Gönderen Konu: kat iptali-çiğ yakıt kokusu-yüksek yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 12224 defa)

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
arkadaşlar ne zamandır bu sorun var ama ben pek önemsemediğim için öyle sallıyorum. bugün öğle saatinde araca binmek üzere gittim biraz ısınsın da öyle hareket edeyim dedim sürücü kapısı açık bir dakika kadar çalıştı rölantide ama feci bi yakıt kokusu benzinde çalışıyodu (tüpte de oluyo aynı koku). sonra egzoza eğildim kokladım pek koku yok kaputu açtım yine koku yok. arabanın altından geliyo koku bu katalitik denilen yer varmış bnm tarif ettiğim yerde onla bi alakası olabilir mi ? bir de araçta yakıt tüketimi tavan yaptı uzun yolda dahi 27krş'dan fazla yakıyor tüpte. ayrıca önüne geçemediğim yakıt kokusu adamı deli ediyor ya ha bir de egzozdan müthiş derecede tanımlayamadığım bir sıvı akıyor. su mu benzin mi ne olduğunu bilmiyorum ama çok miktarda akıyor. bunların üçünün bir bağlantısı olabilir mi acaba diye düşündüm ? yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa fikirlerini bekliyorum.....
This is the best one until we make a better one.......

Çevrimdışı erdem325

• Profili Görüntüle
Ynt: kat iptali-çiğ yakıt kokusu-yüksek yakıt tüketimi
« Yanıtla #1 : 20 Ocak 2012, 02:21:35 »
arkadaşlar ne zamandır bu sorun var ama ben pek önemsemediğim için öyle sallıyorum. bugün öğle saatinde araca binmek üzere gittim biraz ısınsın da öyle hareket edeyim dedim sürücü kapısı açık bir dakika kadar çalıştı rölantide ama feci bi yakıt kokusu benzinde çalışıyodu (tüpte de oluyo aynı koku). sonra egzoza eğildim kokladım pek koku yok kaputu açtım yine koku yok. arabanın altından geliyo koku bu katalitik denilen yer varmış bnm tarif ettiğim yerde onla bi alakası olabilir mi ? bir de araçta yakıt tüketimi tavan yaptı uzun yolda dahi 27krş'dan fazla yakıyor tüpte. ayrıca önüne geçemediğim yakıt kokusu adamı deli ediyor ya ha bir de egzozdan müthiş derecede tanımlayamadığım bir sıvı akıyor. su mu benzin mi ne olduğunu bilmiyorum ama çok miktarda akıyor. bunların üçünün bir bağlantısı olabilir mi acaba diye düşündüm ? yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa fikirlerini bekliyorum.....

aracinizin calismasi ve cekisi ne durumda?
bi ara bende de benzer bir sorun olmustu, arac aptal aptal patirdamaya basladi, cekis dustu falan, sora biraz detayli inceledigimde benzin kesicimin tam kapamadigini ve lpg ile calisirken dahi bir miktar da benzin kacirdigini gordum..
bunu halledince duzeldi..
gerci bizimkisi karburatorlu, sizinle ayni sey olmama ihtimalide var..
sadece aklima geldi belki benzer birsey olabilir..

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 20 Ocak 2012, 09:22:11 »
aslında çekişte de problem var özellikle şehir içinde ilk kalkışlarda gaza ilk bastığınız ve aynı anda debriyajdan çektiğiniz anda devir sıfıra kadar düşüyor sonra biraz daha fazla gaz verince toparlıyor. ama yakıt kokusu + egzozdan çıkan sıvı birinci problemim daha sonra yüksek yakıt tüketimi ile devam etmekte. emin olmamakla birlikte arkadaşım sudur bu su dedi ama okadar su nerden geliyo anlamadım çok yüksek miktarda aktı yani zaten hemen arkasından da benzin ışığı yandı başına gelen arkadaşlar varsa bilgi verirler diye bu konuyu açtım. erdem325 sana da vakit ayırdığın için tşkler. keyifli sürüşler..

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 20 Ocak 2012, 09:36:17 »
akan sıvı su olabilir buda motorun saglıklı oldugunu gösteren bir işaret diyorlar.

katalizör dolmuş olabilir en iyisi bir egzoscuya kontrol ettirmen ne halde diye
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 20 Ocak 2012, 10:18:18 »
götüreyim baktırtayım bi egzozcuya bakalım ne dicek . peki bu kat iptalinin araca bi zararı var mı ya da muayeneden geçememe gibi bi durum var mı ?

