evet abiler bayağıdır yazmıyodum arabanın orj jantlarını taner abi ile takasladık ve aşağıdaki parçaların siparişlerini verdik
-golf 2 balon tampon gti lip
-golf 2 ön tek far logosuz panjur(kaliteli kalın ızgaralı)
-golf 2 ön tek far logosuz panjur için far kaşı
-golf 2 ön balon tampon için sis farı
ve golf 2 balon tamponun altında içte kalan ızgaraları ise Onuralp (Kingpin) abiden aldım ve bugün elime geçti tekrar teşekkür ediyorum kendisine..
ve sahibinden.com dan tanesini 4 tl ye 2 adet far camı aldım benimkiler sararma yapmış biraz..
bide koltukların raylarındaki pabuçlar eskimiş ve kırılmış olduğu için koltuk sallanıyo onlarıda tanesini 4 tl ye 4 tane sipariş ettim bugün kargoya verildi:)
halen;
-golf 2 vites kolundaki körük lastiği
-golf 2 koltuk yatırma mandalları ve çerçeveleri ni aramaktayım
ayriyatten arabada 2 gündür çekişten düşüş vardı ve kaputu açıp baktığımda belli bi gazdan sonra eksoz manifoldunun çıkışından duman atarak patlama yapıyodu..ustaya gösterdim eksoz tıkanık dedi.geçen ay orta susturucuyu değiştirmiştim bugünde son susturucuyu değiştirdim fakat sorun devam etti son olarak katalizör vardı onuda söküp buralarda bulamadığım için yerine düz boru kaynattırdım araba deli gibi gitmeye başladı
bu kadar değişeceğini hiç sanmıyodum ama araba acayip rahatladı
bide arabayı aldığımda arka rezistanslar silecek ve su fışkırması çalışmıyodu onlarada bi bakıyım dedim ve kabloların tam bagaj kapağına geçtiği yerde koptuğunu gördüm nasıl kopmuş bi fikrim yok ama onuda tamir ettim ve şuan bütün rezistansları çalışıyo şaşırdım doğrusu:) arka su fışkırtma ve silecekte çalışıyo
arabanın içini geçen hafta komple söktüm torpidodaki ana konsol hariç bütün kolarifer gözlerini(araları sararmıştı kirden) alt torpido gözlerini,vites kolunun çevresini, düğmeleri,koltukları,taban halısnı,kapı döeşemelriniaklınıza gelecek heryeri söktüm evde tam 1 hafta onları temizlemeye uğraştım ama gerçekten değdi arbayı sökmüşmüşken içini ve tabanınıda bi güzel sildim
hazır sökmüşken el freni lambası yanmıyodu onun içini açtığımda yerine eski teyp ampüllerinden lehimlediklerini gördüm ve başka daha güçlü yanan bi ampül lehimlettirip yerine yapiştirdım(kırmışlar çünkü ampülün girdiği yeri), kapıların içlerindeki naylonla yırtılmış eskimişti onların yenisini yapyım kendim,cam fitilleri sertleştiği için camlar kapalı olduğunda zangırdama yapıyodu onların içine kopmle çif taraflı bant çektim ve sesi soluğu kesildi..
daha sonra arabayı toplamaya başladığım plastik aksamalrı takarken ses gelen yerlere çift taraflı ban uyguladım ses yapmasınlar die ve bayağı etkili oldu arabada tık yok şuan demebilir , daha sonrada torpidoyu ve plastik aksamları özel bi parlatıcıyla parlatıp temiz bezle yağ gibi olan katmanı sildim harika oldu;) koltukları ve taban halsını halı yıkama makinesiyle evde su fışkırtarak çektim yemin ederimki makinenin içi komple çamur doldu senelerdir hiç temizlenmemiş renkleri canlandı
tabi bu kadar şeyden sonra dışınıda yıkadım kardan yağmurdan dolayı tam 1,5 ay yıkayamamıştım arabayı bayağı parladı:)
ah gönül isterdiki bu yaptıklarımın hepsini teker teker fotolayıp sizinle paylaşayım ama nerdeeee üniversiteye hazırlandığımdan ve bütün işleri tek başıma (aradan annemin yardımıyla:) ) ders aralarında yaptığım için hiç foto çekemedim :S
arabanın temizlikten sonra çektiğim dıştan fotosu
buda bizim focusla fotosu (focusun ön jantlar depoda kışlıklar tenekelrde olduğundan değiştirmedim)
ve son olarak dün saplandığım karda çektiğim foto
bizim evin yanındaki rampa burası ön lastikler kartipi arkalar yazlık olduğundan tümsek var diye frene az dokunmamla araba arkayı saldı ve bu hale geldi
çıkmak için biraz uğraştırdı tabi
yaptıklarım ve yapacaklarım hakkındaki yorumlarınızı beğenilerinizi bağanmediklerinizi tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum
face adresim
http://www.facebook.com/bugrahan55 eklerseniz sevinirim
saygılar