Gönderen Konu: 2000 Golf4 Tdi hangi euro diesel?  (Okunma sayısı 11120 defa)

Çevrimdışı marshalll

• Profili Görüntüle
2000 Golf4 Tdi hangi euro diesel?
« : 23 Ocak 2012, 13:29:14 »
Merhaba,  3 ay önce aldığım 2000 model Golf4 Tdi Otomatik  aracımla aranıza katılmış bulunmaktayım. (forumu yeni keşfettim) 

Benim merak ettiğim aracımdaki AGR kodlu 90BG  motor Euro kaç? normunda?   Euro Diesel kullanımı mazot pompası için ileride sorun çıkarabilir yada ince kaçıyor veya az yağlıyor gibi yazılar okuyorum. Bu işin aslı astarı nedir bilen var mı?

Bir de Po'nun yeni prodizel diye yine eurodisel standartlarında olan ama daha yağlayıcı olduğunu   ağır vasıtalar için  daha uygun olduğunu söylediği mazot hakkında düşünceleriniz nelerdir. Bizim araçlara uygunmudur? Daha verimli çalışır mı?

Aracı alır almaz tüm yağ , yağ filtresi ve hava filtrelerini, mazot filtresini, triger ve devir daim pompasını , otomatik yağını (bir önceki bakımda değişmesine rağmen) yenilettim. Şimdilik bir sorun da yok çok şükür.  İleride dikkat etmem gereken bir bakım veya husus var mıdır?   

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
Ynt: 2000 Golf4 Tdi hangi euro diesel?
« Yanıtla #1 : 23 Ocak 2012, 14:43:49 »
euro dizelden saşma farklı istasyonlardan alım yapma bir istasyon olsun. euro kaç motor olarak bilmiyorum ama euro dizelden şaşma shell yakıtı biraz daha hızlı gidiyor opet veya bp den alıyor yakıtımı po yeni yakıtını iyi oldugu duydum.

triger seti devirdaim parçalarını kaç liraya aldın

hayırlı olsun
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı serhan61

• Yolu bilmekle yolda yürümek farklı şeylerdir...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 24 Ocak 2012, 10:30:29 »
hoşgeldin kardeş, benim aracımda 1.9 tdı otomatik.yakıt olarak euro diesel kullanıyorum.

Çevrimdışı marshalll

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 24 Ocak 2012, 11:57:05 »
Teşekkürler. Zaten eurodiesel dışında bir yakıt yok piyasada. Ben Po'nun prodizel denen yakıtı kullanan var mı onu merak ediyorum.
http://www.poas.com.tr/Default.aspx?pg=1002 

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #4 : 24 Ocak 2012, 12:33:50 »
Zaten eurodiesel dışında bir yakıt yok piyasada.

aynen. 2010 yılında mazot olayı kaldırıldı. 2011 içinde depolarında eski tip mazot bulunan bayiler satışa devam ettiler ama ilk 4-5 aydan sonra artık piyasada mazot kalmadı.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı 61TS061

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 15 Şubat 2012, 23:40:37 »
Teşekkürler. Zaten eurodiesel dışında bir yakıt yok piyasada. Ben Po'nun prodizel denen yakıtı kullanan var mı onu merak ediyorum.
http://www.poas.com.tr/Default.aspx?pg=1002 
merhaba kardeşim.Ben de senin gibi bu konuya taktım kafayı.tam emin olmamakla birlikte yaptığım araştırmaya göre common rail olmayan mekanik pompa sistemi ile çalışan agr motor euro 2 normunda ve eurodiesel gerekmiyor.Artık eurodiesel den başka yakıt yok ama şahsi kanaatimce firmalar birkaç kuruş pahalıya sattıkları yakıtlarını kullandıkları katkılarla incelitp euro 4-5 normundaki motorlara daha uygun hale getiriyorlar.Yani katkısız eurodizel kullanımı bizim araçlar için daha uygun olacakmış gibime geliyor.İstersen bir deneyelim deneyimlerimizi buradan paylaşalım motorlarımız aynı çünkü.
VW BORA 2000 1.9 TDİ COMFORTLİNE

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
« Yanıtla #6 : 16 Şubat 2012, 01:41:54 »
Arkadaşlar yaklaşık 3 yıldır 1.9 dizel kullanıcısı olarak sizlere nacizane tavsiyem nizam kardeşimin de dediği gibi sabit marka ve istasyon olsun.Aracımda dizelin çeşitli sunumlarını kullandım.Kendimde motor teknisyeni olduğumdan ince ayrıntılara dikkat ederim.Dizel araç kullanıcıları olarak belli başlı dikkat edilmesi gereken hususlar var.Bunlara ne kadar özen gösterilirse o kadar kafanız rahat olur.Birincisi yakıt seviyenizi çeyrek deponun altına düşürmemeye özen gösterin.Yakıt donanımı arızalarından en sık yaşanan pompa arızaları yakıtın bitirilerek hava yapması olarak tabir edilen olayın gerçekleşmesi dolayısıyla pompa içerisindeki elemanların özelliklerini kaybetmesiyle yaşanır.
03.06.2005

