Arkadaşlar bu sorunu büyük ölçüde giderdim gibi. Şuan eskisinden 3 kat daha fazla havayı ön cama verebildim. Çok bariz bir sorun veya kaçak bulamadım ama biraz oradan biraz buradan hava çalarak bu hale getirdim. Şimdi geriye ilk yağmurda kontrol etmek kaldı.
Yaptıklarımı anlatayım.
1-) Öncelikle torpidoyu söktüm. Kontrol ettiğimde ön ızgaraların kanal eklerinden hafif %10 kadar bir hava kaçağını farkettim. Belki bilerek yapılmış birşeydir ama bana hava lazım olduğu için o kısımları aşağıdaki şekilde soba borularının dışına çekilen yapışkanlı folyo ıle arasını sıkıştırıp üzerinden bir kat da sararak geçtim. Aynı şekilde direksiyon tarafındakinide direksiyonun altından o taraftaki ek yerinden çıkan havayı aynı şekilde engelledim.
2-) Sağ taraftaki ızgaranında arka tarafında hafif bir kaçağı vardı onuda tam yerine oturttum.
3-) Benim ön taraftaki 4 ızgaradan sadece sol kapı tarafındaki ızgara istenildiğinde kapatılabiliyordu diğerlerinin bu özelliği kırıldığı için devredışı durumundaydı. Ben de iyi soldakini gerektiğinde açarım beni ısıtır ama diğerleri madem kendileri kapanmıyor ben kapatayım dedim
ve 3'ünün ızgaralarını çıkartıp kanallarını sünger ile tamamen tıkadım. Bu sayede istersem bir ızgarayı açar buradan hava alırım gerisini camlara verebilirim veya onu da kapatıp tüm havayı tamamen cama verebilirim ki verdiğimde eskisine oranla 3 kat fazla hava geldiğini gördüm. İşe yarayacak mı ileriki günlerde göreceğiz.
4-) Son olarak hiç gözüme takılmamıştı ama bugün kurcalarken farkettim. Sol taraftaki üst hoparlörde bulunan hava ızgarasının bir ucu boyutu baş parmak kadar kırıktı. Oraya elimi tuttuğumda orada çok fazla hava geldiğini gördüm. Orası öyle olmasa ızgara tüm havayı değil belli bir engelle karşılayıp gelen havanın birazını kapı camına veriyor gerisini engelliyor. Orayıda bir şekilde üstten kapattım. Bu sayede bir parmak kadar da olsa o kırık yerden çıkan şiddetli hava ön camlara gitmeye başladı.
Şuan iyi oldu gibi gözüküyor yoksa yağmur yağsın istemiyordum yalnız şimdi tek düşüncem ön ızgaraların 3'ünü tıkadım. Kalan bir taneyide kapatı tuttuğumda iyi güzel cama bayağı hızlı hava vermeye başladı ama acaba bu durum bana başka bir sorun çıkartır mı bu yüzden düşünüyorum. Acaba her ihtimale karşı o birtaneyi hiç kapatmasam mı veya son kademeye hiç getirmesem mi? Bu konuda fikri, bilgisi, önerisi olan var mı?