bu seni biz aydınlatır belki
http://www.vwtr.net/forum/golf-iv/golf-4-de-en-cok-sevdiginiz-renk-t9097.60.html
ben yeterince aydınım aydınlatmana gerek yoktu.
yazdığımı bir daha oku lütfen
tatmin edici genişlikte bir anket demişim. 100-150 kişilik bir anket seni tatmin eder mi bilmiyorum. bu cümlemi kendimi savunmak için çevir kazı yanmasın hesabı söylemiyorum. objektif bir şekilde diyorum ki 100-150-200 kişilik bir anket, konusu ne olursa olsun beni tatmin etmez.
edit:
böyle askıda kalmasın dedim. madem istatistik demişim istatistikle konuşayım öyleyse.
verdiğin linkteki ankete katılanların 3 oy kullanma hakkı var ve toplam 290 oy kullanılmış. 290/3= 96,6666 herkesin mutlaka 3 oy kullanmadığını söyleyebiliriz. en az 100 kişi (ve fazlası oy kullanmış. 100 kullanıcıdan da 21 tanesi favori renkleri arasında maviyi göstermiş. (23 pasifik mavisini de ekleyebiliriz bu noktada aslında)
şimdi bir fabrikamız olsa ve tek renk üretme hakkımız olsa bu şekil bir anket sonucuna göre karar vermek gerekecek olursa mutlaka senin yukarıdaki mesajında belirttiğin hususu göz önünde bulundurmamız gerekecektir. de yahu bizim elimizde tek bir aracımız var. ben bugün bir golf alacak olsam özellikle pasifik mavisini ararım. 23.000 tl olsa veririm.
100 anketörün oy kullandığı bir ankette 1-2-3 veya 5 oy kullanılan bir renk hakkında konuşacak olsak renk fiyatı etkiler de 15-20 oy ve üzeri seçim yapılan bir renk piyasada fiyatı dediğin şekilde etkiler mi bence bir kez daha düşün.