eski bir bmw kullanıcısı ve bmw yi yakından takip eden biri olarak yorum yapayım.
e46 compact 3.16 kullandım, evet fiyatları uygundur ve yine evet ki satışı zordur.Ganinin dediği kısmen doğru compactlara bmwcilerin araç gözüyle bakmaması konusunda, ama o e36 compactlar için geçerlidir daha çok.Zira şasenin ön kısmı e36dan, arkası e30dandır ve tabiri caizse mutant bir araçtır
ön konsolu e36 gibi olmasını beklersiniz ama alakası yoktur. Çok demode bir iç aksama sahiptir o açıdan.e46larda ise durum daha farklıdır; araç direkt e46 şasesini barındırır, e46 iç aksamını barındırır, dış görüntü harici herşey e46 kasadır, ama bunun da görüntüsü sevilmez.Bu biraz da türkiyede compact araç kavramının yerleşmemesiyle alakalı.Ben mesela aracımı muayeneye götürdüm, 3 tane embesil aracın etrafına toplandır, biri coupe diyor biri bilmem ne diyor.Dedim arkadaşlar araç hatchback 3 kapı, yoksa orada sadece hatchback yazın dedim, başka bir adam geldi olur mu bu araba cabrio dedi.
dedim arabada sunroof bile yok, nereden açıyosun üstünü dedim sustu.Velhasıl 1 saatte muayene oldu araç.
Motor meselesine gelince, 1.6 varsın hantal olsun, bana yeter sakın deme
yetmiyor çünkü.Özellikle rampalarda fıtık ediyor.Araç hem çok ağır, hem de arkadan itişte aktarmada çok kaybediyor.116 hp araç tekerlekte 93 beygir mi ne vermişti net hatırlayamıyorum.Golfün boranın 1.6 sına hantal derler, passat 1.6 ya hantal derler, bunu diyenler 3.16yı hiç kullanmasın.ha e30da 3.16nın gayet tatmin edici bir performansı vardır, ama e36 ve 46 için aynı şeyleri söyleyemiyeceğim.Hele e36 kasada 1600 motor 105 beygir olması lazım, e46dan da düşük.
3.18is kaliteli motordur, ben de çok severim, fabrikadan çıkış olarak kısmen modifiyelidir, ama bmw alacaksan kolay satayım diyorsan;
1. compact almıyacaksın
2. 6 silindirden aşağı almayacaksın
ama ben ucuza bmwye bineyim keyfi yeter sırf motoru için eski kasaya o kadar para bayılamam binerim diyorsan compact güzel tercih