pazar günü aveaya gittim. bu 5 liraya telefon verdikleri tarifeye geçecektim ancak 350 lira peşin para istediler "fatutanız indirimli olacak" kılıfıyla müşterisine güvenmeyen aciz bir şirket. hayatta geçmem artık. o hırsla çıktım gittim turkcell'e taahhütle tarifemi değiştirdim
13 yıllık bir turkcell müşterisi olarak şunu diyebilirim rahatlıkla. kendisi piyasadaki 3 gsm operatörü arasındaki en kaşarlanmış operatör. üzerime kayıtlı 2 hattımın ikisinden de taahhüdüm var. birinden indirim diğerinden cihaz almıştım. taahhütlerim biter bitmez ikisini de farklı operatöre geçireceğim.
35 liraya kamu 1200 tarifesi vardı. geçmek için gittim. 1200 dakikalık bitti 45 liraya 1500 verelim dediler. peki dedim. sadece 2 ay sonra fiyatı 59 lira yaptılar. araştırdım durumun davalık olduğunu öğrendim. ısrarla kaldım 1 sene boyunca. dava sonuçlandı ve turkcell kaybetti. hattıma 160 küsür lira yükleme yapıldı. faturalarınızdan mahsuplaşacağız dendi. güzel dedim 45 liradan 3.5 aylık faturam ediyor dedim. ama bir sonraki fatura gelmeden turkcell yürütmeyi durdurma kararı aldırdı ve temyize gitti. biliyor ki mahkemeler uzun sürer. en az 1.5 sene daha kazandı.
1 yılı aştı ve hala bir gelişme yok. ben 3-4 ay daha dayandım 59 liradan. sonra 40 liraya kamu 1200 yine çıktı. iletişim merkezine gittim. geçmek istediğimi söyledim. faturanız yeni kesilmiş. bir sonraki fatura döneminde geçin dediler. peki dedim ben de. 3 gün geçmedi aradan. 1200 dakikayı kaldırdılar 1000 dakikaya düşürdüler. yine 40 lira. tamam dedim 1000 dakika olsun. ve 40 liraya 1000 dkaikaya geçtim. üzerime kayıtlı ve eşimin kullandığı hattı da aynı tarifeye geçirdim. kendi hattımdan cihaz aldım ve taahhüt imzaladım.
ertesi ay bana sormadan eşimin hattında değişiklik yaptılar. 45 liraya 1000 dakika + 1000 sms yaptılar. eşime telefonda taahhüt yapılırsa 40 tl olacağı söylenmiş eşim de kabul etmiş. şimdi fatura kesim dönemini değiştirelim diyoruz onu bile yaptırmıyorlar.
ilk başta yapılan fahiş zam hakkında yetkili ile konuşurken suçluyorum. reklamlarda bağırıyorsunuz şu kadar dakika şu kadar fiyata diye. geçtikten 2 ay sonra zamı köklüyorsunuz diyorum. bana bilgiç bilgiç yasal olarak bunu yapmalarının önünde bir engel olmadığını söylüyor. çünkü bir mukavele imzalanmamış. peki diyorum ticari ahlak ne demek biliyor musunuz? ahd-ı vefa ne demek biliyor musunuz? müşteriye saygı diye bir şeyi daha önce duydunuz mu diyorum. susuyor.
turkcell li isen her an sana sormadan tarifeni değiştirebilirler. ya da her an fahiş bir zam beklemelisin.