arkadaşlar fikirleriniz benim için çok önemli hepinizin fikirlerine önem veriyorum..dedim gibi bi taslağı çıkarıp maliyeti üç aşağı beş yukarı planlayıp bu proje girmek istiyorum..ne diğelim nasip kısmet tabi para dediniz gibi bi bakyım vr6 motora,servisede bi kaç gün içinde gidicem...inş.istediğim gibi düşündüğüm gibi yapabilirsek iyi olur,parça konusuna ve işçiliğe aciliyet yok sağlam ve yavaş olsun ama dedim gibi muhakkak sağlam ve performance en iyi şekilde kullanmak lazım...motoru atmosferik kullanıcaz zaten turbo işine girmeyi düşünmüoruz hem maliyet hemde sorun çıkarma bakımından minimuma indirmek lazım...şaselerde ise dediğinizz gibi belki beton bile dökebiliriz
saseleri aman es gecmeyin
mk1 in sasesi zayif cunki..
motoru standart olarak kullanacaksaniz eger vr6 bir yerde cok da mantikli degil..
yakit tuketimi haliyle diger seceneklere nazaran fazla cunki, verdigi gucte hacme oranla cok da ahim sahim bir guc degil..
bu vr6 konusunu bende epey arastirdim ordan biliyorum..
vr6 nin en guzel yani onunun cok acik olmasi..
sahsen ben vr6 dusunsem direkt bolton turbo yada charger icin dusunurum..
o zaman cok verimli oluyor cunki..
atmosferikken verdigi guc belli yani, mk3 vr6 lar 150kusur ps guce sahip, 12v olanlar bunlar..
mk4 vr6 lar ise 200 ps civarlarindaydi yanilmiyorsam, 24 v bunlar silindir kapaklari komple farkli ve flow u daha iyi..
vr6 nin hizlanmada verdigi his zaten mk3 2.0 gti ile hemen hemen ayni imis, vr6 uzunda one cikiyor sadece..
eger sadece swap yapip keyfinize bakacaksaniz 1.8t yi es gecmeyin derim..
standart turbolu ve guzel bi makine..
g60 olayina hic girmicem cunki g60 zaten 1.8t nin atasi..
1.8t demekle bitmiyor gerci zibilyon tane motor kodu var bunlarin..
iyi arastirmak gerek..
elektronik gaz kelebegi olmayanlari secmek lazim..
1.8t de turbo degistirip yazilim ve daha buyuk enjektorlerle daha fazla guc almak mumkun..
bunun disinda bir de mk3 2.0 gti lardaki abf motor olabilir..
kr ve abf lerin emme manifoldlari sanat eseri gibi..
abf motor megasquirt healtech vs gibi standalone beyinlerle usta elerde ayar yapildiginda da ciddi gucler verebilir..