Gönderen Konu: çokmu yakıyo aracım.. yorumlarınız...  (Okunma sayısı 6887 defa)

Çevrimdışı bmutlu

• Profili Görüntüle
Ynt: çokmu yakıyo aracım.. yorumlarınız...
« Yanıtla #14 : 15 Ocak 2012, 20:42:26 »
kışın kaloriferi cok kullandıgım için ön taraftan lpg beyninin oldugu yerden olunca koku direk içerde oluyodu benm ama düzeldi cok şükür işi iyi bilen usta bulması ve sadece kendi cıkarını düşünmeyen usta bulmak cok zor adam sadece lpg kitini degiştir diyodu öbür ismi lazım olmayan usta ama düzeldi darısı sizin başınıza insanın canını cok sıkan durumlar bunlarkaç haftadır içime büyüyodu 10 tl ye hallettik lpg kiti degiştirmeyi düşünürken

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 15 Ocak 2012, 20:45:04 »
nasıl çözüldü sorun dostum neyini değiştirdi usta ?
This is the best one until we make a better one.......

Çevrimdışı bmutlu

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 15 Ocak 2012, 20:52:26 »
önceki sürekli gittigim usta ne yaptıysa enjektör degiştirirken bişey yapmış ve az yakan araç full depo 250 km zor gittim ve koku geliyodu benzinde 50 tl bi hafta anca dayanmaya basladı baska ustaya gittim adam gaz kacırıyo koku geliyo on taraftan bu beyne kim dokundu dedi vidalarını vs. iyice sıktı ayar yaptı benzinden gaza geçiş derecesi cok yuksek yapmış dedi hakkaten 10 km sora geciyodu öbür usta bide düşürdüm demişti adam ayar yaptı beyne baktı kabloları iyice sıktı düzeltti hava filtresini söküp ve düzeldi suan sıkıntı yok ayrıca vuruntu yapıyodu vites degiştirince 2000 devirde sallıyodu mutlaka o da duzeldi ve gaza erken geciyo kokuda kalmadı yakıtta suan düzeldi gibi tam ölçüm yapınca kesin bi deger yazarım tekrar

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 15 Ocak 2012, 20:59:57 »
bende de yakıt çok yüksek değerlerde yakıyordu. meğerse enjektörlerin biri gitmiş onu değiştirdi usta yalnız tüpü takan ustaya değil de başka bayiye gittim ben orası değiştirdi enjektörü çekiş düzeldi biraz bende de o vuruntu olayı vardı o da kesildi . yalnız koku konusunda çok emin değilim eskisi kadar duymuyorum koku ama bazen geliyo yine burnuma camlar kapalı oldugu halde geliyosa demek ki devam ediyo. benim tüp takılalı 6bin km falan oldu 15bin'de bakıma gitcekmişiz filtreler falan değişcekmiş enjektörler değişcekmiş bakalım ozamana kadar bincez ölççez koksada kokmasa da :D

Çevrimdışı bmutlu

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 15 Ocak 2012, 21:08:02 »
benmde enjektörlerden biri bozuktu onceden adam komple degiştirdi 150 liraya vuruntuda degişme olmamıştı ses yapar degişmezse yakıt artar diyodu degişti enjektör sesi hala çıtır çıtır geliyo yakıt konusunda da gaz kacagı kesildi bidahaki gaz alışımda ölçücem bakalm nolcak ama arada bakım sart tabi guvenilir usta tarafından :) koku olayıda fan çalışıyosa dışardanda geliyo olabilir benm arabada gaz alırken gelen koku gibi cok keskin ve net bi kokuydu

Çevrimdışı barcode06

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 16 Ocak 2012, 09:34:09 »
ya gazla ölçtüğümüz her veri bir başka çıkıyor. bende de 1.6 bora var lpgli 25 krş'dan fazla yakıyor. gidip tüpü takan yere söylüyorum diyor ki öyle ölçülmez depoyu fullucen öyle denicen . ne kadar saçma birşey ya ben belki 20 liraya nekadar yol gidiyorum onu öğrencem. zaten lpgnin göstergesi kırmızıya düştüğü anda deliriyorum ben. nekadar yol kaldığının bilemediğim için gidip bi 30-40 lira daha bastırıyorum iyice gaz parası kaçıyo bize.  lpg'li araç sahibi olanlar yakında uzman matematikci olcaklar hesap yapmaktan..

Asıl ölçüm için usta doğru söylemiş.Aracın gaz tankında ki yakıt miktarı azaldıkça basınç miktarında değişmelere neden olur buda aracın yakıt tüketiminde değişmelere neden olur.Bende de 1,6 golf com. var.20tl gaz ile 100-110 km arası yol yapıyorum.buda 0,181 krş civarında yol yapıyorum demek.Aracın gazı full olduğunda bu oran gittikçe düşüyoır.0,178 civarı.aracın deposunu full yap.100 km yol yap geri full yap.bu anda asıl nekadar yaktığını öğrenebilirsin.yalnız dikkat edilmesi gerekn başka bir sorun aracı fuul yaparken pompanın vurmaya başladığı anda hemen stop düğmesine basmak.Basmadığınız takdirde hem şamandıra bozulmasına hem beyin bozulmasına neden oluyor aynı zamanda sıkıştığı için boğazdan gaz kaçırmaya başlıyor.1 lira bile gaz kaçırsa 0,181 yakacagına (1 tl 'ye ortalama 5 km yol yapıyor bu da 0,190 lara cıkmasına neden oluyor.

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 16 Ocak 2012, 09:38:28 »
stop düğmesi derken ?

Çevrimdışı bmutlu

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 16 Ocak 2012, 09:43:59 »
pompacının pompadan yüksek bi taktaktaktak diye ses gelmeye basladıgı anda gazı kesmesi gerektigini soyluyor heralde arkadaş

Çevrimdışı barcode06

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 16 Ocak 2012, 10:10:46 »
stop düğmesi derken ?
pompacının pompadan yüksek bi taktaktaktak diye ses gelmeye basladıgı anda gazı kesmesi gerektigini soyluyor heralde arkadaş
evet onu soyluyorum.