniz nedir ??