arkadaşlar ne zamandır bu sorun var ama ben pek önemsemediğim için öyle sallıyorum. bugün öğle saatinde araca binmek üzere gittim biraz ısınsın da öyle hareket edeyim dedim sürücü kapısı açık bir dakika kadar çalıştı rölantide ama feci bi yakıt kokusu benzinde çalışıyodu (tüpte de oluyo aynı koku). sonra egzoza eğildim kokladım pek koku yok kaputu açtım yine koku yok. arabanın altından geliyo koku bu katalitik denilen yer varmış bnm tarif ettiğim yerde onla bi alakası olabilir mi ? bir de araçta yakıt tüketimi tavan yaptı uzun yolda dahi 27krş'dan fazla yakıyor tüpte. ayrıca önüne geçemediğim yakıt kokusu adamı deli ediyor ya ha bir de egzozdan müthiş derecede tanımlayamadığım bir sıvı akıyor. su mu benzin mi ne olduğunu bilmiyorum ama çok miktarda akıyor. bunların üçünün bir bağlantısı olabilir mi acaba diye düşündüm ? yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa fikirlerini bekliyorum.....
aracinizin calismasi ve cekisi ne durumda?
bi ara bende de benzer bir sorun olmustu, arac aptal aptal patirdamaya basladi, cekis dustu falan, sora biraz detayli inceledigimde benzin kesicimin tam kapamadigini ve lpg ile calisirken dahi bir miktar da benzin kacirdigini gordum..
bunu halledince duzeldi..
gerci bizimkisi karburatorlu, sizinle ayni sey olmama ihtimalide var..
sadece aklima geldi belki benzer birsey olabilir..