Gönderen Konu: helikoptere benzeyen ikaz lambası başıma gelen olay  (Okunma sayısı 6369 defa)

Çevrimdışı bermuda24

• Profili Görüntüle
iiyiakşamlar arkadaşlar bu sorun 3 ay sonra tekrar aynı şekilde bugün başıma denk geldi arabada yüksek sesle amfide müzik dinlerken yol bilgisayarında emission workshop yazısı ile birlikte helikoptere benzeyen ikaz lambası yanıyor motorun çalışmasında bi problem yok marşa bastığım zaman çalışıyor saat gibi motor,diyorum acaba amfi çalıştığı zaman akü zayıfladığı için bu ikaz lambası yanıyor olmasın sizin bu sorunla ilgili tecrübeniz varmı arkadaşlar

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
Ynt: helikoptere benzeyen ikaz lambası başıma gelen olay
« Yanıtla #1 : 07 Ocak 2012, 18:59:45 »
o helikopter eksoz uyarı ışığı olmasın musluğa vanayada benzer :D(check uyarısı)
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2012, 19:00:09 Gönderen: serhat »
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı cgty.ank

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 07 Ocak 2012, 19:10:38 »
motor arıza ikazı değilmiydi o :S

Çevrimdışı eren06

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 07 Ocak 2012, 19:37:19 »
arkadaşım lpg varsa aracında muhtemelen ondandır egzos emisyon uyarısıdır herhangi bi sorun çıkarmaz korkma bende sürekli yanıyo :):)

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 07 Ocak 2012, 23:27:38 »
arkadaşlar şuna egzoz ışığı demeyin ya, len serhat senelerdir buradasın bari sen deme :D

motorda arıza oldu mu yanar o, sonra millet sorunu eksozda arıyor...

ha sorun olmasa da yanıyor o ayrı :)

Çevrimdışı bermuda24

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 07 Ocak 2012, 23:35:38 »
arkadaşlar şuna egzoz ışığı demeyin ya, len serhat senelerdir buradasın bari sen deme :D

motorda arıza oldu mu yanar o, sonra millet sorunu eksozda arıyor...

ha sorun olmasa da yanıyor o ayrı :)

benimde aklıma o geldi müziği açtığım zaman o ışık yandı akü ile ilgili problem muhtemelen aküden akım çektiği için amfi, ama bu olayla ilgili forumdan birilerinin başına gelmedimi bunu merak ediyorum ???

arkadaşım lpg varsa aracında muhtemelen ondandır egzos emisyon uyarısıdır herhangi bi sorun çıkarmaz korkma bende sürekli yanıyo :):)

aracımda lpg yok
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2012, 10:46:50 Gönderen: bermuda24 »

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 08 Ocak 2012, 00:00:00 »
alternator workshop uyarısı ile beraber gelir bazen sizde de aynı durum olmuş olabilir.amfi kısa devre yaptırıyor olabilir.motor elektriğinden çalıp ateşlemede sıkıntı yaratıyor olabilir.düzgün ateşleme olmayınca da o uyarıyı vermesi normal :)

ama sadece amfi çalışınca yapıyorsa bu yorum.yine de bi diagnoz cihazına bağlanmalı.hatta amfi açık amfi kapalı ayrı ayrı.nakın bakalım hatayı nereden veriyor.

Çevrimdışı eren06

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 08 Ocak 2012, 00:53:42 »
arkadaşlar alternatör workshop la ilgisi yok arkadaştaki uyarı emission workshop bildiğiniz gibi co2 salınımı ile ilgili bunun sebebide lpg nin uyum sorunundan kaynaklanır diye biliyorum. yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 08 Ocak 2012, 11:17:50 »
bu aralar milletin bana muhalefet olası tutuyor ya hayırlısı

iyi okuyun "alternator workshop uyarısı ile gelir bazen" dedim, ne demek bu?başıma gelmese yazar mıyım?çok kısa bir süre içerisinde bu uyarıyı verir, üzerine emission workshop, ya da abgas wertstatt yazar, yani aracın elektriği ile ilgili sıkıntı var ise, ateşlemesi de sağlam olmaz, ateşlemesi sağlam olmazsa, o musluk gibi işaret yanar emission workshop yazar.Kaldıki arkadaş "LPG YOK" diyor.

sadece lpgde değil, bobin yanınca, buji yanınca, katalitik dağılınca, oksijen sensörü hata verince, egr hata verince, bazen "epc" ile beraber yanar, kötü yakıt alınca, daha sayayım mı?

Çevrimdışı bermuda24

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 08 Ocak 2012, 11:44:45 »
bu aralar milletin bana muhalefet olası tutuyor ya hayırlısı

iyi okuyun "alternator workshop uyarısı ile gelir bazen" dedim, ne demek bu?başıma gelmese yazar mıyım?çok kısa bir süre içerisinde bu uyarıyı verir, üzerine emission workshop, ya da abgas wertstatt yazar, yani aracın elektriği ile ilgili sıkıntı var ise, ateşlemesi de sağlam olmaz, ateşlemesi sağlam olmazsa, o musluk gibi işaret yanar emission workshop yazar.Kaldıki arkadaş "LPG YOK" diyor.

sadece lpgde değil, bobin yanınca, buji yanınca, katalitik dağılınca, oksijen sensörü hata verince, egr hata verince, bazen "epc" ile beraber yanar, kötü yakıt alınca, daha sayayım mı?

hmmm güzel bilgiler veriyorsun boralp,1 gün önce şimdiye kadar almadığım bi yerden tenha sayılacak müşterisi pek olmayan petrol ofisinden 100tl'lik benzin almıştım ondan şüphelendim şimdi yakıtta pislik var sanırım verdiğin bilgiler doğrultusunda bu sonuç ortaya çıkıyor olabilir,çünkü daha öncede başıma denk geldiğinde yakıt aldıktan sonra yanmıştı her iki olaydada amfiye yüklenmiştim ama buda var nasıl anlayabilirim peki bu yakıtı en kısa zamanda tüketmeye bakacağım ozaman yakıttan olduğunu anlamak için, aracın ateşleme sisteminden yapması imkansız çünkü 3 ay önce km bakımına girdi

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 08 Ocak 2012, 11:54:08 »
aracı cihaza bağlatın, para almazlar ya da en fazla 10 lira alırlar

kötü yakıttan genelde egr arızası verir, hatayı bi okusunlar

ama genelde 1 kereden falan pek birşey olmaz, aldığınız yakıtın üzerine temiz bir yerden daha çok yakıt alıp fulleyin.Eğer önceki kötü yakıtsa enjektörleri daha fazla zorlamasın.