selam arkadaslar. 1 seneyi doldurduk dizel golfle, fena alıstım. ama farkettim ki cok az biniyorum dizel olmasına ragmen. araba da sorun yok memnunum ama yattgı yerden kasko sigorta vergi 1500- 2000 tl para yiyor. mazot bakım vs derken artıyor miktar tabi. cok binsem icim yanmaz da toplasan bir yılda 15000 zor yapmısımdır. memelekete giderken güzel oluyor cok keyifli oluyor sürüşü. ama şehir içinde motor ısınmadan 5 dakikada varınca hedefe can sıkıcı oluyor. galiba hayranlık sebebiyle hatalı bir araç seçimi yaptım. benzinli yeni model az yakan bi araç almalıymışım benim tarzımda kulanım için sanırım.
bi de metro açılıcakmış galiba e5 te şubatta, kafama girdi satma işi ufaktan.
size sorum şu, ben arabayı alıp lastikleri değiştirdim, motora bakım, kurum temizliği, üst kapak revizyonu,alt takım ,akü, su flanşı, mp3 teyp, perdeler falan derken baya bi masraf yaptıım. sanırım şu zamana kadar arabaya 24000 tl civarında para gitti. vergi kasko falan hariç. bu fiyata satılır mı sizce?
ustam almak istiyor arabayı ama ben bu fiyatın altına satarsam zarardayım fazlasıyla. acaba temiz bulmuşken elimde tutsammı? gün geçtikçe değer yitirmesin?
şimdi bi de ben çok pinpirikliyim rahat duramıyorum bakım hususunda, şimdi mesela debriyaj biraz üstten kavrıyor gibi geliyor, bende dursa araç 2 aya kalmaz baskı balata olayına gircem kesin. merak ediyorum performansı artarmı diye:) sonra trigerin yılı geliyor ona kesin girişicem içime dert olur yoksa kopar diye.
şimdi ben bu bakımları en az 1000 1500 tl ye yaptırınca kıyıp satamamda, satsam kim alır 25000 tl ye?
araba inanılmaz temiz ve bakımlı, ilk sahibi 11 sene de 125000 zor yapmıs, vw erele gitmiş hep bakıma. aammaaaaaa kim takar ki 2000 model araba ne kadar temiz diye?
aslında tutsam elimde 10 sene binerim heralde, konforu hoşuma gidiyor. ama turbo falan ilerde portlarmı zorlamadığım halde bilemedim?
ne yapsam ne etsem, gereksiz mi heyhey yapıyorum? biraz fazla mı geliyor araç bana bilmem, evli olmasam alıcam bi pizzacı motoru terlik gibi kullanıcam:)
satayım mı?