s.a arkadaşlar.tam su alma sorununu hallettim artık kafam rahat diyordum ki şöyle bir bela geldi başıma:
kontagı ceviriyorum,ikaz ışıklarının sönmesini bekliyorum ve marşa basıyorum.sonrasında arabadan bogulmus gibi bir ses geliyor,muazzam bir titremeyle beraber devir saati ancak 500'e kadar yükselebiliyor ve motor yerınden cıkcak gibi sallanmaya başlıyor ve baya bi öksürüyor araba.ben rolanti yükselsin diye gaza asılıp bırakıyorum,bir süre sonra devir 2500-3000 lere cıkıyor (devir yükselirken öksürme ve sallanma devam ediyor).sonra devir düştükce araba rahatlıyor ve normal rolanti seviyesi olan 800 lere geliyor.gaza basmasam da belii bir süre sonra rolanti yerine geliyor ancak biraz daha zaman alıyor tabiki ve kendine gelene kadar dizel araba gibi çalısıyor.bu esnada -rolanti düzene girene kadar - normal calıstırma sırasında sönen akü ısıgı sönmüyor.problem esnasında egzozdan kara duman da atıyor (sanki benzini yakamıyor) ve her yeri benzin kokusu sarıyor.ilginç olan bu problemi her zaman yapmaması.yani soğuk-sıcak ayırmıyor.ilk etapta çalıştıtırken gaza basmak yada basmamak etkilemiyor.bazen hiç bir şey yokmus gibi tık çalışıyor,bazen ise bu problemi yapıyor.yani iki gün hiç yapmadığı da oluyor üç gün boyunca beni çektirdiği de oluyor.aracım 2002 primeline 1.6 16v ve benzinli,lpg yok.
arabanın 90.000 ağır bakımını yeni yaptırdım ve 5 yıldır değişmediği için triger setini de değiştirdim.bakımda tam ne yapılır bilmem ancak bujilerin yağının filtrelerin değiştiğini,boğaz kelebeğinin ise temizlenip ayarının yapıldığını biliyorum.akü de 1 yıllık.aracı ustaya verirken;arada sırada aynen bu şekilde problem çıkardığını anlattım.gün boyunca araba ustadaydı ztn ama orda problem cıkarmamıs.neyse 2-3 gün kullandım bakalım yine yapcak mı diye gecenlerde aynı sorunu tekrar yaptı.bende doğru ustanın yanına gittim ve şansıma orda da yaptı aynı çalışma problemini.usta şaştı kaldı,tekrar bilgisayara bagladı aracı ama problem gözükmüyor.sorunun boğaz kelebeğinde olabileceğini söyledi ancak bakımı esnasında ztn temizliği yapıldığı için kelebeğin,benim aklıma kurt düştü.kaldı ki araba çalıştıktan sonra problem cıkarmıyor,gaza basıyorum ve canavar gibi gidiyor maşallah..kısaca araba bu arkadaşlar.ben ne yapayım acil yardım bekliyorum!! direktiflerinize göre,problem nerde derseniz oraya baktıracağım.cart diye boğaz kelebeğini değiştirmek istemiyorum.
şimdiden teşekkür ederim..