Gönderen Konu: KLİMATRONİK SORUNU  (Okunma sayısı 10918 defa)

Çevrimdışı oz_gur_

• Profili Görüntüle
KLİMATRONİK SORUNU
« : 12 Ocak 2012, 20:16:56 »
Arkadaşlar herkese selamlar, aranıza yeni katıldım. yaklaşık 2-3  hafta önce, golf 4 comforline lpg, dijital klima, antrasit mavi renginde yeni bir aracım oldu.
ancak aldığımda arabanın climatronic göstergesinde ve ana ekran göstergesindeki dereceler değişkenlik gösteriyor. örneğin ikisi de aynı anda (-45), 15-20 dakika sonra normal hava şartları (+5), gibi değişken sıcaklıklar... aldığım kişi arabanın motorunu yıkattığında su kaçtığından arada bir böyle olduğunu söyledi, almadan öncede gösterdiğim özel serviste climatronik hatası verdiğinde önemsiz bir hata olduğunu söyledi fakat hala aynı sıkıntı var. artı olarak gerek econ modunda gerekse climadayken aman aman çok bir sıcaklıkda vermiyor, (yaklaşık olarak 40-45 dk uzun mesafe yol gidiyorum arada, hiç bir değişiklik yok) hararet göstergesinde sıkıntı yok. antifiriz yeni değiştirdim. arabayı muğladan aldım. hep orada kalmış. ben de konya akşehirdeyim. malum soğuk burası, acaba diyorum muslukların da mı bir sıkıntı var, henüz ustaya ya da servise götürme fırsatım da olmadı, , gerekse econ modunda en yüksek sıcaklığa alsamda tam sıcaklık vermiyor.

Paylaşımlarınızı bekliyorum.

Çevrimdışı barcode06

• Profili Görüntüle
Ynt: KLİMATRONİK SORUNU
« Yanıtla #1 : 13 Ocak 2012, 09:41:23 »
Tıkanma olmuş olabilir.Sen flitreleri değiştir.

Çevrimdışı oz_gur_

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 14 Ocak 2012, 17:31:38 »
bugün ustaya götürdüm arabayı, filtleri kontrol etti. radyatör tıkanmış olabilir dedi. onu sökmek için de komple göğüsü sökmek gerekiyormuş. 1 gününü alacağını söyledi. farklı bir ustada hiç söktürmene gerek yok dedi. zamanla düzelebilir. arabayı ben muğladan aldım. antifiriz kullanmamış olabilirle dedi. ya da bir sıvı karıştırıyorlarmış radyatördeki kireç vs. sökuyormuş dedi. bir araştır sen dedi.

Çevrimdışı DenQ

• Volkswagen Türkiye - 2
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 14 Ocak 2012, 18:00:50 »
bugün ustaya götürdüm arabayı, filtleri kontrol etti. radyatör tıkanmış olabilir dedi. onu sökmek için de komple göğüsü sökmek gerekiyormuş. 1 gününü alacağını söyledi. farklı bir ustada hiç söktürmene gerek yok dedi. zamanla düzelebilir. arabayı ben muğladan aldım. antifiriz kullanmamış olabilirle dedi. ya da bir sıvı karıştırıyorlarmış radyatördeki kireç vs. sökuyormuş dedi. bir araştır sen dedi.
bendede ısınmama problemi vardı, servise gittiğimde aynı şeyleri banada söyledirler, arıza başladıkdan 2gün sonra geçmişdi :) çorum kalöferi gibi ısıtıyodu :)
yalnız o klima filtresine su kaçmıştı onları temizliyince düzelmişti benimki.

Çevrimdışı oz_gur_

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 30 Ocak 2012, 19:46:26 »
arabanın polen, hava, yağ, filtlerini değiştirdim. ustalar dediki, petek tıkalı, peteklerin içini temizlettim. sorun yine çözülmedi malesef.. acaba neden yapabilir.??

Çevrimdışı barthez

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 31 Ocak 2012, 13:53:56 »
arabanın polen, hava, yağ, filtlerini değiştirdim. ustalar dediki, petek tıkalı, peteklerin içini temizlettim. sorun yine çözülmedi malesef.. acaba neden yapabilir.??
seyahat ederken hararet 90 da sabit kalıyormu birde climatronic econ ile uğraşma ekranda h1 yazısı çıkana kadar kırmızı düğmeye
basıpta kullan eğer ısıtmıyorsa sıkıntı petekte olabilir.umarım petek değişmezsin :)
golf 4 1,8 Highline

Çevrimdışı oz_gur_

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 31 Ocak 2012, 22:02:47 »
evet 90 da sabit duruyor. hı gelene kadar da , dereceyi sonuna kadar yükseltiyorum. 2. kademede sıcak üflüyor. ama kademeyi arttırdıkça ısı düşüyor. en son kademede nerdeyse soğuk üfleyecek.   :-X

