Gönderen Konu: süspansiyon+yay  (Okunma sayısı 4305 defa)

Çevrimdışı leonerdi

• golforever...
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2000 skoda octavia 1.8T 20V
süspansiyon+yay
« : 09 Ocak 2012, 20:51:13 »
arkadaşlar merhabalar 2000 model GTI aracımın artık yay ve helezonları fazlasıyla yıpranmış durumda ve değiştirmeyi düşünüyorum. bu konuda konfordan fazla ödün vermek istemediğimi söyleyebilirim ancak orjinal GTI yay+ süspansiyon fiyatları dudak uçuklatacak seviyede (bugun servisten aldığım fiyat: 1844 tl sadece parça fiyatı) o yüzden bana tavsiyeleriniz ne olabilir ?? Tabiki düz 1.6 veya TDI yayları daha ucuz ama onlarıda takmak istemiyorum.

Çevrimdışı leonerdi

• golforever...
    • Profili Görüntüle
Ynt: süspansiyon+yay
« Yanıtla #1 : 09 Ocak 2012, 22:04:22 »
birde bu orjinal parçaları servis dışında temin edebileceğimiz başka bir yer varmıdır?

Çevrimdışı uAlper

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2012, 22:11:11 »
birde bu orjinal parçaları servis dışında temin edebileceğimiz başka bir yer varmıdır?
üstad çıkmacıları geziceksin yada iyice araştırıp 1.9tdiların hangisi bizim araçlara uyuyor onu bulucaksın çünkü 1.6nınkiler olmuyor bizim araçlara bsık kalıyor ve zıplama yapıyor .
1.9larda bikaç seçenek oluduğundan hangisi tam olur bilemiyorum
araştırmak lazım
İnsanlar alemde hayal ettikleri müddetçe yaşar...
                                                    YAHYA KEMAL

Çevrimdışı leonerdi

• golforever...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 09 Ocak 2012, 22:27:17 »
aynen bende şu an önde 1.6 yayı, arkada 1.9 yayı var arabanın önü sanki eiback 3.5 mm yay takmış gibi ve aşırı konforsuz arka ise çok yüksek duruyor acaba bu koni amortisor ve eiback yay alsak çokmu kaybım olur konfor adına ve bu olay kaça patlarki bana

Çevrimdışı uAlper

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 09 Ocak 2012, 22:54:11 »
koni sarı alabilirsin sertlik ayarlıdır en yumuşak seviyede kullanılabilinir ama zor bulunur (hatta 2takım ara bende bakınıyorum :) ) sıfırı 1200tl gibi bişey
bende şuan eiback yay var orjinal süspansiyon üzerine 5cmlik konfor aramıyorum ama konforsuz yol tutuş olarak fenada sayılmaz
onlarda 400tl desek sıfır olarak senin servisteki orjinal süspansiyon yay parasına gelirler.
bu ikiliyi yaparsan konfor alabilirsin ama muhteşem yol tutarsın .
koni süspansiyonlar için şunu söliim 2el değerleri en fazla tutarı 500-600 civarıdır bunu koni türkiye distribitörü söyledi ( oktaykan power )
ben sıfır düşünmüştüm ama elimde yok ancak nisan mayıs gibi getirtebilirim demişti
bunlarda aklında olsun
                                                    YAHYA KEMAL

Çevrimdışı leonerdi

• golforever...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 09 Ocak 2012, 23:25:31 »
yani çıkma harici alırsak en kötü 1500 tl gözden çıkacak napalım GTI aşkı bu paha biçilemez   :-\

Çevrimdışı uAlper

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 10 Ocak 2012, 09:30:16 »
eğer koni+eiback yaparsan aracına olan sevgini 2yle çarpasın :)
                                                    YAHYA KEMAL

Çevrimdışı SameTrb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 10 Ocak 2012, 19:27:34 »
arkadaslar konuyu dagıtmak ıstemıyorum ama sunu merak edıyorum bu jant lastık ısınden pek anlamıyorum merak ettıgım şu
sımdı bızım ulkemızde araclara 18 jant takılıyor guzel gorunmesı ıcın ama golf 4 un altında 18 jant cok buyuk gorunuyor ben sımdı 17 jant takıp konfordanda fazla ödün vermeden aracıda guzel gorunecek sekılde bıraz alcaltmak ıstıyorum ama  kasıslerde vs surtmesınede hıc katlanamam bunu nasıl yaparım bu lınktekı jantlar ve lastık etı benım ıcın ıdeal.. tecrubelerınızden faydalanmak ıstıyorum http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-lastik-jant-lastik-takimlari-acil-17-audi-r8-jant-lastik-takimi-70323425/detay/

Çevrimdışı uAlper

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 10 Ocak 2012, 21:54:40 »
arkadaslar konuyu dagıtmak ıstemıyorum ama sunu merak edıyorum bu jant lastık ısınden pek anlamıyorum merak ettıgım şu
sımdı bızım ulkemızde araclara 18 jant takılıyor guzel gorunmesı ıcın ama golf 4 un altında 18 jant cok buyuk gorunuyor ben sımdı 17 jant takıp konfordanda fazla ödün vermeden aracıda guzel gorunecek sekılde bıraz alcaltmak ıstıyorum ama  kasıslerde vs surtmesınede hıc katlanamam bunu nasıl yaparım bu lınktekı jantlar ve lastık etı benım ıcın ıdeal.. tecrubelerınızden faydalanmak ıstıyorum http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-lastik-jant-lastik-takimlari-acil-17-audi-r8-jant-lastik-takimi-70323425/detay/
birincisi kardeşim linkteki jantları takamazsın çünkü golf 4 lerin bijon ölçüler 5*100dür linktekiler ise 5*112 yok hayır illaki bu jantı takıcam diyorsan eğer araya adaptör alman gerekir 5*100 olan aracını 5*112ye çevirmek için. ancak bu pek sağlıklı bir sistem değildir. kafamda soru işareti kalmasın diyorsan markalı bi ürün almalısınki bu da nerden baksan 350-400DOLAR civarı bişey olur yani meblağ git gide artar başka jant bakmanı tavsiye ederim yada bulabilirsen bu jantın 5*100 aplikasyonlusunu alıp takabilirsin
aracın için 3,5cmlik yay güzel olur hem yere basar hemde yol tutuşun iyileşir bu konuda sana eiback yayları öneririm kendimde kullanıyorum güzel malzemedir :)
yay alırken senin aracın için olmasına çok çok dikkat et sonra zıplama hoplama konforu bozucu şeyler çıkmasın arabadan soğutmaya kadar gider bu :)
                                                    YAHYA KEMAL

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 06 Şubat 2012, 16:51:59 »