Gönderen Konu: çokmu yakıyo aracım.. yorumlarınız...  (Okunma sayısı 6892 defa)

Çevrimdışı mmartins

• Profili Görüntüle
çokmu yakıyo aracım.. yorumlarınız...
« : 13 Ocak 2012, 21:31:16 »
2003 pasific aracım.  30tl gaz ile 73 km yol yaptım.. bu arada şırnaktayım. hava -2 lerde bide baya yokuşlu arazi. ama genede fazla gibi geldi bana yakıt. yorumlarınızı bekliyorum..bu arada aracımın bakımları  tam...

Çevrimdışı golfburak58

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf Mk4
Ynt: çokmu yakıyo aracım.. yorumlarınız...
« Yanıtla #1 : 13 Ocak 2012, 21:37:26 »
tabiki çok fazla bende kırıkkaledeyım 10 litrelik gazla 100 km kadar gidebiliyorum 10km benzınde gıttıgını dusunsek 90 km normal bı deger ama sızınkı asırı.hava sıcaklıgı buralardada o cıvarda

Çevrimdışı ØSîRîS

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 14 Ocak 2012, 09:21:17 »
20 tl lik gaz ile 80 km yol yapıyorum..

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #3 : 14 Ocak 2012, 10:52:46 »
20 TL Gaz ile ş.içi 80 km yapıyorum bende ama şuan çok yakıyor yazın 90-95 km arası yapıyordum.

Sizdeki sorun çok daha büyük ki benzin ile aynı yakıyor şuan aracınız.

Çevrimdışı mmartins

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 14 Ocak 2012, 13:20:24 »
valla bende anlamadım. aracımda sorun gözükmüyo.. sürekli yokuşta kullanıyorum ama bu kadar etkilemez diye düşünüyorum ama.. bakalım . bi deneme daha yapayım...

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 14 Ocak 2012, 14:59:20 »
ya gazla ölçtüğümüz her veri bir başka çıkıyor. bende de 1.6 bora var lpgli 25 krş'dan fazla yakıyor. gidip tüpü takan yere söylüyorum diyor ki öyle ölçülmez depoyu fullucen öyle denicen . ne kadar saçma birşey ya ben belki 20 liraya nekadar yol gidiyorum onu öğrencem. zaten lpgnin göstergesi kırmızıya düştüğü anda deliriyorum ben. nekadar yol kaldığının bilemediğim için gidip bi 30-40 lira daha bastırıyorum iyice gaz parası kaçıyo bize.  lpg'li araç sahibi olanlar yakında uzman matematikci olcaklar hesap yapmaktan..
This is the best one until we make a better one.......

Çevrimdışı bmutlu

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 15 Ocak 2012, 01:31:17 »
benmde bugun gazcım dedi ki bi koku var bi baktık gaz kacıyo motor tarafında beyinden biyerler sıktı bişeyler yaptı kacırma gecti ve vuruntuda kesildi artık daha erken geciyo gaza gecen hafta 100 lira gaz ile 260 km yapabilmiştim şimdi 50 lira aldım 200 km oldu daha bitmedi surekli kontrol ettirmekte fayda var araba ustaya bile girmedi durduk yere nasıl gaz kacırdı anlamadım ama sabit bi yakıt yakalayamadım bende henuz bi ara full depo 500 km yaptım bi ara 260 oldu yine bi ara 350 yaptım tabi bunların yanında 50 tllik benzinde her depoda bir bitti

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 15 Ocak 2012, 11:31:51 »
o koku bende de var sende hangi durumlarda koku geliyor ? ben özellikle park ederken oluyo yarım debriyaj gibi yaptığın zamanlarda acaip koku geliyor. benimki de kaçırıyor olabilir mi ?

Çevrimdışı bmutlu

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 15 Ocak 2012, 11:56:26 »
aynen geri viteste acayip koku geliyodu ve gaz tam almıyodu hatta stop ediyodu bazen ama bazende fazla gaz verince devir 4 5 arasına gelince filan cok koku geliyodu öndeki arabaların egsozdan geliyo diye kendimi teselli ediyodum ama bazı otogazcılar bu olmaz sistem kotu degiştirelim falan diyolar dikkatli olmak lazım o yuzden herkese dokundurtmamak gerek aracı kendi bozup kendi yapıp para kazanmaya calışıyolar

Çevrimdışı golfburak58

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf Mk4
« Yanıtla #9 : 15 Ocak 2012, 14:08:11 »
aynen geri viteste acayip koku geliyodu ve gaz tam almıyodu hatta stop ediyodu bazen ama bazende fazla gaz verince devir 4 5 arasına gelince filan cok koku geliyodu öndeki arabaların egsozdan geliyo diye kendimi teselli ediyodum ama bazı otogazcılar bu olmaz sistem kotu degiştirelim falan diyolar dikkatli olmak lazım o yuzden herkese dokundurtmamak gerek aracı kendi bozup kendi yapıp para kazanmaya calışıyolar

bende koku elmadaga dogru yardırarak cıkınca gelıyodu.bende gosterdım ustaya deponun orda bısey degıstırdıler kacak var deyıp.sonra sıstemın tamamen temızlenmesı gerekıyo bakım yapılacak dedı.aracı bır gun bırakmam gerekıyomus vermedım oyle duruyo daha :D

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 15 Ocak 2012, 18:25:54 »
işin garibi bn 3 tane zavoli bayisi gezdim hiçbiri koku falan yok diyor.

Çevrimdışı didonana25

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 15 Ocak 2012, 19:46:30 »
koku için gaz filtrelerini değiştirmek de bi çözüm olabilir

Çevrimdışı red_dragon

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 15 Ocak 2012, 20:23:33 »
aynı sorun bendede var hatta başlık açtım burda. bütün bakımlarım tam . bende bir çözüm bulamadım ve çok canımı sıkıyo bu olay

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 15 Ocak 2012, 20:36:56 »
ilk başlarda çok kokuyordu ama bu aralar okadar duymuyorum kış aylarından olsa gerek cam pencere kapalı koku girmiyo tabi içeri özellikle o kokuyu yaz aylarında daha çok duyuyoruz sıcak havalarda camlar açık tabi aracı park ediyorum geri geri veya ileri farketmiyor leş gibi çiğ gaz kokusu. işin garibi benim olayım benzinde de koku yapması napalım ''kokar mokar tok tutar'' :D:D:D:D
 8)
 ;)