Çevrimdışı ferhattasdemir

• Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 31 Ocak 2012, 23:32:02 »
hah işin rengi şimdi belli oldu hocam. senin peteklere yeteri kadar sıcak su gelmiyor. 2. kademedeki hava debisini yetiyor ısıtmak için ama sen fan motorunu hızlandırdıkça fazla hava geçiyor senin peteğe de yeteri kadar sıcak su gelmediği için soğuk üflemeye başlıyor. bence o dedikleri kireç çözücü maddeyi bi koydur bide pompaya filan baktır. ya tıkanıklık var ya pompa yeteri kadar basmıyor...
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 03 Şubat 2012, 09:12:52 »
hah işin rengi şimdi belli oldu hocam. senin peteklere yeteri kadar sıcak su gelmiyor. 2. kademedeki hava debisini yetiyor ısıtmak için ama sen fan motorunu hızlandırdıkça fazla hava geçiyor senin peteğe de yeteri kadar sıcak su gelmediği için soğuk üflemeye başlıyor. bence o dedikleri kireç çözücü maddeyi bi koydur bide pompaya filan baktır. ya tıkanıklık var ya pompa yeteri kadar basmıyor...

Fethat doğru söylüyor. Seninkinde sıcak su sorunu var.. Kademe yükseldikçe ısıtma oranı düşüyorsa, yeteri kadar sıcak su gitmiyor ve hava girişi artıyor..

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 03 Şubat 2012, 10:02:32 »
aklın yolu bir kardeşim. 2. kademe de ısıtıyor demeseydi başka bir sorun var diyecektim ama onu söyleyince sorun anlaşıldı...

Çevrimdışı oz_gur_

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 03 Şubat 2012, 18:40:07 »
bugün tekrar petekleri temizlettim. pislik vs. çıkmadı. usta kesinlikle çözülmesi gerekıiyor dedi.
Petek temizleme makinası linkte>> http://www.youtube.com/watch?v=hKlYD5QK_vI
Her neyse usta şunları dedi. aracı çalıştırdım. 3000-4000 devire kadar çkıyorum. petekten çıkan hortuma ek yaptım,ucunu ekilmle kapattım. arabayı çalıştırdım  basınca bakmak için. o kadar devirde sanki işer gibi, çoz az basınç olduğunu söyledi. devir daim pompasından olabilir dedi. bunun üzerine servise gittim durumu anlattım. serviste ısrarla senin petek tıkalı, basınçla alakası yok, basınç olmazsa kesinlikle hararet yapar dedi. yine aklım karıştı malesef. linkteki ustayla görüştüm bir kaç kez yardımcı oldu. kesinlikle söktürme diyor.

Çevrimdışı oz_gur_

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 03 Şubat 2012, 18:47:48 »
ayrıca ben ilçedeyim. Akşehirde yaşıyorum gittiğim servis yetkili servis değil. ama Wosvagen araçlara bakıyor genç bir usta. basıncın kalorifer hortumları takılıyken olacağını sökülüyken  olmayacağını söyledi. ben de dedim bir taraf takılı diğer taraf çıkış hortumu boşta, ucundan sıkıştırdık basınç için.  basıncın fazla olması gerekmiyor mu acaba, yoksa bu şekilde basıncı anlayamazmıyız?

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 04 Şubat 2012, 00:11:52 »
saçma şaçma konuşuyolar arkadaşım ne demek hortum takılı değilken basınç oluşmazmış. kuyu pompaları nasıl basıyor suyu 15 20 mt yukarı bide püskürttürüyor kaç mt uzaklara. ha şunu anlarım evet bende önce pompa demiştim ama doğru pompa arızalı olsa aracının hararet yapması lazım. tek bir neden kaldı hemşerim: senin peteklere gelen borularda problem var. aslında bide peteğin girişindeki basınca baksaydınız o zaman kesin anlardık petekte mi yoksa gelen borularda mı. eğer orda da az ise kesin geliş borularında. ya tıkanıklık var yada şu olabilir daha önce bi kaçak vs. nedeniyle değiştirmeye kalktılarsa ve aynı hortumu bulamayıp daha düşük çapta hortum takmışlarsa bu yüzden yeterli su gelmiyor olabilir. bide sen zaten ilk mesajında şunu demişsin. "almadan öncede gösterdiğim özel serviste climatronik hatası verdiğinde önemsiz bir hata olduğunu söyledi". buna da bi baktır lüzumsuzun birisi önemsiz demiştir ama ciddi birşeydi belkide. bi buna baktır bide geliş hortumlarına eğer onlarda da sorun yoksa sen o işi orda çözemeyeceksin daha orda durma ya afyon a git ya konya ya. afyon sana daha yakın. konya ya gelecek olursan yetkili servisten ayrılma usta tavsiye edebilirim.

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 04 Şubat 2012, 14:20:08 »
konya için usta tavsiyeni alalım ferhat kardeşim..bize lazım olabilir..