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 16 Şubat 2012, 02:04:46 »
Aldığınız yakıt ister po olsun ister bp isterse opet olsun,yakıt kalitesini,içeriğini bilme şansınız yok.Reklam amaçlı değil fakat shell'in istasyon denetimlerine bizzat şahit olduğum için tercihimi bu firmadan yana kullanıyorum.GTL,V-power,fuel save seçeneklerinin hepsini kullandım.GTL yüksek yanıcılığa sahip olduğu için performans açısından mükemmel fakat ekonomik olması açısından vasat bir yakıt.Fuel save tam tersi yanma özelliği düşük olduğundan performas değil tasarruf sağlamanızı sağlar.En ideali V-power olarak değerlendiriyorum. ;) Yakıtla ilgili düşüncelerim bunlar.
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2012, 02:07:12 Gönderen: mussel »
03.06.2005

Çevrimdışı serhan61

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 16 Şubat 2012, 10:48:30 »
shell hiç kullanmadım  fuel save ve gtl yakıtlarını merak ediyorum acaba söyledikleri kadar performanslı mı gtl?küçük motorlarda bir miktar performans artışı görülüyormuş acaba bizimkilerde durum nedir?performans yapalm derken deponunu dibini görmeylimde:)) ben hep aynı alpet istasyonundan alırım.bugüne kadar bir problem yaşamadığım için memnunum diyebilirm. diğer yakıtlara göre biraz daha kalın galiba bugüne kadar en fazla km yi alpetten aldığmla yaptım.tabi aldığımız yakıtın markası kadar aldğımız yede önemli depo temizliği,yakıt kalitesi, müşteri anlayışı vs

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #9 : 16 Şubat 2012, 10:51:31 »
tabi aldığımız yakıtın markası kadar aldğımız yede önemli depo temizliği,yakıt kalitesi, müşteri anlayışı vs

+ çalışanların dürüstlüğü, pompalarının doğruluğu. 35 litre yakıt deposu olan araca, üstelik deposunda yakıt varken 45-50 litre koyan uyanıklar var bu ülkede.  :)
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı serhan61

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 16 Şubat 2012, 14:33:37 »
yakıt alırken deponun başında beklemenin büyük faydası var o zaman  :bekleriz:

Çevrimdışı marshalll

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 17 Şubat 2012, 16:17:31 »
arkadaşlar ben ilk depo opet kullandım fena değildi ama soğuk havada sabahları 2. 3. marşta aldığı oldu. totalin çok beğenildiğini okuyunca  totale döndüm 3 depodur total kullanıyorum. Menzil aynı fakat motor daha sessiz çalışıyor ve soğuk havada tek marşta alıyor. Setan sayısı yüksek olduğu için herhalde. Motor da biraz daha çabuk ısınıyor.  şehir içi 7 Lt yakıyorum

Ama asıl merakımı gideremedim. Bizim mazot pompalı motorlar için euro normunda ama daha yağlayıcı ve kalın olan Po Prodizel nasıl sonuç verir onu merak ediyorum. Dene de gör diyorsunuzdur içinizden ama korkuyorum bişey olur mu diye. 

Ya da ekstra pompa ve motor için bir faydasını görürmüyüm diye merak ediyorum. Yoksa zaten totalden memnunum şu an.

Çevrimdışı 61TS061

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 17 Şubat 2012, 17:56:58 »
arkadaşlar ben ilk depo opet kullandım fena değildi ama soğuk havada sabahları 2. 3. marşta aldığı oldu. totalin çok beğenildiğini okuyunca  totale döndüm 3 depodur total kullanıyorum. Menzil aynı fakat motor daha sessiz çalışıyor ve soğuk havada tek marşta alıyor. Setan sayısı yüksek olduğu için herhalde. Motor da biraz daha çabuk ısınıyor.  şehir içi 7 Lt yakıyorum

Ama asıl merakımı gideremedim. Bizim mazot pompalı motorlar için euro normunda ama daha yağlayıcı ve kalın olan Po Prodizel nasıl sonuç verir onu merak ediyorum. Dene de gör diyorsunuzdur içinizden ama korkuyorum bişey olur mu diye. 

Ya da ekstra pompa ve motor için bir faydasını görürmüyüm diye merak ediyorum. Yoksa zaten totalden memnunum şu an.
totalin normal eurodieselimi yoksa excellium mu?
VW BORA 2000 1.9 TDİ COMFORTLİNE

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 17 Şubat 2012, 18:55:29 »
Total için olumlu şeyler duydum bende.Fransız markası olması dışında sakıncası olacağını düşünmüyorum. >:(
03.06.2005