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 20 Ocak 2012, 10:21:01 »
götüreyim baktırtayım bi egzozcuya bakalım ne dicek . peki bu kat iptalinin araca bi zararı var mı ya da muayeneden geçememe gibi bi durum var mı ?

bazıları geçiyor bazıları geçemiyor standart nasıl saglanıyor bilmiyorum katalizör iptali biraz daha atiklik demek başka bir şey değil bu arada caner sen bu arabayı ne zaman aldın hor kullanılmamıstı hatırlıyorsam niye bu kadar arıza yaptı anlamadım
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 20 Ocak 2012, 10:29:39 »
ya arıza değil de ben çok titizim bnm arabaya binen imreniyo nekadar temiz böyle bora zor bulunur diyorlar ama ben çok tititzim işte ondan oluyo bu :(

Çevrimdışı drguvan

• Clio III 1.2 16v
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 20 Ocak 2012, 18:36:41 »
Sayın Caner4, yazılarını uzun zamandır takip ediyorum.Nerdeyse aynı sorunları yaşıyoruz ve aynı derecede titiziz.Benim araca da binen sıfır mı diye soruyor  :) ama gel gör ki araca her binişimde bugün ne çıkacak acaba diyorum.Ben de senle aynı tüketimi yapıyorum.Egzostan da bir hayli su akıyor.Bence bu bir arıza değil.Dediğin koku da geliyor evet.Allah bize sabır ihsan eylesin.

Farklı boyutlarda seninle aynı arabaya mı biniyoruz çözemedim  ???

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 20 Ocak 2012, 20:09:14 »
:) senin araba da siyahsa aynı arabadır :D

ya ne dicem biliyo musun çevremde bi iki abim kullandı bnm borayı adamların aklı kaldı resmen nasıl imrendiler...
yetmedi bi arkadaşımın da aynı siyah borası vardı 8v arabaları değiştik bi iki tur attık şöyle adam bnm arabadan inince resmen mercedes bu ya dedi. nedir problem anlamadım ya . arabadan çok ama çokk memnunum inanılmaz derecede keyifli sürüşü var ama gel gelelim senin gibi bugün ne çıkarcak acaba diye deli oluyorum..

Çevrimdışı drguvan

• Clio III 1.2 16v
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 22 Ocak 2012, 12:36:45 »
Benim araba da İzmir'den gelme.Sorun İzmir' de mi?  :bekleriz:

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 22 Ocak 2012, 13:08:33 »
kardeşim farklı konular altında benzer soruları çok defa sordun, her seferinde sıkıntın katalitik konvektör dedim, iptalinde şu şu olur dedim, eksozdan attığın sudur dedim ama hala aynı soru aynı cevaplar

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 22 Ocak 2012, 22:46:48 »
napıyım sorunlar devam ediyor ki paylaşıyoruz. sen cevap verdin çok çok teşekkür ederim ilgilendin vakit ayırdın cevapladın aydınlattın ama bak başka arkadaşlar da yazdılar şimdi demek ki onların da kafalarında sorunlar devam ediyor. ben aynı konuyu tekrar açmış olabilirim ama faydasız oldu denemez bu seferde başka arkadaşlara faydalı oldu. biliyorum benden bıktınız artık ama napalım ben aracımın her iki camında da vwtr.net sticker ı taşıyorsam burda arabamla yaşadığım her anı her sorunu her mutluluğu paylaşmak isterim.

Çevrimdışı tarihcifss

• BORA 1.6 COMFORTLİNE....
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 24 Ocak 2012, 23:04:07 »
bu boralar bizi bezdircek caner..:D
BEŞKAZALI tarihcifss

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 24 Ocak 2012, 23:19:02 »
napalım hacı abi gulu seven dıkenıne katlanır. Yanı soyle bısey de var pıyasada temız araba bulmak da zor bn yıne herseye ragmen aracımı sevıyorum bu kadar masraf yaptım cok atak serı olmasa da ıcınde kendımı guvende hıssedıyorum bakıcam artık bı tane 1.8T quattro almassam bınmeye devam edıcem tabı sorunları cozerek..