Benzinli motorların dizele göre daha fazla devir çevirme gücü olduğundan sendeki şanzıman son viteste dizele çok devirli gelir bence.şehir içi ne olur bilemiyorum ama son viteste arabayı bağartmadan 90-100km gidebilecek bir şanzıman olması gerekli.yoksa uzun yoldada ekonomi yapman zor
90 100 de motor orta halli ses çıkarıyor ama 110 120 de gürültü çok fazla oluyor.
bence de 5 ileri daha iyi çünkü uzun yola çıkabilirsin.Ben çıkmam gerek yok deme kapının önünde her yere gidebilecek bir aracının olmasını bilmek iyidir.Daha az gürültü ve yakıt tasarrufu için önemli.
5 ileri benimde tercihim tabiki ama 5 ileri dizel ve benzinli arasında çok fark var aracın hızlanması çok iyi 4. vites 60 km ile giderken sadece gaza dokunma ile 100 e tırmanıyor ardından 5e attığımda 120 civarına geliyor fakat artık motor son haddine yaklaşıyor 6. vites olsa yok demez
Eve gidince dizele uygun şanzıman koodlarını yazarım ama burasıda türkiye dişli gurupları zamanla değişmiş olabilir 2. el şanzımanlarda bunuda hesaba kat derim...
sağolasın abi bekliyorum. güvenilir biri yada bi esnafla bi şekilde şanzumanımı takas etmeye çalışacağım olmasada benim için çok büyük bir kayıp olmaz seri fakat son hızı düşük bi araçta işimi görür .hem zaten 120 km den fazlası bence bizim araçlar için çok iyi değil