Gönderen Konu: aracım çok yakıyo sizce neden olabilir ?  (Okunma sayısı 7419 defa)

Çevrimdışı red_dragon

• Profili Görüntüle
aracım çok yakıyo sizce neden olabilir ?
« : 01 Ocak 2012, 17:38:15 »
merhabalar. 99 golf 4 comfortline var. sıralı sistem lpg var araçta. yaklaşık 9.5 lt lpg ile 56 km yol gittim. yani 10 lt de 60 km e gidebiliyorum şehir içi. bu bi dertti arabamda birde benzin çıktı. sadece çalıştırıp ısınana kadar benzin harcıyo. geçenlerde 20 liralık benzin aldım benzin ışıgı yandıgı zaman ve en abartıyı söylüyorm 20 km anca benzinde gitmiştir benzin ışıgı yine yandı. sizce bunu neden yapıyo olabilir ? hangi parçalar arızalı olabilir? bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Çevrimdışı nesquik

• Profili Görüntüle
Ynt: aracım çok yakıyo sizce neden olabilir ?
« Yanıtla #1 : 02 Ocak 2012, 00:06:20 »
kardeş başlığı yeni gördüm, şuan çok acelem var, yarın öğle saatlerde cevap yazarım..
Bir GOLF görürsün<br /><br />Çooook beğenirsin  Kolay  elde edersin  Zor vazgeçersin....
[/font]

Çevrimdışı nesquik

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 02 Ocak 2012, 15:09:57 »
kardeş öncelikle deponda benzini biraz fazla bulundur bunu anlamak için.
lpg'de fazla yakma sebepleri
1-kullanım tarzın
2-lpg enjektörlerin(kirli olması veya gözlerden biri ya da birkaçının bozuk olması
3-hava filitrenin tıkanmış olması
4-boğaz kelebeğinin kirli olması
5-buji değişim zamanının geçmiş olması??
Bir GOLF görürsün<br /><br />Çooook beğenirsin  Kolay  elde edersin  Zor vazgeçersin....
[/font]

Çevrimdışı red_dragon

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 02 Ocak 2012, 18:27:10 »
çok teşekkür ederim yardımların için.
aslında benzin olayı ışık yandıgı an 20 lira koymuştuk ölçmek amacıyla ikinci kez ışık hangi sürede yanacak die ... aracı alalı 2 ay oldu hemen hemen. hangi parçalar deişti neler yapıldı daha bilmiyoruz. lpg de yeni takılmış aslında... hava filtresi ve bogaz kelebeğinden bende şüpheleniodum ama dier söylediklerine de baktırmış olurum sayende...
aracı genelde istanbul trafiginde kullanyorum yoğun trafikte. 4. vitese atamıyorum hiç örneğin

çok sağolasın tekrar

Çevrimdışı ØSîRîS

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 02 Ocak 2012, 18:55:14 »
hava filtresi değişimi  boğaz kelebeği temizliği buji yenilenmesi çok tutmuyor zaten değiştir geçç..100-150 tl anca tutar..

Çevrimdışı GolfIV46

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 03 Ocak 2012, 10:52:12 »
Bende de 99 Comfortline var. Bende aracıma yeni lpg taktırdım ve seninle aynı sorunları yaşıyorum. Tüpü ilk taktırdığımda lpg yi doldurdum ve 50 liralıkta benzin aldım. 170 küsür kmye gelince benzin ışığı yandı ve tüp ışığıda 2 ye düştü. Sinirim bozuldu. Ben 50 liralık benzinle ortalama 110-115 km yol yapıyordum(;İstanbul trafiğinde). hiç bir esprisi kalmıyor Lpg taktırmanın. Bu hafta sonu ayara götüreceğim arabayı. Bu vesile ile ayar yaptırırken nelere dikkat edeceğimi söyleyebilir misiniz? Sağlıcakla kalın.

