Merhaba ;
Lpg bakımı denildiğinde genelde filitre değişimi akla gelir,oysa filitre değişimi bakım denildiğinde en son düşünülmesi gerekendir.Kimi firmala bu bakımı 10.000 kimi firmalar 25.000 olarak ön görmüştür.Bu bakımlarda öncelikle lpg sisteminin gaz ve su bağlantıları kontrol edilmeli herhangi bir su ve gaz sızıntısı olup olmadığından emin olunmalıdır ,bu işlemden sonra aracın lpg kalibrasyonu muhakak kontrol edilmeli ve yol ayarı yapılmalıdır ; bu işlemler esaslı bakım işlemleridir ,filitrenin önemi bu işlemlerden sonra gelir.
Piyasada sizin de belirttiğiniz gibi farklı kalitelerde filitreler mevcut fakat benim tavsiyem her 10.000 km de bir bakıma gidilmesi ve filitrenin değiştirilmesi yönündedir.
Değişimini yaptığımız filitrelerde bazen kostik madde ve metal tozlarına şahit oluyoruz bu durumda müşteriye bilgi veriyoruz.
Enjektörlerin manifolta uzunluğunun önemini yeni nesil araç teknolojilerinden de anlayabilirsiniz.Firmalar neden fsı ,tfsı ,tsı ecobosst gibi direkt enjeksiyonlu motorlara geçiyor ? Çünkü yakıt yanma odasına ne kadar yakın mesafeden gönderilirse araçların yakıtı ve performansı o derecede daha iyi olur.Bu sebeble lpg dönüşümünde de manifolt mesafesi öenmlidir.
merhaba usta hoşgeldin
bir şeylar sormak istiyorum
tartrini filtre değişimi 25000 km
atiker filtre değişimi 10000 km
bunların filtrelerinin mikron değerlerini üzerinde göremedim farklar by yüzden mi kaynaklanıyor yok sa ticari mi..birde tartarini 25000 km de filtre değiştirdim sadece gazın gectiği yöde cok hafif bir renk değişimi vardı ...değişim yaptığınız filtrelerin durumuna baktığınız oluyormu...
simit depo şamandıra ayarını tam olarak yapabilen bir meslektasınız ile karşılaştınız mı.?
enjektörlerin manifolda olan uzaklığı fark edermi
merhaba usta hoşgeldin
bir şeylar sormak istiyorum
tartrini filtre değişimi 25000 km
atiker filtre değişimi 10000 km
bunların filtrelerinin mikron değerlerini üzerinde göremedim farklar by yüzden mi kaynaklanıyor yok sa ticari mi..birde tartarini 25000 km de filtre değiştirdim sadece gazın gectiği yöde cok hafif bir renk değişimi vardı ...değişim yaptığınız filtrelerin durumuna baktığınız oluyormu...
simit depo şamandıra ayarını tam olarak yapabilen bir meslektasınız ile karşılaştınız mı.?
enjektörlerin manifolda olan uzaklığı fark edermi