Çevrimdışı nesquik

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 03 Ocak 2012, 12:58:17 »
lpg yeni takılınca 1-2 ay fazla yakabilir uyum sağlayana kadar. sonra düzelir merak etmeyin. bişeye dikkat etmeye gerek yok ayarı yapsınlar kullanın öyle gene şikayet olursa ozman görüşelim.
[/font]

Çevrimdışı GolfIV46

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 03 Ocak 2012, 13:54:27 »
lpg yeni takılınca 1-2 ay fazla yakabilir uyum sağlayana kadar. sonra düzelir merak etmeyin. bişeye dikkat etmeye gerek yok ayarı yapsınlar kullanın öyle gene şikayet olursa ozman görüşelim.
Teşekkür ederim nesquik...:)

Çevrimdışı red_dragon

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 03 Ocak 2012, 18:50:08 »
benim ayarlar aldıktan sonra iki kez atiker serviste yapıldıgı halde beni tatmin etmedi. servisi değiştircem öyle yaptırcam ayarları. ve samet arkadaşın dediği parçaları da bi gözden geçirtcem eger yine düzelmesse satcam artık çok sinirim bozuldu bu duruma çünkü  :(

Çevrimdışı erdem325

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 03 Ocak 2012, 19:34:32 »
o kadar genel bir soru ki bu..
yani aracim cok yakiyor neden diyorsunuz ama bunun zibilyon sebebi olabilir..
burdan birsey yapmak imkansiz..
isinin ehli bir ustaya gidin, detayli inceletin aracinizi..
yani burdan birsey soylemek imkansiz..

Çevrimdışı cicos

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 03 Ocak 2012, 22:27:27 »
kardeş 100 km 10 lt yakması lazım tahminen. genelde bu şekilde yakıyor sanırım araçlarımız. bunun bi sıçaklık ayarı var onu ayarlattır ona göre benzinden lpg ye geçer. geçen gun opelli bi arkadaş diyordu stop ediyormuş götürmüş demişler ayarı bozuk 22 derece imiş normali bu 27 derece yaptırdım diyor uzun süre sonra lpg geçiyor ama stop falan yok dedi. birde arabayı devirli kullanmak çok önemli 2500-3000 devir arası kullanırsan hem araçın performası güzel oluyor hemde yakıt performansı güzel oluyor. :tamamdir hayırlı binişler.

Çevrimdışı red_dragon

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 04 Ocak 2012, 00:27:55 »
benim .ok soğukta lpg ye uzun sürede geçiyo. onada baktım 1.5 2 km falan sürdü sabah ayazında - 2 3 derece gibi bi soguk vardı ama buda aklımda olsun sagolasın. araba genelde 3000 devirde kullanıyorum malum istanbul trafiginde zorlamak imkansız gibi...

ayrıca arabanı çok begendim çok güzel güle güle kullan  :)

Çevrimdışı yakupcse

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 04 Ocak 2012, 23:58:57 »
benim .ok soğukta lpg ye uzun sürede geçiyo. onada baktım 1.5 2 km falan sürdü sabah ayazında - 2 3 derece gibi bi soguk vardı ama buda aklımda olsun sagolasın. araba genelde 3000 devirde kullanıyorum malum istanbul trafiginde zorlamak imkansız gibi...

ayrıca arabanı çok begendim çok güzel güle güle kullan  :)

Bence senin araba LPG ye geç geçiyor.Bende İstanbul'da kullanıyorum sabahları çıktıktan 1 km sonra LPG ye geçmiş oluyor.Atiker kullanıyorum...

Çevrimdışı red_dragon

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 05 Ocak 2012, 00:17:46 »
kesin problem var bu gün daha iyi anladım...

tamirciye götürdüm hava filtresi bogaz kelebegi bujiler temizmiş yeni deişmiş . 30 tl lik lpg vardı depoda ve henüz 67 km deyken uyarı verdi gösterge ve benzine geçti. bi süre benzinde gittikten sonra stop ettim. sonra çalıştırdıgımda yine lpg ye geçti... arabayı lpg cide bilgisayara baglıyoruz bi arıza yok motorda sıkıntı yok... atikerin söyle saglam servisi tavsiye eden olursa çok sevinecem